יש לי כמה שאלות:

free S bee

New member
יש לי כמה שאלות:

1. ידוע לי שאח של סבא שלי נותר בחיים לאחר השואה. סבי חיפש אותו, ומצא תעודות מילואים שלו משנת 1953 (קוראים לו צבי (הרש) ולדהורן). כשסבי הגיע לארץ, אמרו לו שהוא כבר היגר, ולא ידוע לאן (כנראה בצורה בלתי ליגאלית), וסבי לא מצא אותו עד מותו. איפה ניתן לחפש אותו? (סביר להניח שהוא כבר לא בחיים) 2. איך כותבים את השם משפחה סיצ'וק באנגלית, ואיך בפולנית? 3. יש דרך להזמין ספרים מאוני' בר-אילן בדואר? תודה!

free S bee

New member
ועוד שאלה קטנה:

סבא רבא שלי היה הרב הראשי של קרילוב, אז חשבתי אולי זאת נק' מוצא טובה להתחיל בחיפוש. איפה אני יכול למצוא מידע עליו?

ilanr

New member
ציין בבקשה את שמות הורי סבך, כמו כן

אם תןכל לסרוק את התעודה זה יעזור האם לא מופיע מס תעודת זהות ע"ג התעודה? ואם מופיע מס אישי, אפשר לפנות למשרד הבטחון, הם מאוד קואופרטיביים.

free S bee

New member
הוא היגר בצורה בלתי-ליגאלית

הוא ירד מהארץ בצורה בלתי-ליגאלית, ולא סיפר אפילו לשותפיו לדירה לאן הוא נוסע. אין לי איך לסרוק את התעודה, ואיך פונים למשרד הביטחון בעניינים כאלה? שמו היה צבי (הרש) ולדהורן, והוריו היו סמואל ופרידה ולדהורן.

wow1

New member
אולי אח סבך ניסה ליצור קשר בשנים

מאוחרות יותר עם סבך אך לא ידע היכן למצוא אותו ושלח מכתב למדור לחיפוש קרובים, שהמכתבים שהגיעו אליו ולא נמסרו, נמצאים בארכיון הציוני בי-ם. אשר לשם המשפחה סיצוק, נראה לי שהגרסה הפולנית הקרובה ביותר היא, Zuczek ואולי, Suchuk. איל.

כוכה

New member
אני הייתי מנסה ל לאט דרך 144 בינ"ל

יש לנו כאן קישור לINFO והייתי מנסה קודם כל בכל מדינות ארצות הברית.

למעלה