יש לי כמה שאלות..

חוטהשני

New member
יש לי כמה שאלות.. - ילד שמתחיל בגיל צעיר לקבל רטלין, האם הוא לוקח אותו לאורך כל הזמן, או שיש סיכוי (גם אם הוא מגיב טוב לרטלין..) שהוא יפסיק לקחת, כשיבדקו וימצאו שהוא יכול ללמוד יפה וטוב (בצורה מרוכזת וטובה..) ../images/Emo35.gif - האם אנשים מבוגרים לוקחים רטלין גם כשהם לא לומדים ? ממה שהבנתי אחרי שקראתי מאמרים ועקבתי בעניין בנושא- רטלין לוקח בעיקר מי שלומד.. (ואם הוא מבוגר אז כמובן סטודנטים וכד'..)

spidergirl

New member
ההשפעה של הכדור היא זמנית כלומר, רק בשעות שהוא פעיל. עם זאת, עם הגיל קורה שההפרעה מתמתנת. אנשים מבוגרים לוקחים לפי הצורך, יש שלוקחים רק כדי ללמוד. אני(למשל) לוקחת כל יום קונצרטה גם אם אין לימודים כי זה עוזר לי להרבה דברים.

חוטהשני

New member
ההשפעה התפקודית אכן זמנית.. השאלה היא מה ההשפעה מעבר לכך ../images/Emo5.gif מה ההשפעה של הכדור על הבריאות של הילד ו/או שלך.. הרי לא לחינם התרופה הזאת מוגדרת כסם - כי זה ממריץ.. יכול להיות שאולי גם לי תרופה כזאת יכולה לעזור.. אני לא אובחנתי כבעלת ADD כמו בתי..אבל לפי ההגדרות של הפסיכ' ושל הניורו' אני יודעת שגם לי היו 'קטעים' כמו שלה.. מאד בלט אצלי לעומת האחים שלי, עניין הקפיצה מעניין לעניין - (יותר מרתק.. לא ../images/Emo8.gif) אבל יחד עם זה סיימתי לימודים בלי בעיות וכנ"ל תואר ראשון ושני.. כך שאולי תרופה כזאת יכולה לעזור לי בנושא הארגון, אבל אני לא בטוחה שארצה לקחת דבר כזה סתם כך... ../images/Emo4.gif

spidergirl

New member
התרופה אינה מוגדרת כסם החומר נמצא בפקודת הסמים המסוכנים כי יש סכנת ABUSE כלומר שימוש לרעה. אין השפעה מעבר לכך (בדוק -ריטלין נחקר כבר למעלה משישים שנה). על היעילות שלה בנושאי ארגון אני אגיד רק שאני לא מסדרת שום דבר בלי ריטלין. ככה הדברים מסתדרים מעצמם.

zivadina

New member
האם אפשר להפסיק לקחת ריטלין? שלום חוטהשני וברוכה השבה. היום יודעים שהפרעת הקשב לא נעלמת אלא משנה מעט את פניה אצל מבוגרים. היות שהריטלין הוא כדור עם "אפקט סינדרלה", כלומר מתחיל לפעות מיידית, עובד מספר שעות קצוב ואחר נפלט מן הגוף ללא שאריות, ניתן להשתמש בו לפי הצורך ולא חייבים להקפיד על רצף. מן המחקר ומן הנסיון, לשימוש סדיר בריטלין יש אפקט מצטבר (נפשי, לא פיזיולוגי) הרבה יותר טוב מאשר לשימוש לא סדיר. בכל אופן, תמיד אפשר לשקול אם להשתמש בכדור ומתי. אצל הילדים כדאי שההורים יחליטו, ואצל המבוגרים זאת החלטה אישית. הריטלין איננו עוזר רק לרכוז, אלא גם לויסות ההתנהגות, ויש ילדים ומבוגרים אשר נזקקים לו לויסות ההתנהלות היומיומית שלהם. כל יום אפשר לשקול מחדש אם להשתמש או לא. אני, באופן אישי, עברתי עם ילדיי את ההתלבטות הזאת, והגעתי למסקנה שהיא מתישה מאוד ועדיף לקבוע מדיניות לטווח ארוך. אני מעריכה שכל הורה צריך לעבור את ההתלבטות הזאת ואת ההשלמה עם המציאות ש-ADHD לא עובר וצריך לחיות אתו בשלום עד זיקנה ושיבה. להשלים עם ADHD זה אומר לשקול בהגיון מתי צריך ומתי לא צריך לחפש עזרה (תרופתית, התנהגותית או אחרת).

חוטהשני

New member
האם הכדור באמת לא משפיע על הגוף ?? בכל זאת זה משהו כימי שאני מכניסה לגוף.. ../images/Emo5.gif אני לעתים רואה (במידה ובאמת יש לי את זה.. כי כאמור לא עברתי שום אבחון מוסמך - אבל הייתי יותר 'מסורבלת' מאחי שקפצו כיתה... במבחני מתמטיקה תמיד 'מיהרתי' ולא בדקתי.. וכו'...) בדבר הזה 'ברכה' - כי דרך זה למדתי איך לעבוד/ללמוד/לשבת על עצמי כדי להיות יותר מסודרת וכד'... ואם אפשר שאלה קטנה - מה זה אומגה3 ??

zivadina

New member
השפעות הריטלין לטווח ארוך שלום חוט השני. במשך 60 שנה חוקרים את הריטלין ומודעים לכל השפעותיו הגרועות והטובות. תופעת הלוואי הנמשכת היחידה שבה חשדו הייתה עצירת הגדילה, וגם אותה שללו מחקרי השנתיים האחרונות. כל שאר תופעות הלוואי מפסיקות כאשר הכדור מפסיק להשפיע. יש לנו רשימה של תופעות הלוואי במדור "טיפול תרופתי קונבנציונלי", ואת מוזמנת לקרוא אותן שם. ההשפעה הפסיכולוגית לטווח הרחוק היא כזאת: בזמן הכדור, המוח עובד "נכון", ואז אנחנו מתנהלים "נכון". אחרי תפוגת הכדור, אנחנו מחקים את אופן העבודה ה"נכון" גם ללא הכדור. זאת אומרת שיש כאן למידה מתוך נסיון. בזה שלוקחים ריטלין אנחנו לא יכולים להתנער מן התכונות הטבעיות שלנו, אלא ללמוד לעקוף את התכונות המכשילות אותנו. אומגה3 היא תוסף מזון המורכב משתי חומצת שומן של דגי מעמקים, אשר עוזר לייצב את מצבי הרוח. כרגיל, מפיצים עליו ניסים ונפלאות, אבל מתוך נסיון של יותר משנה על עצמי, אני יכולה להגיד לך שהוא לא משפיע על ADHD אבל כן על מצבי הרוח הכל כך משתנים של אנשים ADHD. אני יודעת שיש הנעזרים באומגה3 לטיפול בילדים עם הפרעה אחרת.

חוטהשני

New member
..אצלנו לא מדובר על מצבי רוח - יש לעתים לבתי התנהגות שנובעת מ'תסכול' - אבל זה תוצר נלווה - לכך שהיא לא מצליחה כמו שהיתה רוצה להצליח ../images/Emo13.gif

למעלה