יש לי מספר שאלות

prielc

New member
יש לי מספר שאלות

לפני כמה ימים ראיתי את הסרט ״התחלה״ ומשם די נסחפתי לכל הקטע הזה של החלומות ואז קראתי על החלום הצלול. אשמח אם תענו לי על כמה שאלות בנושא:
1. אילו תועלות אישיות אני יכול להפיק מכך שאני משתמש בחלום צלול?
2. ב״בדיקת מציאות״ אני יכול להשתמש במה שעשו בסרט ״התחלה״? ( לסובב סביבון ובחלום הוא ימשיך להסתובב בלי לעצור או להטיל קוביה ולקבל תמיד את אותו המספר)
3. אם אני לא יכול לבצע מה ששאלתי ב-2, על אילו בדיקות מציאות אתם ממליצים?
4. יש ספר או אתר טוב שאני יוכל ללמוד את הנושא לעומק?

תודה רבה!

Romaner811

New member
תשובות

היי, prielc!
הבנתי שאתה חדש בפורום, אם כך - ברוך הבא! )

1 - קודם כל, יש לך זירה משלך, שבה אתה יכול לעשות
כל דבר שאתה יכול לחשוב עליו! - כל דבר בלי יוצא מן הכלל,
פשוט הכל - הגבול היחידי הוא מה שאתה יכול לחשוב עליו!
נוסף לכך, כמו בסרט שראית - אתה אכן יכול לדלות מידע
על עצמך, ועל האופי הפנימי שלך וכו - בקיצור יש לך סוג
של גישה לתת המודע שלך...
ואם לוקחים בחשבון את עצם העובדה שהחלק המוטורי
והסנסורי (אלה חלקים שאחריים על שליטה בשרירים ועל
חוש המישוש בהתאמה) ממשיכים לעבוד גם בזמן החלום
אז אתה גם יכול להתאמן, אני מניח שזה לא משפיע על
שרירים אבל זה טוב לקורדינציה.

2 - ראה תשובה 3.

3 - ראה תשובה 4 - א :)

4 - א - www.planetnana.co.il/Lucidity
.
.
.
ת - www.google.com
חפש חלימה צלולה או LUCID DREAM
אגב יש המון חומרים באנגלית בנושא, כך שאם אתה מבין
אנגלית:
www.lucidipedia.com
www.lucidity.com

prielc

New member
עוד שתי שאלות אם לא אכפת לך..

1. אני יכול למשל ללמוד למבחן או דברים בסגנון הזה בזמן חלום צלול והחומר יקלט במוח כאילו למדתי אותו במציאות?
2. קראתי את הפרק של "מבחן המציאות" אבל לא מצאתי שכתוב שם האם אני יכול להמציא לעצמי מבחן מציאות והוא יפעל. זה אפשרי?

ושוב, תודה רבה!

עוד שתי תשובות

1) באופן עקרוני אפשר ללמוד למבחן בחלום צלול, אבל אני לא בטוח כמה זה יהיה יעיל. אתה די מוגבל למה שאתה זוכר בכל מקרה, ככה שלימוד חומר חדש לא ממש אפשרי אלא רק חזרה. בנוסף, חומר שנלמד במצב מודעות אחד לא נשלף טוב כל כך במצבי מודעות אחרים, אז זה לא יהיה יותר מדי יעיל. וגם, לא חבל על החלום?!

2) אפשר להמציא בדיקות מציאות, אבל כדאי לוודא שהן יעילות קודם כל. אם זה משהו שאמור לעבוד בחלום (כמו לנסות לעבור דר קיר עם היד) כדאי לחשוב על זה פעמיים. לפעמים גם בחלום זה לא מצליח (וזו בדיוק הסיבה שעברתי לספירת אצבעות. פשוט ואלגנטי). ספר על מה חשבת בתור בדיקה חלופית.

וכאמור, ברוך הבא לפורום. יש המון מקורות ללמוד מהם על חלומות צלולים, בעיקר באנגלית אבל גם כמה בעברית. אני מצרף לינק להרצאה שהעברתי בנושא (זה סוג של קידום עצמי, אז רק תחייך ותעשה כאילו צפית בה ;)

בהצלחה

sprk78

New member
שאלות שעלו לי תוך כדי שמיעת ההרצאה

הרצאה מצוינת יפה מאוד, למדתי הרבה:
יש לי מספר שאלות:
א. מה ההבדל בין לחלום צלול ולצאת מהגוף לבין היציאה בפועל?
ב. האם אנשים פגשו אנשים אחרים בחלומות צלולים?
ג. האם אנשים הצליחו לראות ולקרוא דברים מרחוק?
ד. האם ניתן לרפא מחלות של עצמך דרך חלום צלול? ויש מישהו שעשה את זה? או עכבות או פחדים למיניהן?
ה. איך ניתן לגרום לכך שכל חלום יהיה צלול? ומדוע סיוטים משפיעים עלינו ככה?
ו. האם ניתן לנתק את מנגנון שיתוק השניה דרך חלום הצלול?
ז. האם ניתן לתקשר דרך חלום צלול?
ח. מה הסימנים לדעת שאדם שאתה מסתכל עליו חולם כרגע חלום צלול?
ט. נניח אדם לא טוב לו בחייו, הוא יכול לחלום חלום צלול שהוא לא רוצה לחזור ואכן לא לחזור ממנו? זה קרה?
י. האם ניתן לפתח את הכשרונות של עצמך?
יא. אם נניח היית עומד בדרך של התת-מודע שלך (לפי ההרצאה) אז מה היה יכול לקרות, הגרוע ביותר ואיך הצלחת בכלל להבחין בכך בחלום צלול?

תודה

אני אנסה לענות..

לפני שאני עונה חשוב לי להבהיר משהו. הרבה אנשים מייחסים לחלומות צלולים אספקטים רוחניים / על טבעיים (כמו מסעות אסטרליים, תקשור, חלומות משותפים וכו). מהשאלות שלך אני מסיק שגם אתה מאמין בדברים בסגנון. אני לא יכול לענות על שאלות שקשורות לנושאים האלו כי אני לא מאמין שהם אפשריים. לדעתי אף אחד לא יוצא מהגוף שלו, לא מתקשר עם שום דבר, לא רואה דברים מרחוק ולא חולק חלומות עם אנשים אחרים. כולנו חולמים בתוך הראש של עצמנו, וכך זה נשאר גם בחלום צלול.

1) אי אפשר לצאת מהגוף. כן אפשר לחלום על זה, בדיוק כמו שאפשר לחלום שעפים בלי לעוף בפועל.
2) בחלומות אנחנו פוגשים אנשם, אבל הם דמויות חלום ורצוי לא לערבב בינם לבין האנשים האמיתיים שחיים במציאות.
3) אני מניח שאתה מדבר על "ראייה מרחוק", כלומר clairvoyance. אם אפשר היה לעשות את זה הממשלה היתה מעסיקה אותי בריגול.
4) אפשר לטפל בפחדים ועכבות דרך חלומות צלולים, וזו שיטה שפסיכולוגים משתמשים בה לעיתים. בקשר למחלות פיזיות יותר, יש ראיות התומכות בוויזואליזציה כשיטת טיפול תומכת, ובצורה זו אולי חלומות צלולים יכולים לסייע בטיפול (אבל כמובן לא לשמש תחליף)
5) אי אפשר להפוך כל חלום לחלום צלול, אבל אפשר להגדיל את התדירות של חלומות צלולים ע"י אימון. בנוגע להשפעת סיוטים, אני מאמין שהתשובה לכך מורכבת מאוד והיא מחוץ לתחום הידע שלי.
6) לא.
7+8) בגדול אי אפשר לדעת מתי אדם חולם חלום צלול רק ע"י התבוננות, אבל אפשר לזהות חלימה צלולה ע"י מכשירים. אפשר לתאם עם החולם סדרה של תנועות עיניים שעליו לבצע כשהוא נהיה צלול (תנועות עיניים אינן מושפעות משיתוק שינה, והן בשליטתנו גם כשאנחנו חולמים, מעבר לתנועות האופייניות לשנת חלום). את התנועות האלו יש להקליט באמצעות מכשיר בשם EOG (אלקטרואוקולוגרף) המודד תנועות עיניים, וכך החולם יכול לסמן לאדם המעוניין בכך (סוג של תקשורת חד כיוונית). ניתן גם לחבר את החולם למכשיר EEG המודד פעילות חשמלית על הקרקפת, ובאמצעותו לזהות פעילות האופיינית לחלום צלול (אבל שתי השיטות לא כל כך נוחות, אז עזוב).
9) אי אפשר להיתקע בחלום צלול, גם אם רוצים. מה שאתה מציע מתואר בסרט Vanilla sky, ותראה לאן זה הביא את טום קרוז...
10) אפשר להשתמש בחלומות צלולים לאימון בדברים מסויימים, ואנשים עושים זאת. אני לא כל כך מכיר את השימושים של חלומות צלולים בנושא הזה, אז אולי מישהו אחר יוכל לענות לך.
11) אני לא חושב שהיה יכול לקרות משהו גרוע ממש, אבל לדעתי זו היתה פעולה של מנגנון הגנה כלשהו שנועד למנוע ממני להיחשף לתכנים כלשהם. אני לא חושב שהייתי יכול להתנגד לזה יותר מדי. אם הייתי מתעקש אני מניח שהייתי פשוט נתקל בהתנגדות אחרת (נניח זירת החלום היתה משתנה, או שהייתי מתעורר). בכל מקרה איבדתי את הזיכרון של כל השיחה הזו (לדעתי מנגנון הגנה נוסף), כך שהתעקשות לא היתה מועילה יותר מדי בכל מקרה.

מצטער על הפוסט הארוך, ומקווה שעניתי על כל השאלות. אם יש עוד- מוזמן :)

sprk78

New member
האם יש חשיבות לכתוב ביומן בעט או שאפשר לנהל

יומן במחשב או בפלאפון?

BALEDIN

New member
בקשר לפיתוח הכשרונות של עצמך

אני באה מתכום האומנות

זה הדרך המושלמת לציר סקיצה לפסל או ציור

אחלה לפיתוח קורדינציה - לעשות בחלום ואז במציאות

וכל תכום שאתה עושה לי לפחות

פשוט להתאמן עליו בחלום
זה קצט הרוך לכתוב את כל השיטות שאני משתמשת בהם
אם תפרט איזה כשרון מעניין אותך לפתח
אני יוכל לנסות לחשוב על משהו דומה שעשיתי
אם יש כזה

לפי דעתי

אני לא מומחית ואני יחסית מתחילה בכל הנושא הזה של החצלולים (יחסית, כמעט שלושה חודשים), אבל נראה לי שיש לי מספר תשובות.

ב. כן, אבל האנשים שהם לכאורה פגשו בחלום לא ידעו מזה, כי הם לא באמת נפגשו. החולמים נפגשו עם דמויות דמיוניות בחלום, לא עם האנשים האמיתיים.
ד. בקשר לפחדים, אני לא ניסיתי את זה בעצמי אבל אני מניחה שזה אפשרי, לשחק קצת עם התת-מודע... ובקשר למחלות פיזיות, אני לא חושבת שזה ממש מטפל כמו תרופות או ניתוחים ודברים כאלה, אבל זה עשוי לעזור אם נניח תחלום שאתה נרפא או משהו. המוח שלנו, עד כמה שהוא גאוני והמכונה הכי משוכללת, עדיין יש בו פאקים (כמו נניח, אנחנו צמאים לא כשאנחנו זקוקים למים, אלא רק כשהפה יבש, ואז אם רק מרטיבים את הפה המוח כאילו אומר ״טוב, שתינו מספיק!״) אז נראה לי שזה אחד מהם. כלומר, אם נדמיין משהו חזק חזק וממש נאמין בו, המוח יתחיל להאמין בעצמו ויפעל בהתאם אז אולי אפשר לשכנע אותו שאנחנו מבריאים ואז הוא יפעל יותר טוב.
ה. אני לא יודעתהאיך לעשות שכל חלום יהיה צלול, אבל בקשר לסיוטים, נראה לי שזה פשוט עוד פאק במוח. למוח קשה להבדיל בין חלום למציאות אז נראה לי שהוא פשוט לוקח את מה שקטרה בחלומות ברצינות ממש כאילו זה קורה באמת ואז הוא מגיב בהתאם. נניח אם מתעוררים מיוזעים ומתנשפים מסיוט (קרה לי פעם - חוויה לא נעימה) אז זה כנראה בגלל שככה הגוף שלנו היה מגיב אם זה היה קורה באמת.
ו. כן. ניתן לתקשר דרך החלום הצלול עם מי שער בעזרת סימנים שנקבעו מראש. אני דווקא לא בטוחה שזה ממש חד כיווני, כי אולי החולם יכול להעלות את המודעות שלו עד כדי כך שהוא מסוגל לשמוע את המציאות שסביבו ובכך לתקשר ממש עם האנשים הסובבים אותו באותו הרגע. לא שמעתי על כזה מקרה, אבל אני משערת שזה אפשרי...

טוב, אז אלה התשובות שלי. מקווה שהן מספקות! (ובעיקר מקווה שהן נכונות
)

תודה :)

העברתי את ההרצאה פעם אחת, אבל אני מקווה שיצא לי לשפר אותה ולהעביר אותה שוב. זו לפחות התוכנית.

BALEDIN

New member
תשובה קצט שונה

לימוד בחלום צלול לי באופן אישית עובד יופי
פעם אחת אני קוראת את החומר
ומשננת אותו בחלום
זה עובד יופי
אבל לא מאפשר לי לשנן תאריכים ושמות
שקשים לי גם לשינון במציאות (דיסלקציה קשה )

אבל ממה שהבנתי זה לא עובד לרוב האנשים
אני חושבת שזה גם עניין של אימון
(התחלתי בגיל 10 - מה שנקרה חולמת טבעית)

sprk78

New member
תודה אני מתעניין

בפיתוח כישורים שכליים ומנטליים.

BALEDIN

New member
לדעתי תקרה אחורה בפורום

ואולי תחפש בחיפוש למלע נושאים שמעניינים אותך
ותקבל יותר מושג מה אפשר