מתוך סקרנות...
מהי עבודתך ומדוע הם מבקשים ממך עזרה ברשתות/תקשורת נתונים?? יש אנשים המתמחים בכך וזו עבודתם...ואם הטכנאים לא מסתדרים---וזה לא טוב יש לפנות לאנשים שמקצועיים בתחום.... הבנתי שאת כנראה מתכוונת לקונספט הבא: כיום ברוב הארגונים מותקנת רשת MICROSOFT על שרתי NT או 2000.. קיימות שתי אפשרויות תצורה: WORKGROUP- שבה כל מחשב חבר שווה פחות או יותר ברשת ואימות הסיסמה ופרטי המשתמש מתבצע במחשב בו אתה מתחבר + אתה יכול לגשת באמצעות אותם פרטים גם למחשב אחר אם שם המשתמש/סיסמה שלך הוגדר שם.. זו רשת P2P... DOMAIN- באופן כללי, הגדרה לוגית של קבוצת משאבים (משתמשים,ציוד,אחסון) המחשב עליו אני עובד הוא חלק מהדומיין...אני נכנס אליו מזין משתמש וסיסמה הפרטים נבדקים במחשב האחראי על הדומיין-שרת הדומיין והוא מחליט אם אני בסדר או לא ונותן לי את ההרשאות שלי ברשת בהתאם... אני יכול גם לגשת למידע/ציוד המאוחסן במחשבים אחרים בצורה של P2P אבל בעיקרון מדובר כאן על מודל של CLIENT-SERVER.. הנושא מורכב יותר, שכן גם ברשת P2P, הגישה לאינטרנט יכול להיות שתבוצע מול מחשב GATEWAY שיתפקד כמו שרת-לקוח וכו´ וכו´.... יתרון של רשת P2P... זולה יותר מכיון שאין צורך לקנות תוכנת שרת שעולה יותר / בהתאם לכמות המשתמשים... היא אמיתית לחלוטין!!! רשתות P2P משמשות בעיקר בארגונים קטנים מאוד... ניתן לשנות אחרי התקנה.... צריך לדעת איך-זה למעשה לבנות מחדש.. לגבי התקנת תוכנות....ובכן...השאלה היא באיזה תוכנות מדובר שכן רוב התוכנות כמו למשל OFFICE מתקינות את עצמן על המחשב המקומי כך שבכלל לא משנה מהו ארגון הרשת.... למרות שיש גם גרסאות רשתיות או גרסאות חצי-רשתיות... יש תוכנות שרצות על השרת לנוחות שאר המשתמשים , והן קלאסיות למודל שרת-לקוח וכו´ וכו´.... אי אפשר לענות על כל הנושא בפורום... מנסיוני מהחברות שאני מייעץ להן.. חוסר הידע בתחום גורם לבזבוז כסף ומשאבים רב.... אם אין אפילו מקצוען רשתות אחד אצלכם.....לא שאלה אחת וגם לא מאה שאלות בפורום יעזרו.... עדיף ושווה להיוועץ באחד - אפילו חד פעמי ובעקבות זאת להחליט... למותר לציין שעד כה דיברנו רק על הפן הלוגי, וקיים גם הפן הפיסי של התקשורת נתונים עצמה....שהוא מורכב לא פחות...