יש לי מרצ לעשות?

HUhybrid

New member
יש לי מרצ לעשות? ../images/Emo42.gif

יש לי מרצ לעשות?
כבר מזה קרוב לשנתיים שאני נדבם לטובה מהפעילות הברוכה של מרצ במישור החברתי. אבל.. - מדוע מרצ, תחת דגל של סובלנות ערכית, לא פועלת לטובת שמירת כבוד הדת, אלא אפילו מספר גורמי מפתח בראשה פועלים נגד הדת מתוך כוונה שלילית ברורה? - מדוע מרצ מתעקשת להמשיך ולמשוך עימה למצע סממנים ואידיאליות בעל אופי פוליטי מובהק, שגם אינו כולל את כל מגוון הדעות הפוליטיות בענייני חוץ וביטחון? - מדוע מרצ תוקפת סקטורים חברתיים שהם בעצמם תורמים לשכבות חלשות ולנזקקים, ואינה אף אומרת ולו דבר אחד בשבחם ולטובתם, כדי לעודד מגמות חיוביות שכאלו (כן, "אפילו" ש"ס, למשל, מקדישה חלק ניכר ממרצה לפעילויות מבצעיות של תרומה לנזקקים, ולא רק בימי בחירות)? - מדוע מרצ רואה את עצמה כשותפה טבעית לתנועת שח"ר, שהינה בעלת מסר פוליטי-מדיני בעיקרו? חרף התנגדותי לרוב מעקרונות תנועת שח"ר, וחרף הסתייגותי ממספר גישות מדיניות של מרצ לענייני המדינה ושכנותיה, הרי שאני אשמח לתמוך ולפעול במסגרת מפלגה זו, למען קידום הרעיונות החברתיים. אך אעדיף קודם לקבל תשובות לשאלותי. שבת שלום לכולם, גיל.

Roobie

New member
גיל...

בקשר לנושא הראשון, על ההתנגודת לדת - ח"כ נעמי חזן פנתה להנהלת גלי-צה"ל בבקשה שיבטלו את תשדיר הפרסומת של גלגל"צ, בה נראה מתפלל מאזין לשידורי התחנה בבית-הכנסת, בטענה שזה פוגע ברגשות הדתיים. בקשר לסממנים פוליטיים - זאת מפלגה שלוקחת חלק בפוליטיקה הישראלית, אני לא מבין את הבעיה. גם למרצ וגם לתנועת שח"ר יש עמדה בנושא הקונפליקט הישראלי פלשתיני, זה לא חדש.

המופלטה

New member
פהההה

גם אני יודעת לצטט את רבין לשבור להם ידים לשבור להם רגליים וואו- אתם אפילו יותר פטריוטים מיליטנטים גזענים ממה שחשבתי...

HUhybrid

New member
אני, באופן אישי, מסתייג מפיתוח...

"המופלטה": אני, באופן אישי, מסתייג מפיתוח דמות פוליטית עד לכדי מימדים של הסתמכות עליה לשם קידום אינטרסים פרטיים, בייחוד אם האידיאולוגיה שלה החלה להיסדק ולגלות סימני חולשה (במקרה של רבין ז"ל, עיתוי גרוע עם חזון שעוד רחוק המועד, ותהפוכה קשה שליוותה את החברה הישראלית מאמצע שנות השמונים, בשל תנופה טכנולוגית וכלכלית, שתרמה לאותה אוטופיה ידועה). כך, למשל, אני רואה באחד מתשדירי התעמולה של העבודה, בהם מצוטט מהארכיון רבין כמשבח ומהלל את מצנע. הדבר רק מגביר את תחושת הפתאטיות הרבה נמרחמת על מצנע, שפשוט לא יודע להדאיג שום דבר, אלא רק להסתמך על מצב בהווה. טיפש הוא מי שחושב ובטוח כי בזכותו ישנו דו-קיום בחיפה, שגם הוא לא דו-קיום אמיתי ושלם. גיל.

HUhybrid

New member
ואם כבר במצנע עסקינן-

הרי שהניסיון מעורר הרחמים של מפלגתו להשיב קולות אבודים ע"י השמצות לשמאל ולימין, הוא עוד בוכחה שלעבודה אין כל יוזמה חברתית מעשית כלשהי.

Roobie

New member
מופלטה..

אני לא סוגד לרבין ז"ל, ציטטתי משפט אחד שלו. גם ציטטתי את בגין ז"ל, שהיה לאומן הרבה יותר גדול ממנו וגם הסית לא מעט נגד חלקים מהעם. אני לא סוגד לאדם אלא מצטט משפטים שהם אמרו.

HUhybrid

New member
תודה יובל. ובכל זאת, דעתי היא כך-

אני מאמין, סמוך ובטוח כי אם מרצ תמזער את פעילותה במישור המדיני, כך ייטב, ופעילויותיה במישור החברתי רק יתחזקו. למעשה, אני רואה בהכנסת מטרות מדיניות למפלגה כגורם מעכב ומכשיל, לא אחת. חברה פנימית לחוד, וקשר בין שתי חברות עמים לחוד. הסיתנזה, כך אני מאמין, תבוא רק לאחר זמן רב, לאחר מאמתים מרובים שישאו פרי. גיל.

Roobie

New member
אבל יש קשר ברור

בין הכסף שהולך להתנחלויות לכסף שלא הולך לעיירות פיתוח. וסליחה שאני נשמע כמו פלאייר, אלה הדעות שלי כבר הרבה זמן... ויש קשר בין הביזבוז בכסף, במשאבים ובדם בנינו במלחמה המיותרת בשטחים לבין המצב החברתי הקשה כאן. כמו שאי-אפשר להתייחס רק לקונפליקט הישראלי-פלשתיני ולהתעלם מהבעיות שיש פה, כך אי אפשר להתעלם מהמצב המדיני-ביטחוני ולהתעסק רק בתחום החברתי.

HUhybrid

New member
הקשר הזה שהבאת נובע..

הקשר הזה שהבאת נובע מהעובדה כי החברה הישראלית מתפרשת ברחבי הארץ, גם באזורים שמהווים כבעייה מוחשית יותר המתנגשת בין שתי חברות העמים. נכון הדבר. אבל אל תשכח את הצד השני של המטבע, כי אני רואה לנכון מחובתה של מרצ לשמור על אחדות העם, ולא לפרק אותו לגורמים. אני חושב כי עיקר ההתעסקות לא צרכיה לערב פוליטיקה מדינית, מלבד הנושא של המתנחלים, אבל- לא לנסות ולראות בעצם התיישבותם באזור מסויים כבעייה כללית המשליכה תוצאות הרות אסון בתחומים נרחבים על החברה שלנו, מהתחום התרבותי ועד התחום הכלכלי.

Alexco

New member
ש"ס

בקשר לש"ס, ש"מקדישה חלק ניכר ממרצה לפעיליות מבצעיות של תרומה לנזקקים". - קודם כל, גם אם הם עושים את זה לא בימי בחירות, הם עושים את זה רק למען הפוליטיקה ולא בשביל רצון טוב כלשהו. כל הרעיון של ש"ס הוא לגזול מאנשים כספים ואז כביכול להחזיר להם. ש"ס גורמת לעוני, לא פותרת אותו. פתרון נקודתי פה או שם זה לא מה שמשנה את המצב. לולא הכספים המיותרים שש"ס לוקחת, אולי לא היה צורך בבתי התמחוי שלהם. זה לא תפקידה של החברה לדאוג לזה שלצדדים החלשים שלה יהיה אוכל במקרר - זה תפקידה של המדינה.

למעלה