יש לי מונקאפ! (ושאלות)

יש לי מונקאפ! (ושאלות)

אז אחרי שנה וחמישה חודשים הגיע הזמן לקבל ווסת... אחרי שבכיתי קצת פינקתי את עצמי בגביע הזה ושתי שאלות לי למנוסות: א. מה העומק שצריך להחדיר אותו כדי למנוע טפטופים? הבנתי שלא עמוק מדי. ב. לתחושתי הוא משמש כטמפון ופה יש כבר שאלה של הרגשה- אבל אולי עדיף לתת לדם לזרום מאשר לאגור אותו? נראה לי טבעי יותר. אני פשוט 5 שנים בערך בלי ווסת ודי מרגישה כמו נערה פתאום...

ברור שטבעי יותר לתת לדם לזרום...

השאלה אם זו אופציה מבחינתך? להשתמש בתחבושות בד או ללמוד מודעות וסת? בעבר הרחוק כשהשתמשתי בתחבושות ח"פ המונקאפ עבורי היה סוף הדרך, היום אחרי הלידות ואחרי שלמדתי ויישמתי מודעות וסת המונקאפ הוא מבחינתי פתרון רק אם אני רוצה להכנס לבריכה בזמן הוסת, אחרת מאד לא סביר שאשתמש בו. בקיצור תלוי בך. לגבי העומק- זה לא כזה חשוב, חשוב רק שהזנב לא יבלוט החוצה ויכאיב וכמובן שיהיה ואקום.

אבל גם מודעות ווסת לא נראית לי טבעי

ת במיוחד. אם את מתכוונת לשיטת שרמן. לא נראה לי טבעי לאגור את הדם ולהתרוקן. יש לי תחבושות רפ ואני מתכוונת לתפור לעצמי, אבל בכל זאת...

מודעות וסת זה ממש לא לאגור את הדם- להפך

הדגש הוא על *מודעות*, כלומר ללמוד מתי את צריכה ללכת לשירותים כדי להתרוקן, ולא על אגירת הדם בגוף עד שיתאים לך להתרוקן (בשביל זה יש מונקאפ). דוקא כשמישמים את השיטה הדם פחות נאגר בגוף, כי לומדים להקשיב לגוף ועוזרים לו להשתחרר ביעילות ברגע שהוא צריך לצאת.

crystal909

New member
את יכולה להרחיב...??

מודעות וסת?! הדם לא פשוט זורם\מטפטף כל הזמן...?!

זהו, שלא ../images/Emo13.gif חפשי בגוגל "שיטת שרמן"

גם יש אירוח של מירב שרמן פה בפורום מלפני איזה שנתיים. הדם יוצא בגלים. אפשר ללמוד לזהות את הגלים לפני שהם יוצאים וללכת להתרוקן במקום מתאים. זה ממש על קצה המזלג...

אני מאוד אוהבת את המונקאפ

לא מפריע לי שזה נאגר, זה מאוד נקי מבחינתי מבחינת העומק- זה צריך להיות ממש בפתח, אני גזמתי כמעט לגמרי את הגבעול שלו, ככה שאפשר להחדיר אותו לא עמוק בכלל. לוקח שניים שלושה מחזורים עד שרוכשים את מיומנויות השימוש בו

שונצו

New member
עונה מהנסיון היחסית קצר שלי איתו

זה אכן תחליף טמפון, במובן הזה שזה משהו שאת מכניסה לגוף כדי שיאגור את הדם בתוכו ולא יתן לו לצאת החוצה. עומק? אני מכניסה כמה שאני מגיעה. בעקרון, עד שהצופציק כבר לא בולט מדי (אם הוא בולט זה לא נוח ולפעמים כואב). אבל ענין הצופציק גם תלוי בצופציק עצמו, כי את הרי יכולה לחתוך אותו כמה שאת רוצה ואפילו לגמרי. איך הגעת ל5 שנים בלי וסת בכלל?...

אה, נו/tapuzforum/images/Emo152.gif

אז ככה: בכורתי בת 3 וחצי. שלושה חודשים לפני ההריון איתה לא הייתה לי ווסת, 9 חודשי הריון, (שנה) ועוד שנה וארבעה חודשים של היעדר ווסת כתוצאה מהנקה, ווסת אחת והריון נוסף שלאחריו עוד שנה וארבעה (וחצי) חודשים של היעדר ווסת כתוצאה מהנקה מאסיבית.. /tapuzforum/images/Emo13.gif

בּלו

New member
אני מאד מרוצה מהקאפ

לא משתמשת בו לאורך כל המחזור, אלא רק בימים שהדימום חזק או בימים שאני מסתובבת הרבה/בפגישות וכו' ואין לי זמן או אפשרות להחליף תחבושות. נראה לי שהמיקום שלו תלוי במבנה שלך, אני מכניסה והוא מתמקם מעצמו.

שושונלה

New member
יש לי שאלה לגבי חזרת הווסת - את עדיין מניקה?

אם כן, כמה פעמים, ומתי (יום, לילה) ? ואם לא, כמה זמן אחרי הפסקת ההנקה היא הגיעה ? אני ממש רוצה שהווסת תחזור כדי לנסות להכנס שוב להריון אבל היא ממאנת.... כנראה שאצטרך לעשות צעדים של גמילה לפחות בלילה אבל ממממממש לא בא לי... ותתחדשי על המונקאפ!
ורד

אוהו כמה שאני מניקה!/tapuzforum/images/Emo80.gif

בהמון אהבה! היא בת שנה וחמישה חודשים ואני מניקה לפי דרישה, גם בלילה (ויש דרישה...) אני מניקה בערך 6-7 פעמים ביום, כולל הנקות לילה. לפני שנתיים בערך קיוויתי כמוך לבוא הוסת והמליצו לי להפסיק להניק בלילה כדי שהיא תשוב. חודש אחרי שגמ``לנו (יותר בגלל שהיא הייתה מתעוררת 15 פעמים בלילה) קיבלתי וסת ומייד אחר כך הגיע גם ההריון המיוחל שהוליד נינגה קטנה שיונקת המווון...

שושונלה

New member
תודה ../images/Emo13.gif שני הסיפורים מעודדים אבל כמובן שאשמח

שהווסת תגיע גם בלי גמ"ל. גם אצלי הוא יונק הרבה בלילה אם כי חל שיפור כלשהו בחודשיים האחרונים, לפחות בתחילת הלילה יש כמה שעות רצופות של שינה. מארבע בבוקר בערך זה ציצי בפה כל הזמן
. ורד

תמי ו

New member
זה מאד שונה מאשה לאשה...

יש כאלה שהמחזור מתחדש בהנקה מלאה לגמרי עוד לפני תום 6 חודשים... ויש כאלה שלוקח להן כמעט שנתיים...עם תדירות הנקה נמוכה...עד שהמחזור מגיע. תדירות ההנקה היא בהחלט גורם שעשוי לזרז את התחדשות הפוריות, כמו גם לינה עם תאורת לילה (!), אבל יש גם עוד גורמים, שלא כולם ברורים עדיין למדע (אחת הסברות: מטאבוליזם שונה מאשה לאשה..), שגורם להבדלים האלה בהתחדשות הפוריות בהנקה.

shlomitit

New member
תאורת לילה? ../images/Emo2.gif

מה זה? מאיפה זה בא? יש סיכוי שאם אכבה את כל האורות בבית (יש לנו אור התמיד באמבטיה) אקבל מחזור? (עוד מעט שנתיים, נו כבר!) חוץ מזה, אם כבר מדברים - העובדה שאני מניקה אחר הצהריים בתדירות די גבוהה (אבל מאתמול החלטתי שאין יותר שלוקייה, ואני מקווה לעמוד בזה) גם היא מעכבת? כי חוץ מזה ומהנקת בוקר - אין יותר הנקות ויש פעמיים ביום פערים של יותר משמונה שעות.

שושונלה

New member
רגע, מה בענין תאורת לילה? מועילה או מזיקה

לחזרת הווסת? בטח מזיקה... חבל כי אם מועילה אני מציפה את החדר באור הלילה
. להרבה מחברותיי הווסת חזרה אפילו אחרי 3 חודשים, בהנקה מלאה לחלוטין בלי בקבוקים אפילו. ברור שאצלי זה לא כך... וגם ככה לקח זמן (ומבחנות) להרות את הראשון. אוף. ורד

g a l i t b

New member
הכי טוב לחקות את הירח

ב3-4 לילות שהירח מלא לישון עם מנורת לילה בשאר הזמן לישון בחושך

T i a

New member
השתמשתי לפני הלידה

א. מחדירים כמו טמפון, לא עמוק אבל מספיק כדי שלא יפריע בהגשה. ב. פעמיים ראשונות הרגשתי אותו ואחרי זה הפסקתי להרגיש אותו בכלל, כאילו הוא לא היה שם, כך שממש לא הפריע לי להסתובב איתו אבל בדר"כ בזרימות החזקות הייתי הולכת לשירותים ולא מאגרת. אגב, אם ילדתי קסרי עדיין צריכים להחליף את הגודל?

Nia11

New member
החלפת גודל

בכל מקרה מחליפים גודל בגיל 30. כמובן שזה לא מדויק, ואת כבר תרגישי לבד כשהגודל לא יספיק לך.

למעלה