יש לי כמה שאלות..

ran 15

New member
יש לי כמה שאלות..

יש לי טיסן אקסטרה 300L אם אני לא טועה עם מנוע 91 או.אס... עכשיו שמתי לב שאם אני נותן אפ חריף הטיסן ככה- עולה מתחיל לשנות כיון אף ומיד נכנס לטיסה הפוכה ...כאילו הטיסן מתחיל את העלייה יפה , אבל אז הוא משנה כיוון לגמרי ואף עושה מין רול כזה....הקטע שגם תיקון עם ההגה כיוון לא מספיק...כי זה ממש חריף...יש למישהו מושג מה הסיבה ? יש אפשרות לתקן את זה? דבר שני - יש לי עכשיו 2000+ , ואני רוצה חשמלי , כמה יעלה לי כל הציוד ההתחלתי ???

Flat spin

New member
אני מקווה שהספקת לברר בינתיים ../images/Emo22.gif

איזה מנוע מותקן על הטיסן שלך
. ולענייננו: קיימות מספר סיבות אפשריות: אחת, שהכנף מפותלת במידת מה. בטיסה אופקית וישרה הקיזוז מיישר אותה. בעת משיכה חריפה כלפי מעלה, הכנף נכנסת למצב של זוית התקפה גבוהה, ואז צד הכנף המפותלת כלפי מעלה, או לחילופין, צד הכנף הישרה כאשר הצד השני מפותל כלפי מטה, מזדקר. לבדיקה בטיסה, העלה את הטיסן לגובה רב, סגור את המצערת לסרק וכאשר הטיסן יאט, הורד את האף לצלילה אנכית. עזוב את ההגאים ועקוב אחרי התוצאה. אם הוא יגלגל לכיוון מסויים, משמע קיים פיתול. אם הצלילה תהיה ישרה לגמרי, משמע אין פיתול. חזור על הבדיקה מספר פעמים כדי להיות בטוח שהתוצאה שקיבלת איננה מקרית. את היציאה מהצלילה תעשה באיטיות וברדיוס גדול. אפשרות אחרת שבאה בחשבון היא שצד אחד של הכנף כבד יותר מאשר הצד השני. במשיכה חריפה כלפי מעלה, הצד הכבד יותר ממשיך בכיוונו הקודם בגלל האינרציה וגורם לגלגול, כפי שאתה מתאר. לבדיקה, על הקרקע, קשור עם חוט דק וחזק את מרכז החרטום, מצד אחד ואת מרכז הזנב, מצד שני. השאר עודף מסוים לחוט, כך שתהיה לך אפשרות להרים את הטיסן, דוגמת ידית נשיאה. החזק את החוט מעל נקודת מרכז הכובד והרם באיטיות כלפי מעלה. אם צד אחד של הכנף מתרומם לפני הצד השני, שים משקולת על קצה הכנף הקלה. המשך כך עד שהטיסן יתרומם כשהוא מאוזן לגמרי. בכל מקרה בדיקת הפיתול חייבת להתבצע (ולתקן, אם יש צורך) לפני בדיקת האיזון הרוחבי. יכולות להיות גם סיבות אחרות, אבל אלו הן הנפוצות ביותר והסיכוי הוא שאחת מהן, או שתיהן גם יחד, גורמות לתופעת הגלגול.

ran 15

New member
האם התיקון הוא קשה בהנחה שאני

שאני לא בניתי אף פעם שום טיסן....??? אם אני אקח את זה לחנות כמה יחקו לי על כיול? מה הטווח המחירים ?

Flat spin

New member
אתה מזדרז יותר מידי ../images/Emo22.gif

עדיין לא בדקת מה בדיוק קורה. אז איך תדע מה צריך לתקן? מאחר ואינני נעזר בשירותיהן של חנויות אלו ואחרות לצורך תיקונים
, אינני יכול להשיב לשאלתך בענין עלויות. חוץ מזה, יישור פיתול (אם קיים) איננו כיול. זה תיקון במלוא משמעותו.

matzri

New member
אפשרות לפתרון

במידה והבעיה היא אכן פיתול בכנף עומדות בפניך 2 אופציות לפי דעתי. 1. להביא את הכנף למישהו שמבין , ובעזרת גיהוץ של הציפוי במקומות הנכונים לנסות למתוח את הכנף לצורה נכונה. 2. במידה ויש ברשותך מערכת רדיו דיגיטלית המציעה מספר מיקסים תוכל לעשות מיקס בין הUP ל מאזנת, וכך בכל פעם שתתן UP הטיסן יתקן את עצמו...

Guy Z

New member
את האופציה הראשונה הייתי בהחלט מאמץ

האופציה השניה היא התחמקות מהסוף הקרב.... פשוט חבל על הזמן.

אפשרות נוספת

היא הזדקרות ההגה גובה.... תופעה ידועה למטיסי אקסטרה למיניהם. היא כאשר אנשים מנסים לתת מקסימום תנועה להגה ללא התחשבות בנתונים המומלצים של היצרן. בדרך כלל בקיטים טובים מצויינת הזוית האופטימאלית של תנועת ההגאים. תנועת יתר גורמת להזדקרות ההגה ובכך נוצר SNAP ROLL במשיכת UP חזקה... נסה להקטין מעט את תנועת ההגאים ותראה שאולי אני צודק....

Flat spin

New member
למרות שלא ראיתי את הכנף ../images/Emo22.gif

אני מניח שהיא בנויה בתצורת קופסת 'D'. כלומר החלק שלפני הקורה, עליון ותחתון, מצופה בלזה. כנף כזו אינה מושפעת ממתיחת ציפוי. במקרה זה יש דרכים אחרות ליישור כנף מפותלת. להביא את הכנף למי שמבין, ויודע כיצד לבצע את התיקון, זו בהחלט אפשרות נכונה. שום מיקס אינו מסוגל לבטל את התופעות הנגרמות עקב פיתול בכנף. מכסימום יוכל להקטין אותן במידת מה. מה עוד שחריפות התגובה משתנית עם שינוי המהירות ומצב המצערת באותו רגע. כמובן, כפי שציין ה'שוכח', זויות מוגזמות של הגה הגובה עשויות לגרום לתופעה. למרות שנקודת המוצא שלי היא שהזויות של כל משטחי ההיגוי מכוונות נכון מלכתחילה בהתאם להוראות היצרן. באותה הזדמנות בדוק גם ששני חצאי הגה הגובה עולים ביחד ולאותה זוית בדיוק. יכולה להיות לכך השפעה מכרעת.

Flat spin

New member
ודבר נוסף לבדיקה ../images/Emo22.gif

למרכז הכובד יש השפעה רבה על תופעות שונות בטיסן בעת טיסתו. מרכז כובד איננו גורם לתופעות המתוארות, אבל במידה והן קיימות, מרכז כובד אחורי מידי יכול להחמיר את התופעה ולהביא אותה לידי הקצנה. אני מציע לכוון את מרכז הכובד ל-30% ולבחון שוב את התופעות. כל זאת כמובן במידה והסיבות הקשורות בבניה נבדקו ונמצאו תקינות.

גדעון ידידי היקר

אני מאוד מצדד בדברי שכן באמת לא הרבה מטיסים מודעים לתופעה שאני תראתי כאן. אני לא מאמין שיש בעיה במרכז הכובד או בפיתול הכנף... אני סמוך ובטוח שכשהבחור יקטין את תנועת ההגאים הוא ייווכח לראות כי התופעה נעלמת מעליה.

Flat spin

New member
השלום והברכה לידידי ../images/Emo6.gif ../images/Emo22.gif

אין כל ספק שהערתך לענין זוית הגה הגובה עשויה להתברר כגורם היחיד לתופעה. יחד עם זאת, אם עיינת וגם ירדת לעומק הסברי, אין בהם דבר וחצי דבר העשוי להשתמע כסיבה אחת ויחידה לתופעה. לאורך כל הדרך חזרתי וציינתי שאלו הם גורמים, אשר כל אחד לחוד וצירוף של כמה מהם ביחד, עשויים לגרום לתופעה. יתר על כן, תמכתי במפורש בהערתך בענין זוית ההטיה של הגה הגובה. מאחר ולא ראיתי מעודי את הטיסן, אין לי אלא להניח מספר הנחות, אשר את מקצתן העליתי כאן. גם אני מצדד מאד בדברי

ran 15

New member
גדעון אמרתי לך שאני אגיע..

אגיע להאנגר , אז אם מקודם זה היה בשביל לראות עכשיו זו תיהיה עם סיבה...אני לא מבין בזה ואת האמת אין לי זמן וראש כדי לתקן , אני מעדיף לתת למישהו שמבין בזה ופשוט להנות מההטסה...אני עמוס מפה ועד הודעה חדש במחנים ועבודות והשלמות...:-\ אז עדיף לי ואת האמת זה הפיתרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו...

ram_z

New member
תנועת הגה גובה לא שווה...

יכולה לגרום לגלגול בזמן משיכה! אחד מחברי המטיסים F3A איזן את הטיסן שלו לפי השיטה שגדעון ידידי הציע. משראה שיש שיפור אך לא מספק הוא עבר על האינטרנט ומצא שיטה נוספת, בדיקת טווח התנועה של הגה הגובה. במייצב גובה בעל שני הגאים יתכן ואין תנועה שווה בשניהם. חשוב לבדוק גם אפשרות זאת. רם

ram_z

New member
תבדוק שהסרוו לא עושה תנועה...

גדולה מידי ודוחף צד אחד יותר מהשני. במצב כזה יתכן ונוצר פיתול... אם לא כך הדבר אז קבל ביטול

למעלה