יש לי כמה שאלות

לאונרדה

New member
יש לי כמה שאלות

1) האם שמתקשרים אליכם להודיע שלא התקבלתם אתם שואלים למה לא התקבלתם?? האם זה לגיטימי לשאול דבר כזה?? 2) מה אני אמורה לענות במצב שאני מועמדת למשרה נציגת שרות והייתי מתכנתת ושואלים אותי "מה פתאום החלטת לשנות תפקיד" או כל שאלה בסגנון הזה??

nadav1974

New member
תשובות

1. אני אענה בשאלה: מישהו בפורום קיבל אי פעם תשובה שלילית בטלפון?? אצלי זה תמיד היה במכתב, אם בכלל. 2. "כי אני מתוסכלת מזה שאני לא מוצאת עבודה, והחלטתי לשנות כיוון". גם אם זה לא באמת נכון.

גרי רשף

New member
אני קיבלתי

ברור שאינני מצפה ואפילו אינני רוצה לקבל תשובות שליליות על כל משלוח של קורות חיים: הרי כשחיפשתי עבודה שלחתי את קורות החיים שלי למאות מקומות.. כאשר כבר מגיעים לשלב של ראיון, מבחנים וכו'; ראוי לתת תשובה. ברור שבמצב כזה המועמדות שלי נשקלה ברצינות, אני השקעתי קצת יותר ממשלוח מייל וגם מקום העבודה השקיע בי זמן וכסף. אינני יכול לומר שכל מקומות העבודה היו מספיק תרבותיים והוגנים לתת תשובות שליליות, אבל היו שכן- כולל הודעות טלפוניות. לגבי השאלה שנשאלה- שאלות על שינוי מקום עבודה קודם מקורה בחשש שהעובד אינו יציב ומחליף הרבה מקומות עבודה. ראוי לתת תשובה שתיצור רושם אמין של מישהו שמתכוון להיות מחוייב למקום עבודתו.

® רן

New member
כמה תשובות

לדעתי: 1. תראי, אם את רוצה לשאול אז תשאלי (אין לך הרבה מה להפסיד), אבל לא הייתי תולה בזה הרבה תקוות. אם היו שואלים אותי (בתור מראיין), כנראה שברוב הגדול של המקרים הייתי עונה תשובה בסגנון: "ראיינו עוד אנשים ויש לנו אחרים שמתאימים יותר". לא הייתי נכנס עם המועמד לדיון טלפוני על האם אני חושב שהוא מתאים או לא מתאים ולמה, ולא הייתי אומר למועמד "תשמע, עשית עלינו רושם גרוע בראיון ואני חושב שאתה לא מוכשר מספיק לעבוד כאן", גם אם זו דעתי
2. את האמת. למה באמת החלטת לשנות תפקיד? אני אגיד לך יותר מזה: מעסיקים חוששים שאת בעצם רוצה לחזור לתכנות ומחפשת משרה אחרת זמנית עד שתמצאי. במידה וזה לא המצב, את צריכה לענות תשובה שתפיג את החשש הזה. משהו שיגרום למעסיק להבין שאת באמת רוצה את המשרה עליה את מתמודדת ולא ניגשת אליה רק כברירת מחדל מחוסר אופציות אחרות.

D r a m b u i e

New member
../images/Emo26.gif

לדעתי לגבי השאלה השניה אפשר לענות שפשוט לא נהנית בלימודים וגילית שאת רוצה לנסות תחומים אחרים - ואם זה משהו שכבר עבדת בו בעבר, אפשר לציין שבזמנו מאוד נהנית והחלטת לחזור.

הפיסטוס

New member
לגביי השאלה השניה

אם כבר היה לך ניסיון בעבודה בתיכנות אז זה די פשוט - תאמרי שניסית תיכנות וגילית שזה לא בשבילך כי זה משעמם/עובר הזמן לאט/כואב בעיניים (מחקי את המיותר) ואת מעדיפה עבודה מול אנשים, למשל במשרת נציגת שרות... אם תנסחי היטב את תשובתך, היא תתקבל בהבנה רבה.

למעלה