אני אנסה לענות..
לפני שאני עונה חשוב לי להבהיר משהו. הרבה אנשים מייחסים לחלומות צלולים אספקטים רוחניים / על טבעיים (כמו מסעות אסטרליים, תקשור, חלומות משותפים וכו). מהשאלות שלך אני מסיק שגם אתה מאמין בדברים בסגנון. אני לא יכול לענות על שאלות שקשורות לנושאים האלו כי אני לא מאמין שהם אפשריים. לדעתי אף אחד לא יוצא מהגוף שלו, לא מתקשר עם שום דבר, לא רואה דברים מרחוק ולא חולק חלומות עם אנשים אחרים. כולנו חולמים בתוך הראש של עצמנו, וכך זה נשאר גם בחלום צלול.
1) אי אפשר לצאת מהגוף. כן אפשר לחלום על זה, בדיוק כמו שאפשר לחלום שעפים בלי לעוף בפועל.
2) בחלומות אנחנו פוגשים אנשם, אבל הם דמויות חלום ורצוי לא לערבב בינם לבין האנשים האמיתיים שחיים במציאות.
3) אני מניח שאתה מדבר על "ראייה מרחוק", כלומר clairvoyance. אם אפשר היה לעשות את זה הממשלה היתה מעסיקה אותי בריגול.
4) אפשר לטפל בפחדים ועכבות דרך חלומות צלולים, וזו שיטה שפסיכולוגים משתמשים בה לעיתים. בקשר למחלות פיזיות יותר, יש ראיות התומכות בוויזואליזציה כשיטת טיפול תומכת, ובצורה זו אולי חלומות צלולים יכולים לסייע בטיפול (אבל כמובן לא לשמש תחליף)
5) אי אפשר להפוך כל חלום לחלום צלול, אבל אפשר להגדיל את התדירות של חלומות צלולים ע"י אימון. בנוגע להשפעת סיוטים, אני מאמין שהתשובה לכך מורכבת מאוד והיא מחוץ לתחום הידע שלי.
6) לא.
7+8) בגדול אי אפשר לדעת מתי אדם חולם חלום צלול רק ע"י התבוננות, אבל אפשר לזהות חלימה צלולה ע"י מכשירים. אפשר לתאם עם החולם סדרה של תנועות עיניים שעליו לבצע כשהוא נהיה צלול (תנועות עיניים אינן מושפעות משיתוק שינה, והן בשליטתנו גם כשאנחנו חולמים, מעבר לתנועות האופייניות לשנת חלום). את התנועות האלו יש להקליט באמצעות מכשיר בשם EOG (אלקטרואוקולוגרף) המודד תנועות עיניים, וכך החולם יכול לסמן לאדם המעוניין בכך (סוג של תקשורת חד כיוונית). ניתן גם לחבר את החולם למכשיר EEG המודד פעילות חשמלית על הקרקפת, ובאמצעותו לזהות פעילות האופיינית לחלום צלול (אבל שתי השיטות לא כל כך נוחות, אז עזוב).
9) אי אפשר להיתקע בחלום צלול, גם אם רוצים. מה שאתה מציע מתואר בסרט Vanilla sky, ותראה לאן זה הביא את טום קרוז...
10) אפשר להשתמש בחלומות צלולים לאימון בדברים מסויימים, ואנשים עושים זאת. אני לא כל כך מכיר את השימושים של חלומות צלולים בנושא הזה, אז אולי מישהו אחר יוכל לענות לך.
11) אני לא חושב שהיה יכול לקרות משהו גרוע ממש, אבל לדעתי זו היתה פעולה של מנגנון הגנה כלשהו שנועד למנוע ממני להיחשף לתכנים כלשהם. אני לא חושב שהייתי יכול להתנגד לזה יותר מדי. אם הייתי מתעקש אני מניח שהייתי פשוט נתקל בהתנגדות אחרת (נניח זירת החלום היתה משתנה, או שהייתי מתעורר). בכל מקרה איבדתי את הזיכרון של כל השיחה הזו (לדעתי מנגנון הגנה נוסף), כך שהתעקשות לא היתה מועילה יותר מדי בכל מקרה.
מצטער על הפוסט הארוך, ומקווה שעניתי על כל השאלות. אם יש עוד- מוזמן