יש לי כמה שאלות.

mor881

New member
יש לי כמה שאלות.

אני הולך להפוך להיות אב חד הורי בימים הקרובים. הסיפור שלי הוא קצת אחר וקצת ארוך אבל אתן פרטים ענייניים בקצרה. אנו זוג מעורב האשה מסקנדינביה ואני ישראלי צבר לכל דבר. אני כרגע בסקנדינביה ועומד להגיע עם שתי בנותי בנות 6 ו 8 לארץ . הבנים בני 3 ו 11 נשארים עם אשתי וזו ההחלטה שהתקבלה ביננו לאחר המון המון המון המון מחשבה .... השאלה העיקרית שלי היא מה מצפה לי בארץ? אם להיות ספציפי יותר מה שמדאיג אותי כרגע זה עניין סטיגמטי האם יש פירגון לאבות חד הוריים? ואולי מהתשובות שלכם אזכר בעוד כמה שאלות תודה מראש למגיבים זה מאוד חשוב לי אני קצת בחרדה מהעניין.

s h o o s h a

New member
מה מצפה לך?

כאב חד הורי, הרי שמצפות לך בארץ אותן בעיות שפוקדות גם אימהות חד הוריות. עבודה קשה ודאגה לבנותיך שלא יחסר להן דבר. סטיגמה? לדעתי כבר מזמן אין סטיגמה כזו או אחרת על משפחות חד הוריות. גם אם מדובר באב שמגדל את בנותיו בגפו. חשוב מאד שתהיה מודע לצרכים של בנותיך, שתיצור קשר עם גורמים שיסייעו בידך להיקלטותן המהירה ועל הצד הטוב ביותר בארץ. ערב את כל המשפחה שלך בחייהן, זכור כי הן מתנתקות מאימן (והן כל כך קטנות) והן יהיו זקוקות לכל החום והקירבה שניתן. ובעיקר- היה שם בשבילן תמיד. בהצלחה

la orejita

New member
שלום...

הממ..תראה..אני לא באה להתערב בחייו של אף אחד אבל יש משהו אחד שלא נראה לי. למה אתם מפרידים את האחים? ואם כבר החלטתם לעשות את ההפרדה שזה כבר עניין שלכם - למה שאתה לא תשאר עם הבנים? לבנות זה מאוד חשוב להיות עם אמא שלהן.בגיל הזה במיוחד..ובעיקר כשהן יגיעו לגיל ההתבגרות. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה...ואין שום סטיגמות..הרי אנחנו "חברה מודרנית"..אני בטוחה שיעזרו לך בכל מקום. (רק כדי שתבין בערך את העניין..אבי הוא חד הורי - אני מתגוררת איתו ועם 2 אחיי ואימי מתגוררת בחו"ל)

mor881

New member
תודה על העידוד

ובקשר למה הבנות זה בגלל שאני יותר מגונן עליהן ומעדיף אותן לידי והן קשורות אלי יותר מלאמא שלהן. זה עדיין לא אומר שאין לי יסורי מצפון על הבחירה זה לא קל לנו. אף אחד מבני הזוג כאן ז"א אני ואשתי גרושתי עוד מעט לא רוצה לפגוע אחד בשני ,ויוצא כאן מצב שאם אני אהיה בלי נוכחות ילדי אני אהיה שבור ואותו דבר היא. בגלל העובדה שזהו פירוד על פני שתי ארצות זה מהווה בעיה של להשאיר את הילדים ביחד. כולפ נפגעים בקטע הזה יזהו הגורל שלנו הקארמה אם תרצי וזו החלטה שבאה באמת אחרי המון מחשבה. אני רק לא מבין את העובדה שציינת שבנות קשורות יותר לאמא מאיפה זה בא ? האם זו דיעה קדומה או סטיגמה? או שיש דברים בגו?

la orejita

New member
שלום..

בקשר לבנות שקשורות לאמא..זה לו סטיגמה, ולא אגו ולא דיעה קדומה או משהו בכיוון. אולי לא הסברתי את עצמי נכון, שוב, אתן לך אותי כדוגמא, אבא שלי הוא הבנאדם הכי פתוח שיש..(ואני רצינית- אני לא אומרת את זה משום שהוא אבא שלי) אבל בכל זאת..כשהייתי בגיל ההתבגרות והיו לי שאלות ולא יכלתי לשאול את אבא לי כי התביישתי. בכל מקרה..משהו שרציתי להגיד לך..מצפה לכם תקופה באמת קשה אבל אתם תעברו את זה , וכשהבנות ירצו להתקשר הביתה לאמא שלהם ולאחים שלהם , אף פעם אל תגיד להם לא לעשות זאת, וזהו ברמת העיקרון..שיהיה בהצלחה ותמשיך לעדכן פה
שבת שלום.

mor881

New member
כמובן

אנחנו מאוד רגישים לעניין ואנחנו נעשה הכל שביכולתינו להחזיק את הקשר המשפחתי . לכשיתבגרו הבנות אני אדרבן אותן להתייעץ עם אימן או עם כל דמות נשית שתהיה מקובלת עליהן ועלי. תודה ושבת שלום.

m i c h a l i

New member
הרשי לי לחלוק עליך בעיניין זה

בני נוער ובכלל בגיל ההתבגרות יש נטייה להתרחק מן ההורים וזה לא משנה אם מדובר בבנים או בנות וזה לא משנה אם מדובר באבא או באמא. בני נוער לא תמיד מרגישים חופשיים להתייעץ עם ההורים. אני חושבת שגם דודה/חברה קרובה/מורה אהובה או כל דמות נשית קרובה אחרת יכולה להיות לצידן. וכמובן שהאם עדיין נמצאת בתמונה במקרה זה. אין שום מניעה שהן תוכלנה לפנות גם אליה...

למעלה