יש לי כמה שאלות...

יש לי כמה שאלות...

אני משתחררת עוד שבועיים (היום יצאתי לחפש"ש!
), ויומיים אחרי השיחרור אני טסה לחו"ל לחודש. אני צריכה לשלם לביטוח לאומי על החודש שאני נמצאת בחו"ל? ועוד שאלה - כשאני אחזור, יהיה לי חודש פנוי עד שאני מתחילה ללמוד. חשבתי לחתום אבטלה בחודש הזה. אני יודעת שאי אפשר לחתום בתור סטודנטית - אבל השאלה היא האם יתנו לי לחתום כשנשאר לי חודש עד שאני אתחיל ללמוד? הרי ברור שאף מקום עבודה לא ירצה אותי...

shade21

New member
את לא צריכה

לשלם על אוגוסט, אם תחזרי לפני סוף ספטמבר ותחתמי אז גם תהיי פטורה מתשלום על ספטמבר.

sandradee

New member
תשובות....

1. חייל משוחרר פטור מתשלום של ביטוח לאומי במשך שנה 2. את יכולה לחתום- מבחינתך בחודש זה את פנויה!

shade21

New member
לא נכון

חייל משוחרר לא פטור מתשלום בטוח לאומי.

umosheu

New member
אל תשכחי

1.אם את משתחררת באוגוסט,הביטוח לאומי לא יגווה ממך על החודש הזה כל החודש (מה שנותר). 2.שברגע שאת לוקחת אבטלה,זה יורד לך מהמענק של "עבודה מועדפת". נ.ב אני השתחררתי ב2 לאוגוסט,בגלל זה הרווחתי את כל החודש,שאני לא ישלם בטוח לאומי. (כי עדיין ב2 הייתי חייל,והצבא ממן את הביטוח הלאומי)

תלאבובה

New member
היי

על ביטוח לאומי אנלא יודעת אבל על אבטלה - ייתנו גם ייתנו... את מצידך צריכה לומר שאת רוצה לעבוד, פשוט אם מציעים לך עבודה את באה לראיון ואומרת שאת מתחילה ללמוד בקרוב. זה מה שלי היה, אני מתחילה ללמוד באוקטובר. עד שאת לא אשכרה סטודנטית שהולכת כל יום לשיעורים... מגיע לך אבטלה. לדעתי זה אבסורד כי הרי סטודנטים הכי צריכים לקבל אבטלה - מאד קשה לעבוד וללמוד בייחוד בשנה א

תודה לכולם על התשובות! ../images/Emo24.gif

אז אני אסכם את מה שנאמר: בגלל שאני משתחררת בסוף אוגוסט, אני לא צריכה לשלם לביטוח לאומי על אוגוסט. כשאני אחזור מחו"ל (באמצע ספטמבר) אני יכולה להתחיל לחתום בלישכה אפילו שחודש אח"כ אני כבר סטודנטית... אז מהתשובות האלה יש לי עוד שאלה: האם כשאני מקבלת דמי אבטלה אני צריכה לשלם לביטוח לאומי, או שזה מתקזז לי בכסף שאני מקבלת?

האדם

New member
את יכולה ללכת לעבוד אבל לא להגיד

שאת מתכוונת ללמוד. תעבדי חודש, ושבועיים לפני תחילת הלימודים (כעבור שבועיים מתחילת העבודה), תודיעי שאת מתפטרת. תוך שבוע הם יימצאו עובד חדש, ככה שיהיו לך בערך 3 שבועות של עבודה.

למעלה