יש לי מכור בבית....

Kadurit

New member
יש לי מכור בבית....../images/Emo7.gif

יש לי מכור כבד לאינטרנט, בעיקר צ´טים למיניהם. זה פוגע כבר בתפקוד שלו בבית בכל מיני מישורים. מה ניתן לעשות? כבר ניסיתי להציב אולטימאטום.... לא יודעת לכמה זמן זה יעבוד.... מחכה לעצה מהמנוסים שביניכם. כדורית.

e-magine

New member
שלום כדורית וברוכה הבאה

אני שמח על פנייתך, אנחנו ננסה לתת לך את הזווית שלנו ואת אולי תנסי לתת לך את שלך. אם האיש מכור, זה אומר שיש לו תלות נפשית בפעילות שלו באינטרנט. כלומר, כרגע הצורך שלו לגלוש הוא יותר חזק מהרצון שלו. לכן דרך של אולטימטומים היא לא דרך טובה. האם דיברת איתו על זה? האם הוא מודע למצבו? הוא רואה את עצמו כמכור? אל תצפי לניסים, כל התמכרות היא אוייב קשה ולא ניתן להכריע אותו ביום אחד. רצוי שהמכור שלך יגיע להכרה בדבר התמכרותו, ויתחיל לגבש רצון לעבור להרגלי גלישה יותר סבירים. רק אחרי זה אפשר להתחיל בהדרגה שני דברים: לחפש את הסיבה היסודית להתמכרות ולטפל בה, וגם לעשות דייטת אינטרנט, כלומר לא ניתוק אלא לימוד של שליטה על זמן הגלישה ורכישת הרגלי גלישה מאוזנים.

lady_anne

New member
אולטימטום הוא שגיאה

כי התגובה היחידה שנגזרת ממנו היא אלימות (לאו דווקא פיזית) וכעס. קשה לי קצת להגיב מבלי לדעת פרטים כגון טיב הקשר וכמה זמן הוא נמשך, אבל אני מניחה שהדרך הטובה ביותר היא פשוט לדבר על זה: לשטוח בפני המכור את מצוקותייך, את תחושת הנטישה וה"נוכח-נפקד" (אני מדברת מנסיוני הפרטי אבל סביר להניח שהתחושות הן אותן תחושות), את העלבון שנובע מהעדפת הקשרים הוירטואליים על פני הקשר האמיתי וכל הג´אז הזה. סביר להניח שבהתחלה תיתקלי בהכחשה ("מה פתאום? אני בקושי יושב מול המחשב שעה ביום"), אבל אם חוזרים על זה שוב ושוב, ומבהירים לבן-הזוג שעתיד הקשר נמצא בידיים שלו, בסוף האסימון נופל. בהצלחה

מצטרף ללידי אן ולאי

ההתמכרות היא לרוב הסימפטום ולא הבעיה עצמה. זה לא אומר שבהכרך פתרון הבעיה נמצא אצלך, אבל מה שבטוח שמלמחה בהתמכרות לא תועיל מעבר לזמן הקצר שבה היא מתנהלת. ברגע שתתירי את הרסן הדברים יחזרו למסלולם הקודם אם לא יותר גרוע. אני לא יודע למה מכור בן הזוג שלך או בן המשפחה שלך ואת מוזמנת להוסיף קצת יותר פרטים כדי לעזור לנו למקד את התשובות שלנו, אבל בכל מקרה, יחה פתוחה בנושא היא לדעתי השלב הראשון הכי מוצלח בדרך החוצה מההתמכרות או לפחות בדרך כלפי מינון יותר נורמלי שלה. אי רמז כאן ואני אחדד את הרמז שלו. לעיתים הכי טוב שיש זה הפחתה של כמות השימוש ולא גמילה מלאה. כדאי שתקחי את זה בחשבון גם כשי לא לפתח צפיות גבוהות מדי וגם כדי לא לגרום תיסכול והרגשה שהוא לא עומד בציפיות שלך מצד בן הזוג/משפחה שלך. אני מקווה לשמוע ממך קצת פרטים נוספים עכבר

למעלה