יש לי כמה שאלות

livne17

New member
יש לי כמה שאלות

בתור אדם חילוני לגמרי, סקרן לדעת כמה דברים מכם- האנשים שהיו בחברה החרדית הסגורה... 1- האם זה נכון שלעשות דברים לשם הנאה נטו, למשל, סתם ללכת לראות סרט או ההכצגה, בלי שתהיה לזה תכלית מסויימת, הוא דבר לא מקובל בחברה החרדית? 2- מה הדבר שהכי הפליא אתכם בתרבות החילונית? דבר שבבואכם מהעולם החרדי פשוט נראה מוזר או משונה והיה קשה להבין או להסתגל אליו (במידה ויש דברים כאלה) 3- שאלה קצת מביכה. אבל בסופו של דבר, כולנו אנשים, ולכולנו יש יצרים מיניים, במיוחד בגיל ההתבגרות. האם הנערים החרדיים באמת שומרים על האיסור לאונן למרות הצרכים המיניים החזקים שמתעוררים באותה תקופה? ואם כן, איך ממלאים את הצרכים האלה? ולבסוף, סתם שאלה כללית למחשבה- משאל קצר- היה שווה עבורך המעבר? כן/לא :)

ברוריה2

New member
here we go again../images/Emo79.gif

1. נכון. לכל מעשה צריכה להיות משמעות באופן עקרוני. למשל, לשבת בבית קפה זה חסר משמעות לחלוטין. (מלבד למטרת זיווגים). 2. התשובה לכך אינדיבידואלית. כידוע, יוצאים בשאלה אינם חיזרים משובטים הזהים בתכונותיהם, צורתם או תחביביהם. 3. ממה שידוע לי, נער חרדי ממוצע בעל רגש דתי יתאמץ להמנע מאוננות. לא כולל חילונים אנוסים בישיבות, חלשי אופי וסוטים. את הצרכים המיניים לא ממלאים בתקופה זו. מדחיקים אותם. 4. "היה שווה המעבר?" שאלה לא רלוונטית ואף לוקה בחוסר אינטיליגנציה. מה התשובה שרצית לשמוע? "כן, איזה כיף להזדיין, לאכול טרף וליסוע לים בשבת!!"? ואפרופו ים, מה אתם עושים מול המחשב עכשיו?!!

VITO LIGHTNER

New member
יש לי כמה תשובות

1.בהחלט.הנאה לשם הנאה נתפסת כדבר בהימתי,בעיניהם.אך כמובן הם לא טיפשים לגמרי,אז תירצו לעצמם שאם זה כדי שיהיה אח"כ כוח וחשק לעסוק בתו"מ (תורה ומצוות),זה בסיידר. ואגב, כנראה שאתה באמת לא יודע עליהם הרבה. הם לא הולכים לסרטים והצגות בגלל בעיות של צניעות וכפירה, בדרך כלל. 2.אין לי דבר שהפליא אותי.אך אני משתומם על חוסר הידע שיש לציבור החילוני, על החברה החרדית.אתה לפחות מתעניין. 3.בעיקרון אסור ולכן סביר שרוב הצעירים משתדלים להדחיק רגשות אלו.אך כמובן שלא כולם יכולים.ולכן יש המאוננים,יש המזדיינים, ויש כאלה שעוברים על הטקסטים העוסקים בנושא."כמכחול בשפורפרת", הלכות נידה, וכיוצא בזה. וסביר להניח שלא הבנת את דבריי. 4.ההתעסקות בשווה לא שווה אינה ענינית, משום שלדוגמא, בנושא הכלכלי רוב מוחלט של היוצאים הפסיד (בדרך כלל ההורים נותנים דירה או חלק מדירה בחתונה, 100,000 אלף דולר לא בא ברגל!!). אבל בעיקרו של עניין, היציאה היא ארוע כמעט בלתי נמנע, שנגרם עקב אי התאמתו של היוצא לחברה בה בוא חי. ואגב דעתי דומה גם לגבי חזרה בשאלה, אלוהים הוא גורם שולי בענין. אני לא רואה מצב שאחזור לחיות כדתי אי פעם.אלא אם כן אלוהים(ולא אלוהימית)ישלח לי אי-מייל ישירות עם הצעה שלא אוכל לסרב לה .

אצלי להיפך רק אם אלוהמית

(ולא אלוהים) ישלח לי אי-מייל ישירות עם הצעה שלא אוכל לסרב לה ,

Exit 25

New member
שלום לך

א. בחברה החרדית אין כזה דבר לעשות סתם משהו לשם ההנאה לכל דבר צריך להיות תחליט. ב. היה לי מאוד מוזר לראות למשל אבא שמשחק וצוחק עם הילדים שלו וגם כשבפעם הרשונה התארחתי לשבת אצל משפחה חילונית התפלאתי מאוד מכך שהם עושים קידוש. חשבתי שרק אצל החרדים עושים קידוש ג. בשיחה פעם עם בחור מהישיבה שלי שסיפר לי שהוא אונן ושזה כיף נורא נבהלתי.לא ידעתי מה זה אומר אבל הבנתי שזה משהו לא טוב ואסור ד. המעבר היה שווה

ELI20007

New member
הנה כמה תשובות מעניינות בשבילך

1. לפי העולם החרדי אסור לבזבז אף דקה בחיים {לדעתם חייבים ללמוד כל דקה שרק קיימת, ולא זה נקרא ביטול תורה} ומי מדבר אצלהם לעשות משהו מעניין או להנות מהחיים, הרי לדעתם אסור בעולם הזה בכלל להנות בחיים הרי כל החיים מוקדשת לעבודת הבורא {האלוהים שלא קיים ועדיין, לי אף אחד לא יכל להוכיח לי שהוא קיים} ובגלל זה גם לדעתם סקס בין זוג למשל חייבת להיות ע"י חור בסדין כדי שאחד לא יהנה מהשני {למשל שלא יראה את הציצים שלה} ובגלל זה הם אומרים שאסור בכלל להנות מהחיים בעולם הזה... אגב הם בכלל לא מכירים כמעט את העולם החילוני והמודרני ולא יודעים כמה הם מפסידים מהעולם היפה הזה ומי שכן פוקח את עיניו 99 אחוז יוצאים בשאלה, כי כל הזמן מכניסים להם בולשיט בראש שאין כלום בעולם החילוני ועיקר החיים מתחיל בעולם הבא אחרי שמתים, אפילו שאין אף אחד שיכול להוכיח שיש עולם הבא וחיים רק כאן וכל הטענות שאמנון יצחק מעלה תמיד = מופרכים חסרי כל יסוד... 2. אי אפשר לענות לך ספציפית מה הכי הפליא אותנו בעולם החילוני, אבל בעיקרון רוב הדברים בציבור החילוני הם הרבה יותר מעניינים ואפשר ליהנות מהחיים ולא להישאר סגורים ודפוקים לכל החיים ולדעת רק שצריכים להביא לעולם 10-15 ילדים בעולם ולחלוב ת'מדינה מהביטוח הלאומי וגם ללמוד כל החיים ולא רואים כלום בעיניים שהם ממש הולכים עם הראש בקיר ולא מרוויחים כלום בחיים, ואם תשאל למשל חרדי לדוגמא מה תוכניותך לעתיד? מה הוא יענה לך? שללמוד וללמוד וללמוד ובלי סוף כאילו אין לו עתיד מה ששונה כמובן בעולם החילוני שלומדים כדי להוציא תואר ולהתפרנס בכבוד {ולא לחלוב ת'מדינה} כל החיים ולהביא 2-3 ילדים בעולם כי האמת שילדים זה שמחה וברכה {אבל תלוי כמה} מה שאני רוצה לומר שהחילוני יש לו תוכניות בחיים ויש לו תחזית מה שבניגוד לחרדי אין... 3. בקשר לאוננות ששאלת... אז אכן בעולם החרדי יש מושג שצריך לעצור ת'יצרים ואסור לאונן {זרע לבטלה} ואכן יש חלק גדול שמתאפקים {ותקח גם בחשבון שרובם מתחתנים כבר בגיל 17-18 כי הרי אסור להוציא זרע לבטלה, אבל מה, שלא יעבדו עליך בישיבות החרדיות יש הרבה והרבה מאוד שמאוננים ויש גם הרבה מאוד שמאוננים כמה ביחד וזה קיים בגדול ואף אחד לא יכול להכחיש שזה לא קיים, אבל מה הם כל הזמן מנסים להסתיר זאת מתחת לשטיח {כמו שרוב הדברים הם מסתירים} כדי להיראות בעולם החילוני כחברה מתוקנת... 4. ובקשר אם היה כדאי לצאת או כדאי לצאת? אז 100 אחוז שכדאי ועוד איך כדאי כי אם מישהו פוקח את עיניו רואה שבציבור החרדי הכל סתום וא"א ליהנות מהחיים רק אם החלטת לישאר תמיד דפוק ותקוע בעולם הסתום....

האם אתה בא מקהלה חרדית על הירח?

סדין עם חור? תגיד, אתה השתגעת? רוב החרדים מתחתנים בגיל 17? כנ"ל שאר הגילויים.

תשובותי לסקרן ולאחרים

1) א) התפיסה הדתית כפי שמוצגת ע"י חכמיה מניחה שהאדם קיים בעולם הזה בשביל עולם אחר (הבעיטה הגדולה ביותר לטעמי במתנת החיים, במקום להתמודד עם החיים כמו שהם, יש כאן נסיון הדחקה של החיים בציפייה לחיים טובים וטהורים יותר בעולם מובטח). אי לכך עפ"י תפיסה מוחלטת זו יש טעם לפגם בכל הנאה המסיחה דעת מהתכלית ה"אמיתית", באופן מעשי עוד לא קם איש שהצליח לעקור מאנשים בכל תרבות את הנאות החיים הפשוטות, כל תרבות והנאותיה הקטנות, אם סרטים ואם רכילויות במקווה. אנשים הם אנשים הם אנשים. ב) סרטים או הצגות לא רואים בציבור החרדי, אך לא מהסיבות שציינת. 2) א) הבורות בכל מה שקשור לחרדיות, וההתייחסות אליהם או כמלאכים או כמפלצות, תוך חוסר יכולת להתרגל לרעיון שכולם בסופו של דבר אנשים הממציאים לעצמם תרבויות כדרך למציאת משמעות בחיים. ב) חוסר החשיבות של האמת, לא חשובה האמת, חשוב מה אתה "מאמין בו". אתה יכול להאמין באסטרולוגיה, להיות מסורתי ומאמין חלקית, להאמין בחתול שחור, או הבלים מסוג זה ללא שום צורך לנמק. בעוד שעפ"י הדת המנומקת יש מסכת ארוכה של נימוקים וראיות לכל הבל, כאן ההבלים הם ללא בסיס מיוחד. אמור מעתה ההפתעה הגדולה שלי היתה "אמונתם" של החילוניים. 3) איסור על אוננות הוא איסור חמור, הנושא לא כ"כ פתוח לשיחה בקרב בני הישיבות, ולכן אף אחד לא יכול לתת לך תשובה אלא על עצמו, אני יכול להודות שאוננתי מדי פעם, אך הייתי אח"כ צם ימים שלמים ומתפלל שעות לכפרת העוון ולטיהור נגעי בני אדם שנבראו כתוצאה מכך. 4) לא הבנתי את השאלה, אם המעבר לא היה שווה הייתי פשוט חוזר ללא שום בעיה, ישנם כמובן מחירים רבים להליכה עפ"י האמת שלך (ואירועי השבוע האחרון שלי יוכיחו), אך אם אנחנו לא יכולים להיות אמיתיים לכל הפחות עם עצמינו, למה לנו חיים?!

../images/Emo6.gifידידי הפטיש ../images/Emo88.gif

הורידו את השיר שלך מהטאגליין! וגם את השיר שלי!! אז מי אמר שאין שכר ועונש בעולם הזה??

ראיתי שהכנסת שיר חדש, יפהפה.

אני חושב שבאמת הגיע הזמן להוריד את השירים ההם, הם די מיצו את עצמם. מה זה, יש רק שיר אחד? אתה בכל אופן פירסמת עוד המון שירים לא פחות יפים מ"השבבניק", השיר האחרון לטעמי ממש מקסים. ולא, אתה טועה, שכר מצווה בהאי עלמא ליכא. וגם לא בההוא עלמא שבכלל ליכא. שכר מצווה מצווה.

אני בהחלט יכול לעזור לך כאן

תשובה לשאלה 1 זה שמאוד מקובל לעשות דברים לשם הנאה נטו כמו ללמוד גמרא (כן כן כל בחור ישיבה יגיד לך שזה הנאה גדולה מאין כמוה) ולאונן ולקרוא המודיע ולזרוק אבנים על מכוניות בכביש בר אילן. תשובה ל2 זה שהחילונים כל הזמן חושבים שאנחנו קופים שירדו מהעץ אבל האמת שיש הרבה חברה ששום דבר לא הפליא אותם בתרבות החילונית כי הם הספיקו לראות הרבה תרבות חילונית בטלויזיה שבקיוסק. תשובה ל3 זה שבעיקרון אסור לאונן כי זה חמור מאוד אבל אם אף אחד לא רואה אז מקילים. ויש גם רבנים שהתפקיד שלהם זה לדבר עם הבחורים על זה ולעזור להם בנושא הזה אז זה מסתדר ממילא (שמעתי על אחד בנתיב מאיר) וזה גם עוזר לרבנים להתגבר על היצר שהנשים שלהם לא מספקות.

ואללה באמת שלא יודע

תגיד למה תמיד לחלק תגיות? אני חיב להיות או זה או זה? ומה אם לא בא לי להכנס לתוך הריבועים כי יש לי ראש עגול?

קיברנטי אחי, קיברנטי!

צ'מה אחי זה מרחב קיברנטי פה שזה אומר שמילא כשאני הולך ברחוב יש כאלו שיתיגו אותי מה לעשות אבל פה מותר לי קצת חופש מכל הפקידים האפורים עם המחברות ששם הם מתייגים ומתייקים ומקטלגים וממספרים ומ...

שמעתי שר' אשר פרויינד

מתיר לבחורים לאונן. ומשיחה שהייתה לי עם ידידינו המלומד ברור, הבנתי שיש לו על מה להסתמך, כי יש לזה מקור ב"ראשונים".

rigoletto111

New member
תשובות

בהמשך לדעת שאר האנשים: 3. אין שום אפשרות לבדוק מה עושה כל צעיר חרד בחדר השירותים, וגם אם תשאל ממילא לא תקבל תשובה אמיתית, אז המסקנה הברורה היא שאין כל טעם לשאול!!! זה כמו לשאול האם מפל המים משמיע רעש כשאין איש בסביבה!! (סליחה על התשובה שאיננה מספקת את יצר המציצנות!) 4. האם המעבר "שווה" או לא: ממילא לגבי רוב האנשים לא היתה כל כך אפשרות להשאר. מה, שאני אתפלל עד גיל 80 ובעצם לא רואה בכך שום משמעות?

שאלה בחזרה

בתור חילוני גמור, כשלאשתך יש "כאב ראש" אתה מאונן? האם אתה יושב במקומות בילוי בשביל ההנאה נטו? או ברוטו?

Le Fay

New member
אתיאיסט - עצם הרעיון...

שמה שאתה עושה קשור בכלל ביצרים של אשתך הוא "חרדי" למהדרין. חילונים מאוננים גם כשיש להם בן/בת זוג נלהבים (ובדרך כלל לא מרגישים שום צורך להצטדק על זה). לשבת בבית קפה, לעומת זאת, הוא מאבי-אבות הטומאה גם בין פולניות חילוניות...

למעלה