יש לי משבר בהנקה...

צביה פ

New member
יש לי משבר בהנקה...

עד היום,ביתי בת השלושה חודשים ינקה כל שעתיים , הנקות של בין 5 ל10 דקות. בשבוע האחרון--זה כל שעתיים,אבל ההנקות הפכו לקצרות מתמיד. 4-5 דקות כל הנקה (היא פשוט לא רוצה יותר)מה שעוד יותר מלחיץ שבין הנקה להנקה היא משדרת סימני רעב, (אגרופים בפה, עירנות יתר, תנועות בפה)ושאני מציעה לה לינוק,היא מסרבת... האם זה נורמלי בגיל כזה לינוק כל שעתיים?אני מרגישה שאני מתעייפת מזה! כאילו אני לא מספיקה לזוז וכבר הארוחה הבאה מתחילה..........
יכול להיות שאין לי חלב? אני שוקלת לשלב תחליף,כי אני חוששת שהיא לא שבעה, אך מצד שני אני מאד רוצה להניק מלא! מה עושים???????

אושינקה

New member
זה הגיל שהכל מתייעל

הגוף שלך מתייעל בייצור החלב - כך שהחזה מרגיש פחות גדוש - והתינוקת מתייעלת ביניקה כך שההנקות מתקצרות. בנוסף גם היא מתחילה לגלות את העולם והרבה דברים מסיחים את דעתה. היא מגלה את חלקי גופה השונים כך שידיים לפה לאו דווקא מסמנים רעב. אם יש לה לפחות 6 חיתולים רטובים, קקי רך וצהוב בתדירות סבירה והיא עולה במשקל, אין לך מה לחשוש - כל מה שתארת בהחלט נורמלי. סמכי על גופך ! היא התפתחה וגדלה עד כה בזכות החלב שלך בלבד

shanigal

New member
הבת שלי בת 4 חודשים

ויונקת כל שעתיים וחצי. גם אני מרגישה שרק סיימתי להניק ואני שוב צריכה. זה נורמלי? באיזה גיל הם מתחילים לפתוח פערים בזמני ההאכלה? כמו כן אני צריכה לחזור לעבודה עוד חודש ואני רוצה להתחיל לשאוב לה. מתי הכי כדאי לשאוב וכמה אני תריכה לשאוב לה לכל ארוחה.

אושינקה

New member
כן זה נורמלי

"באיזה גיל הם מתחילים לפתוח פערים בזמני ההאכלה?" - משתנה מילד לילד כך שאין תשובה חד משמעית. בקשר לחזרה לעבודה - כדאי להתחיל לשאוב שבוע-שבועיים לפני החזרה לעבודה כדי להרגיל את הגוף לדרישה החדשה ולאגור מלאי קטנטן של חלב קפוא לאקסטרות. כאשר את חוזרת לעבודה - הכי אידיאלי זה לשאוב כמספר הפעמים שבתך הייתה יונקת אם היא הייתה איתך. כל מה שאת שואבת באותו יום ישמש לארוחות ליום שאחרי. אם תעשי חיפוש בפורום על 'חזרה לעבודה' או 'שאיבה' תמצאי הרבה מידע - זה נושא שדובר רבות כאן בפורום

shanigal

New member
קודם כל ../images/Emo51.gif

שנית "הצטערתי " לשמוע שזהו המצב. הבת שלי יונקת כל 3 שעות ( מתחילת ההנקה) מגיל חודשיים ( היום היא בת 4 וחצי חודשים). אני חשבתי שככל שהתינוק גדל קיבולת הקיבה שלו גדולה יותר והוא יכול להחזיק יותר זמן ללא אוכל. אם לא במשך היום אז לפחות בלילה ( גם בלילה היא אוכלת כל 3 שעות בקרוב כך שאתם מבינים שאני די מותשת). בנוסף, היא לא אוכלת בזמנים קבועים, כך שזה די מגביל, לא ניתן לתכנן כלום. האם אפשר לנסות לארגן לה סדר יום כלשהוא בגיל זה. בעלי מאמין שאם החזרה לעבודה והכנסה למעון - יתארגן לה סדר יום ומכוון שאניק אותה בבוקר מוקדם - היא לא תעורר ב 3 או 4 לפנות בוקר לאכול . מה אתם אומרות? ושאלה אחרונה אם אפשר, יש החושבות שהנקה מרובה בשעות הערב / לילה ( כל שעה שעתיים מ 8 בערב עד חצות) תגרום לקטנה לישון כל הלילה ( מעין סוג של "פיטום" ) מה אתם חושבות על זה?
סוף שבוע נעים

אלונה ע

New member
זה הגיל בו תינוקות משנים דפוסי אכיל

זה הגיל בו תינוקות מתחילים בשינוי דפוסי האכילה וזו רק ההתחלה, יכול להיות שהתינוקת שלך עוד תשנה אותם מספר פעמים בעתיד. בגיל הזה התינוק שלי היה כל היום עם הידיים בפה, התינוקת שלך פשוט גילתה את הידיים שלה ואין קשר לרעב במיוחד אם את אומרת שאת מציעה לה והיא לא רוצה, תסמכי על התינוקת שלך שהיא יודעת בדיוק מתי וכמה לאכול. את מרגישה שהיא משלימה חוסרים במהלך הלילה? יש תינוקות שעושים את זה. ויש גם מקרים, כמו שכתבה אושינקה שהגוף פשוט מתייעל ולכן ההנקה מתקצרת. לגבי "לשלב תחליף" תחשבי טוב טוב האם את מוכנה להיפרד ממהנקה, יש כ"כ הרבה אמהות וכ"כ הרבה סיפורים גם כאן בפורום וגם במקומות אחרים על כאלה שמרגע שהתחילו לשלב תחליף זה היה בשבילן התחלת הסוף של ההנקה משום שהגוף מתחיל לייצר פחות חלב. דבר נוסף: ד"ר מירה ליבוביץ' כתבה פעם כי "לקיבתו של תינוק יונק דרושים מספר שבועות בכדי להשתקם מנזקי התמ"ל" אז אל תעשי את זה לתינוקת שלך, החלב שלך מספיק ועוד איך ושאף אחד לא יגרום לך לחשוב אחרת, היא גדלה עליו עד עכשיו לא? אם את רוצה קצת לנוח תנסי לשאוב ולתת בקבוק פעם ביום או יומיים, זה מה שאני עושה כשאני זקוקה למנוחה. בהצלחה

צביה פ

New member
תודה על התגובות,

אכן יש לה טיטולים רטובים, אבל יציאה רק פעם ביממה.... (פעם,כל ארוחה היטתה מלווה ביציאה) אני אכן לא רוצה לעבור לתמ"ל, אז תודה על העידוד, בעיקר נעים לשמוע שזה נורמלי ידיים בפה, חשבתי שזה רעב....
אבל-לגבי לשאוב ולתת מבקבוק, אני חייבת לעשות את זה גם מהסיבה שאני חוזרת לעבודה.. הבעיה שניסיתי לתת והילה מסרבת בכל תוקף לאכול מבקבוק!!!!!! איך מרגילים? חשבתי שאולי כי אני מאכילה,אבל גם אצל בעלי היא מסרבת....
מה עושים?...

אלונה ע

New member
מסרבת לבקבוק

האינסטינקט של התינוק הוא קודם כל לסרב לדבר הלא מוכר לו. תתנחמי בכך שכל תינוק ייקח בקבוק בסופו של דבר. בינתיים, תמשיכו להציע כל יום ולהקפיד על הכללים הבאים: 1. להציע לא כשהיא מאד רעבה או מאד שבעה. 2. שמישהו אחר יציע בקבוק ולא את. 3. כשמציעים לה את נעלמת מהשטח, נועלת עצמך בחדר אחר או הכי טוב יוצאת מהבית, כי אם היא תריח שהדבר האמיתי בסביבה היא בטח תסרב. 4. בקבוק בעל זרימה איטית, למשל פיטמה מס'1 של אבנט. 5. לא לתת מיד ציצי אם היא סירבה לבקבוק משום שכך היא תלמד שמיד אחרי בקבוק מציעים ציצי. ותאמיני לי, בסופו של דבר היא תיקח, הרבה סבלנות ובהצלחה

טיטו100

New member
מעבר לבקבוק

אני נותנת לו בקבוק פעם בשבוע, ובפעם הראשונה (בגיל חודש וחצי) רק אני הצלחתי, בניגוד לכל העצות של המומחים ושל חברותיי. אז אם לא הולך נסי בכל זאת בעצמך, כשאין איש בסביבה להלחיץ ורק את והקטנה בסבבה שלכן וברוגע, והיא לא רעבה מדיי אבל גם לא מיד אחרי הארוחה. אסתר ממליצה על השענה על הבאן, אני הנחתי אותו עליי, הרגליים שלי על השולחן מולי, והוא עם הפנים אליי והגב על ייריכיי (ברור?). כלומר כמעט יושב (אסור לו עדיין לשבת). ואז שיחקתי המון זמן עם פיטמת הבקבוק על שפתיו, כמו משחק כזה, שיחייך וישתעשע, ואז שמתי קצת חלב שלי על הפיטמה ומתוך משחק הוא הסכים להכניס את כל פיטמת הבקבוק. לבסוף טעם והבין במה מדובר. הוריי!!! הוא שתה בשקיקה. בפעם הבאה הראתי לאבא שלו איך אני עושה, ואחרי זה הוא כבר לקח מאבא בקבוק בקלות. בהצלחה!

צביה פ

New member
תודה! אני אנסה!

מקווה להצליח!!!
אם היא תתרגל לבקבוק...אני לא יודעת מה אעשה, כי אני חוזרת לעבודה..... :(

1טלטלים

New member
יש טיפים בפורום

חפשי אותם בקטגוריית "שאלות נפוצות " למעלה בסרגל הכחול... אפשר לנסות להציע לה כוס מעבר (כוס פלא שלא נשפך),אפילו כוס קטנה עם קשית ... רוצה לעודד אותך ולהגיד לך שבסופו של דבר הםמתרגלים לרעיון של בקבוק ולא מסרבים,צריך הרבה סבלנות ועקביות בנושא... לתת לה לשחק איתו. לא לנסות להציע לה כאשר היא רעבה מדי ועצבנית,אפשר לנסות תוך כדי טיול בעגלה ,שיר,משחק,קלטת עם שירים. תעדכני,

למעלה