יש לי יש לי יש ליי

F a d i

New member
יש לי יש לי יש ליי

הזמר:יורגוס דאלאראס השיר:"השיר הזמירנאי" וביוונית "תא סמיקנאיקה תרוגודיה" TA SMIRNAIKA TRAGOUDIA כתב ווהלחין:פנדליס ס'לאסינוס מקום:אירודיון-אתונה-יוון...מופע משותף "דאלאראס" ו"גליקריה" תאריך:21.6.2003 כן כן...והוא בלעדי בשבילכם... ביצוע ענקי ומרגש של "דאלאראס"...שר אותו מהלב מהנשמה והקהל איתו מהרגע הראשון.. בכלל ההתרשמות מהמופע מרשימה למדי ומעוררת קנאה...הרבה מילים טובות נאמרו על דאלאראס ועל גליקריה (הפתיעה את היוונים לטובה!!) והנושא "סמירנה"-כידוע לכם נושא די רגיש ליוונים...רבים מאלה שהיו אמרו שזהו המופע הטוב ביותר של דאלאראס...ומופע בלתי נשכח..! תכתבו מסר..תשרשרו..והשיר בדרך אליכם!

F a d i

New member
תיקון קטן+מילות השיר ותרגומן

את המילים כתב KATSOULIS ולא כפי שכתבתי בהודעה המקורית... אז הנה לכם המילים ביוונית,באנגלו-יוונית ותרגום באדיבות ידידינו "אנג'לו רפאל": Τα σμυρνέικα τραγούδια apo ton:Θαλασσινός Παντελής Το καθρεφτάκι σου παλιό, και πίσω απ' τη θαμπάδα η Σμύρνη με το Κορδελιό και η παλιά Ελλάδα και η παλιά Ελλάδα Μουντζουρωμένο το γυαλί μα πίσω απ' τους καπνούς του βλέπει ο Θεός το Αϊβαλί και σταματάει ο νους του και σταματάει ο νους του Τα σμυρνέικα τραγούδια ποιός σου τα 'μαθε | 2X να τα λες και να δακρύζεις, της καρδιάς μου ανθέ | 2X Το καθρεφτάκι σου παλιό και το μυαλό χαμένο σε ποιό τα ήπιες καπηλειό και βγήκες μεθυσμένο και βγήκες μεθυσμένο Μουντζουρωμένο το γυαλί... Τα σμυρνέικα τραγούδια... ] 2X TA SMERNAIKA TRAGOUDIA מילים:KATSOULIS לחן:pANDELIS THALASSINOS (שגם ביצע במקור) TO KATHEREFTAKI SOU PALIO,KAI PISW AP'TI THABAD'A I SMIRNI ME TO KORDELIO KAI I PALIA ELLAD'A KAI I PALIA ELLADA MOUNTZOURWMENO TO YALI MA PISW AP'TOUS KAPNOUS TOU VLEPEI O THEOS TO AYVALI KAI STAMATAY O NOUS TOU KAI STAMATAY O NOUS TOU TA SMERNAIKA TRAGOUD'IA POIOS SOU TA'MATHE*2 NA TA LES KAI NA DAKRIZEIS,TIS KARDIAS MOU ANTHE*2 TO LATHREFTAKI SOU PALIO KAI TO MYALO CHAMENO SE POIO TA IPIES KAPILEIO KAI VYIKES METHISMENO KAI VYIKES METHISMENO MOUNTZOURWMENO TO YALI MA PISW AP'TOUS KAPNOUS TOU VLEPEI O THEOS TO AYVALI KAI STAMATAY O NOUS TOU KAI STAMATAY O NOUS TOU TA SMERNAIKA TRAGOUD'IA POIOS SOU TA'MATHE*2 NA TA LES KAI NA DAKRIZEIS,TIS KARDIAS MOU ANTHE*2 מוקדש לעדינה...שהכירה לי את השיר ואת היוצר הנהדר "פנדליס"...וגם לכולם! (את הקבצים ניתן למצוא במאמרים או בארכיון:המילים ביוונית תחת הניק "בוזוקי"
והתרגום תחת הניק "GLGGM") תהנו..!

פאדי...

המשלוח הגיע....חן חן. השיר נהדר. האיכות לא משהו כיוון שההקלטה נעשתה לדעתי מתוך הקהל או קרוב מאוד ושומעים כמה "זמרים" מהשורות שמסביב ... יש בזה חן מסוים... אבל את דאלארס לא כל כך מרגישים ואין גובה אחיד של 'ווליום' לעומת זאת יש לסאלאסינוס דיסק כפול בהופעה פומבית. בדיסק הראשון ,שיר ראשון, יש ביצוע מיוחד של השיר (וגם שומעים את הקהל בפזמון החוזר) הביצוע נפתח בדקה וחצי של סולו "עוד" נהדר וברקע אקורדיון, חליל,דרבוקה ותופים הכל רך ומלטף כמו בהופעה קטנה ואינטימית ... ובענין 'סמירני' יש עוד שיר 'יפה' : STIN SMIRNI KAI TO AIVALI שמדבר על האסון שהתרחש. כתב מאנוס אלפטרוו. מי שיודע יותר שיוסיף לנו ...

ThaGaPa

New member
כל הכבוד על הקשרים

אני שמעתי פעם ברדיו את דאלאראס שר את השיר- ואני מצרפת שוב את הקישור לודאו קליפ של השיר האיש שמופיע בתחילת הסרט הוא אליא קצוליס מחבר המילים ב16.9.2003 יש מופע באתונה לכבוד אליה קצוליס אני אהיה שם!!! אה-פאדי-לא שלחת לי!!

pnaomica

New member
ביצוע 'דלארסי'

ביצוע יפה,צלילי הכלים מינימלי,שומעים בעיקר את הקהל(כנראה במקום קטן) שר מילה במילה ודלארס נותן את הטון. מאוד יפה...תודה פאדי..

אני לא מאמינה!!!../images/Emo13.gif

ובבדאי שאני רוצה מה זה.???? תודה מראש פאדושששששששששש מו!!!

F a d i

New member
היי לכם...EMC ההקלטה אכן מתוך קהל

ולא תאמיני איזה דברים אפשר להקליט משם... אבל הביצוע הזה באמת עושה לי צמרמורת כל פעם מחדש..בעצם כמעט כל שיר של דאלאראס כשהוא נותן לקהל לשיר עושה לי את זה...לא יודע..פה יש משהו מיוחד! הביצוע של "סלסינוס" בהופעה חיה לשיר הזה הוא באמת מיוחד...לוקח את הזמן שלו (כמו שאמרת עם כל הכלים) ועושה את זה ממש יופי..אגב לדאלאראס ישנה גם כן גירסה בהופעה חיה בהופעה עם "מריו פראנגוליס" באירודיו...ושם הוא מבצע את זה חבל על הזמן..!(יש כאלה שאומרים שבהופעה הזו דאלאראס "הקפיץ" את השיר והכניס את "פנדליס" לתודעה)...אין לי ממש דיעה בזה!מה אתם אומרים?! שמח שאהבתם...!

the greek

New member
הערה קטנה

ככול הידוע לי פאנדאליס ט'אלאסינוס הגיע לתודהת הקהל הרבה בזכות השיר טא סמירניקה טראגודיה שבוצע על ידו ולא על ידי הביצוע של דאלאראס. עם כל הכבוד לדאלאראס (ואני נותן לו ההההמון) בל ניקח את הזכויות של פאנדליס.

the greek

New member
זה דאלאראס

באמת שאנחנו (פאדי ואני) יכולים לכתוב המון המון עמודים על האיש דאלאראס כל יכולותיו על הביצועים על החיים שלו ועוד המון. א ב ל אחת התכונות של האיש היא לשלב ולשלהב את הקהל שלו, פשוט מאוד יש לו את זה, נקודה וכאשר הוא מחליט בקטע מסוים לשלב את הקהל בשיר זה פשוט מאוד עושה את זה. דרך אגב בדרך כלל הוא הוא המחליט מתי הוא נותן לקהל לשיר, והאמינו לי הוא פוגע כמעת ב 100%.

F a d i

New member
THE GREEK ידידי כמה שאתה צודק

יש לי כמה שירים שהוא ממש משחק עם הקהל וזה פשוט מטריף בשירים כמו ACH O BAGLAMAS ו-IRTHA APOPSE STA SKALOPATIA SOU ואחרים שיש בהם "סולו" של הזמר הוא פשוט משגע...הקהל שר..וצוחק...ואחרי שנתן להם לשיר לבד הוא כמו אומר להם "עכשיו תורי לשיר" ו"מביא אותה"!!! לגבי פנדליס אמרתי כבר שהוא יוצר גדול ומיוחד וזמר עם קול מיוחד..

merakli

New member
../images/Emo92.gifFADI פרוטקציה לתורכים

פדי אני ממש מתחנן אם לא יהיה לי את הדיסק הזה לא יודע מה יהיה לי (למרות הבטן המלאה כלפי דלארס) אנא ממך איפה מוכרים אותו בארץ ?

merakli

New member
FADI שם הדיסק../images/Emo92.gif../images/Emo51.gif../images/Emo101.gif

שם הדיסק TA SMIRNAIKA TRAGOUDIA מההופעה המשןתפת של דלראס ו גליקריה

F a d i

New member
למיטב ידיעתי הדיסק עדין לא יצא לשוק

אבל יש ברשותי חלק נכבד מהשירים בהופעה המשותפת היפה הזו (הוקלט מתוך הקהל...איכות טובה בהחלט..!) אשמח להעביר לך אותם בכל דרך שתבחר...

eliran88

New member
ענקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק

וואי איזה שיר גדולללללללללללללל, אני מת עליך פאדי אחי, יווווווו אני שומע אותו כבר 30 דקות לפחות, אם אני לא טועה יש לו גם גרסא עברית.

למעלה