יש לי כלב כבן שנה

יש לי כלב כבן שנה

והביצים שלו לא יצאו החוצה... האם זה נכון שעדיף לבצע ניתוח עכשיו ואם לא בעתיד זה יהפוך לגידול?

r i p l y

New member
אתה מדבר על אשך טמיר?

היה לי חתול (נמסר בסוף לאימוץ ) שהיה לו אשך אחד טמיר בתוך חלל הבטן עשו לו סירוס וגם סידרו את האשך שבתוך הבטן. זה באמת אמרו לי שזה מסוגן כי זה עלול להיות מסרטן אם לא מוציאים את מה שבתוך הבטן.

חשוב מאוד לסרס

בסבירות גבוהה מאוד שאשכים טמירים יגרמו לגידולים. בנוסף קיים סיכוי (גם אם קלוש) שהוא יצליח להרביע- ולהעביר את הפגם הלאה (זה תורשתי).

לפי מה שאני יודעת

הביצים נמצאים בתוך הגוף. רצינו לסרס את הכלב אך בגלל שהביצים בכלל לא יצאו הוטרינר אמר שעדיף להשאיר אותו ככה כי ניתוח כדי להוציא הוא מאוד מאוד מורכב. הבנתי שעדיף לעשות עכשיו כשהכלב עוד צעיר מאשר בגיל מבוגר כשכבר זה יהפוך לגידול ממאיר. זה נכון?

ביצים בתוך הגוף=אשכים טמירים

נכון ניתוח מורכב, אבל חשוב. הבנת נכון גם לגבי חשיבות הסירוס של אשכים טמירים. תחליפי וטרינר... אני מזועזעת ממה שהוא אמר לך.

עלוב ועצוב

אכן, עצתה של נעה עשויה להתברר כנכונה. אמנם מדובר בניתוח בטן, ויש לנהוג בו כראוי, אבל קשה להגדיר אותו כניתוח הכי מסובך בספר. מבחינה רפואית ההמלצה החד משעית היא לסרס, ויפה שעה אחת קודם. יש מספיק מרפאות שישמחו לעשות את הניתוח. אני אישית דווקא מאוד אוהב אותו...

למעלה