יש לי עוד שאלה בבקשה

נתן.ל

New member
ועוד שאלה קטנה

למה על רוב הקטנועים המשומשים הפלסטיקה נראית כאילו החליקו איתו ובעטו בו לא מעט ? (בטח ובטח שכל אלה שאני ראיתי) כמה מורידים מחיר על כזאת פלסטיקה או שבכלל לא מביאים את זה בחשבון ?

דמיקולו

New member
בנוגע לפלסטיקה

כנראה כי החליקו איתו ובעטו בו לא מעט השתחלויות, שליחויות,יציבות לא משהו ולכן גם החלקות חפשי. בנוסף, מוסכים רבים, וגם כאילו שעושים טיפולים לבד לא טורחים לפרק נכון את הפלסיקה וגורמים נזק.

s@muel

New member
כמה תשובות...

קילומטרז': אם הכלי פרטי, אז סדר גודל של 8-10K בשנה נראה סביר. בקשר לפלסטיקה, כמה אפשרויות: 1. יכול להיות שהחליקו איתו. 2. השתפשף בקירות/עמודים וכו' 3. עמד בחוץ (בשמש גשם וכדומה) ולכן הצבע דהה - פתרון לבעיה הזו, זה כיסוי כמובן או להעמיד מתחת לגג (+ כיסוי ליתר בטחון...). בקשר למחיר: אני חושב שאם הפלסטיקה נראית על הפנים אז גם הבפנוכו לא משהו (נכון שיש יוצאים מהכלל - אבל מי שלא שומר על הרכב שלו מבחוץ, כנראה גם בפנים לא מטפל משהו), ולכן צריך לשים לב. אם חשוב לך המראה החיצוני וראית כלי מצוין אך עם פלסטיקה חבוטה - המחיר של תיקון או החלפה זה אלפי שקלים.

zataomm

New member
פלסטיקה

נכון שפעמים קיימת הזנחה שלא לומר פגיעה פושעת של הבעלים בפלסטיקת הכלי. אך חובה לציין שנקודת ההתחלה היא נמוכה עד נמוכה מאוד והכוונה לכלים טייוואנים בלבד: איכות הפלסטיקה ואיכות ההרכבה מהווה פשע בפני עצמו וגובלת בחובבנות. הסיבה לכך היא כלכלית גרידא. תפרק פעם פלסטיקה של קטנוע יפני ופלסטיקה של קטנוע טייוואני ותראה שההבדלים הם שמיים וארץ. מניסיוני אני יכול לומר שבקטנוע שלי, ההרכבה היא פשוט מעשה לגו, פיני פלסטיק וברגי מרגרינה הם אלו שמחברים את הפלסטיקה בקטנוע והתוצאות בשטח. אפילו לא צריך לפרק ע"מ לראות זאת, מספיק שתדפוק על פלסיקה של דיוק 125 לעומת פלסטיקה של מאקסטר או ג'אז ותשמע את ההבדל. אין מה לעשות: רוצה קטנוע 200 סמ"ק חדש ב- 17K? המחיר הוא לא בגלל העיניים היפות שלך, המחיר הוא פשרה באיכות. המטרה היא ליצור קטנוע זול ולפעמים גם אמין (ברמת המנוע), סה טו. גם אני חשבתי שזה רק מיתוס, עד שנוכחתי באמיתות המיתוס במו עיניי.

נתן.ל

New member
כמה זה באמת חשוב הפלסטיקה ?

האם יש אפשרות לנסוע עם פלסטיקה עלהפנים ? הציעו לי הרואיזם אחרי שיפוץ מנוע במחיר ממש טוב, לטענתו הסיבה למחיר זה בכלל שהקטנוע ממש מכוער מבחינת הפלסטיקים אבל מצב מכני מצויין.

ixmix

New member
אפשר.

ההירואיזם של הX היה עשוי בעיקר מאזיקונים ואפוקסי
בהנחה שכל השאר בסדר, והפלסטיקה לא שלמה, אך קיימת - אין בעיה ליסוע. מכוער - לא נורא. זול - אל תדאג - אתה גם תוריד על זה כשתמכור. אם הפלסטיקה לא קיימת או שבורה מאד, יש חשש לחדירת מים בחורף, מה שלא הכי בריא לכלי (שים לב לאיזורי המפסקים שם הפלסטיקה החיצונית נסדקת בקלות.

s@muel

New member
כבר נסעת על מ.ז., לא?...

אז תסע על קטנוע מכוער... אפשר לחשוב

למעלה