יש לי מספר שאלות....

• פותח הנושא Lydo
  • פורסם בתאריך

Lydo

New member
יש לי מספר שאלות....

1. אדרנלין שניתן לבנאדם ללא צורך יגרום בעצם לסינוס טכיקרדיה..זו הפרעת הקצב היחידה שהוא יגרום, מה יהיו ההשפעות שלו? 2.למה יש סכנה של דום לב אם מזריקים לעצמך עירוי מקורר? מה הקשר בין טמפ' הדם לבין הקיום האפשרי של הפסקת פעולת הלב? 3. האם אני בתור מתנדב מדא מבוטח אם אני לא במדא, כלומר אם אני מטפל בתאונת דרכים כשאני אזרח... ומה אם אני חייל ואני מטפל באותה תאונת דרכים... ואם אני מטפל באותה התאונת דרכים ולפי סמכות צבאית מותר לי להחדיר נוזלים אבל לפי סמכות מד"א אסור לי האם אני חורג מסמכויות הביטוח ובכך מבטל אותו? הרי עד כמה שאני הבנתי מדא מכיר בקורס חובשים צהלי כמע"ר בכיר והשתלמות פתיחת הוריד שלי תקפה...או שלא? תודה מראש על התשובות..

meijin007

New member
למירב ידעתי...

2. כיון שכאשר יגיע דם מקורר ללב, מה שישפיע על השרירים, ויכול לגרום לPEA, בדיוק אותה תוצאה כמו בהיפוטרמיה (שהיא אחת הגורמים לPEA). זה מה שההגיון שלי אומר.

יותר מדי אם

אם אתה בוגר קורס מערי"ם במדא, אתה לא רשאי להחדיר עירוי (ולא אכנס כרגע לנבכי הקורסים והסמכויות שהם מעניקים). אם אתה בוגר קורס חובשיםצבאי, למיטב ידיעתי מותר לך להחדיר עירוי (המדובר בטיפול מזדמן). בכל מקרה, הסמכות הגבוהה יותר היא קובעת. אם אתה מעוניין בלשון החוק, בדוק בפורום חוק ומשפט. בכל מקרה, החדרת עירוי אינה הטיפול הראשוני לפצוע
(דבר שאנשים נוטים לשכוח לעיתים).

סלבו, דוקא שמעתי שבצבא אומרים

"קודם כל תכניס לו 2 ליטר הרטמן ואחרי זה נראה מה הלאה"

לשמחתי (עכשיו אני מבין את זה)

לא הייתי חובש בצבא, כך שכל האיוולות שמלמדים שם לא דבקו בי...

בצבא קיבלו קצת שכל וכבר לא מעמיסים

נוזלים על כל יצור חיי... מה שכן, כן שומרים על וריד פתוח בדיוק כמונו...

Lydo

New member
עם כל מה שכתבת

לא הצלחת כל כך לענות לי על השאלה.... השאלה שלי הייתה האם הסמכות הצבאית שלי (פתיחת וריד לדוגמא) תופסת במדא ולא באמת המה פאראמדיק או נהג מחליט אלא ברמת תחלס כי גם מתנדב נוער יכול לפתוח אקסטרנל ג'גולריס אם הוא רוצה זה לא אומר שזה מותר זה רק אומר שהפאראמדיק ממש אבל ממש אוהב אותו... חוץ מזה שאני לא ממש הבנתי את הנחיצות של היציאה שהחדרת עירוי אינה הטיפול הראשוני לפצוע... אז אם אנחנו בקטע אז גם אני יביא איזה משהו באותו כיוון..... יש הרבה בנות שלובשות ורוד.... זהו בכל מקרה תודה על התגובה

ידידי היקר...

הייתי ממליץ לך לבדוק בקיאותך בהבנת הנקרא, אולם ראוי שתבדוק בקיאותך בהבנת הכתיבה שלך. ציטוט מהודעתך המקורית: "3. האם אני בתור מתנדב מדא מבוטח אם אני לא במדא, כלומר אם אני מטפל בתאונת דרכים כשאני אזרח... ומה אם אני חייל ואני מטפל באותה תאונת דרכים..." שאלתך התייחסה לסמכויות כמע"ר מדא וכחובש צבאי במתאר אזרחי, ואיזו מהסמכויות היא הגבוהה יותר מבחינה חוקית - וכך גם היתה תשובתי. לעניין החדרת העירוי - הפניתי את תשומת ליבך לגישה השגויה והמצערת, שיש נטיה (בעיקר בקרב חובשים צבאיים) למהר להחדיר עירוי, למרות שיש טיפולים דחופים יותר שראויים להתייחסות. תגובתך הילדותית - "יש הרבה בנות שלובשות ורוד" - כנראה מעידה שלא הבנת במה מדובר. מעבר לכך, הייתי מציע לך לבדוק שוב את הניסוח ולשים מעט סימני פיסוק, בכדי שהדברים יהיו ברורים יותר ("ולא באמת המה פאראמדיק או נהג מחליט אלא ברמת תחלס כי גם מתנדב נוער יכול לפתוח אקסטרנל ג'גולריס אם הוא רוצה זה לא אומר שזה מותר זה רק אומר שהפאראמדיק ממש אבל ממש אוהב אותו").

Lydo

New member
אממ..

אני מצטער על ההתקפה... לא הבנתי את תשובתך נכון וראיתי רק יהירות במשפט האחרון שלך...

למעלה