יש לי כמה שאלות,

יש לי כמה שאלות,

ש-לום אשמח אם מישהו יכתוב כמה שמות של ארכיטקטים שאפשר לזהות את בניינים שלהם לפי סגנון מסויים שתמיד חוזר על עצמו תודה (בלי גאודי בבקשה)

DerBleistift

New member
ישראלים או בין-לאומיים?

בכל מקרה... הנה מספר קטן של דוגמאות. - מיס ון דר-רוהה: סגנון בין-לאומי מובהק וקלאסי, מגדלי זכוכות "נקיים" בעלי חזות פלדה, קווים אופקיים ואנכיים בתבנית קבועה, מבואה נסוגה משטח קירות המגדל. - הלמוט יאן: מגדלי זכוכית לרוב ובעלי גגות מחודדים, כמו-כן, שימוש ניכר בתשומת לב רבה לפרטים, כגון בחירת צבע וטקסטורת האבן, צורתה וכו'. בשנים האחרונות, ניתן לראות כם מגמה של צורת זכוכית מעוגלת במגדליו. - סיזר פאלי: שימוש בסגנון פוסט-מודרניסטי מובהק, לקיחת אלמנטים נפוצים מן העבר ועדכונם לזמננו. לרוב, חיבור בין העבר המהודר של גורדי השחקים של תחילת המאה, והפיכתו למשהו מודרני. - מינורו ימזאקי: סגנון מודרני קבוע בשימוש פלדה-זכוכית, שורות חלונות אנכיים לכל אורך המגדל ולעיתים קרובות עיטור המגדל בקשתות בקומות הכניסה, או באלמנטים דמויי קשת. - איו מינג פיי: מבני זכוכית מונומנטליים ובעלי זוויות וצורות גיאומטריות "פשוטות" המזוהות בנקל. - אלי עטיה: שימוש מרובה בקירות מסך מלאים, ע"פ רוב בגוון חום-כהה, צורות גיאומטריות במבנה המגדל, יצירת "עיקול" דרך זוויות של 90 מעלות. - ריצ'ארד בופיל: מגדלי דמויי "עמודים רומיים", צורות גיאומטריות לאורך חזות המגדל הנוצרים ממשחק בין קיווי האבן האופקיים, האנכיים ומשטחי הזכוכית בניהם. - סר נורמן פוסטר: מבנים קיצוניים בייחודם בעלי צורות מאד לא שגרתיות, מראה נפוץ של "קונסטרוקציה" חשופה (או חזות מלאת "איקסים"), או שימוש בקווים מעוגלים וזורמים, גנים-תלויים לגובה המגדל ושימוש נרחב בזכוכית. מספיק?

אביב ש

New member
אני חשבתי על אחד...

הוא לא הכי אדריכל, יותר אמן שמצייר על מיבנים. יעקב אגם. ניתן לראות את הקטע של המשחק בצבעי הקשר על חזית מלון דן ת"א, על המזרקה "אש ומים" ובבניינים כאלה.. קצת מפחידים הנבנים בצפון הרחוק של ת"א, שכחתי כרגע את שמם.

Sephiroth

Member
מגדלי נאמן ../images/Emo5.gif

אני מזדעזע כל פעם מחדש בכל פעם שאני רואה את "היצירות" שלו... השימוש החוזר באותם צבעים צועקים, הפשטות של היצירות... בעעעעעע....

danezeq

Member
אחחחח אתם האנשים הסגורים לאומנות

לא מבינים שבאומנות אין דבר כזה שאין דבר כזה ומה שישן זה לא "אווט" ומה שישן אבל לא מספיק ישן (לא עתיק) זה לא פסה לא מבנים שאומנות לא צריכה להיות מסובכת, תיהיו פתוחים! תשתחררו!

ביטוסי

New member
עם כל הכבוד לאומנות

הפסלים שלו מעניינים וגם מלון דן נחמד אבל הפרוייקט הזה פשוט מזעזע
.

הוא דווקא פרוייקט יפה.

בחזית שלו יש קשתות שמזכירות קצת את בנייני התירס בשיקגו. הוא מאוד צבעוני ומלא חיים,הוא גבוה לאזור שלו. עוד פרוייקט מוצלח של יעקב אגם.

Sephiroth

Member
על טעם וריח, אין להתווכח

לדעתי הוא אחד האמנים הכי מזעזעים שיש ! צזכיר קצת צעצוע של ילד בן שנתיים... אם אתה מסכים או לא מסכים, זה כבר עניין אחר - אבל אין לזה שמץ של קשר לפתיחות.

ביטוסי

New member
נראה כמו סלאמס שעברו שיפוץ .

ובטוח שבעוד כמה שנים זה יראה גרוע יותר .

למעלה