יש לי ילד חדש

יש לי ילד חדש ../images/Emo53.gif

שואלת גם כאן, כיוון שכאן יש יותר אימהות מנוסות ליותר מילד אחד. עידו בן שנה ו-5 חודשים, אורן בת 3 ו-5 חודשים. חזרנו מאילת - היה כייף, בעיקר התנתקות טוטאלית מטלפונים, מחשב, עבודה. הרבה בריכה, ים - מעט תמונות
ואפילו שנת צהריים כמעט כל יום. עידו כל הזמן מחפש את התוק-תוק
התלהב הילדון. א-ב-ל יש לי ילד חדש
שובב בצורה מפחידה, ממש פושע קטן!! ומה שהכי גרוע מכל הסיפור זה, שבמקום שאורן תתנהג כמו הבוגרת, היא נסחפת אחריו ומשתגעת ביחד איתו. ואני אתן כמה דוגמאות:
יום שלישי אנחנו יושבים במסעדה בחוץ. עידו מאבד מהר מאוד סבלנות, יורד מהכיסא. עם החשבון קיבלנו חשבון גם על חצי שק טוף
היות ורבע מהטוף בגינה נזרק מחוץ לגינה והרבע שנוסף נזרק על הריצפה במסעדה. מיותר לציין שמרות לא מעניינת אותו - לא בקשות, לא תחינות ולא צעקות שלנו: "לא, אסור".
אנחנו יושבים במסעדת "קולומבוס" - כן זה אנחנו שעשינו את הבלאגן. עיוד מתחיל לטייל במסעדה. עולה על הספסלים בשקוביה מאחורינו. פתאום אנחנו מסחינים בשקיות סוכר שעפות מעל הראש לעבור השולחן שליד. (לא, זה לא מצחיק
). אוספים את השקיות, מביאים אותו לידנו. מסובבים את הראש והקמיקזה כבר מטפס על הספסל ועובר לשולחן מאחור. בקיצור - למסעדות כנראה שלא נצא ב-10 השנים הבאות
אלא אם כן אנחנו מתכננים לשלם פיצויים לכל המסעדות שנבקר בהן. בקיצור - עידודי ילד מדהים, נבון, פיקח - רואים שהוא חושב ומתכנן את הפעלולים שלו. פשוט פושע קטן. לא מקשיב במיל למה שאנחנו אומרים לו. חיוך קטן עם הגומה הקטנה שלו ממיס את הלבבות. לפחות גרם למלצריות לקחת אותו ולשחק איתו ככה שיכולנו קצת גם לאכול ולא רק להוציא קלוריות. והבעיה העיקרית - ההיסחפות של אורן לשגעונות ולשטויות שלו. מ ה ע ו ש י ם ???????

לאה_מ

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif סליחה שאני צוחקת

נשמעים מקסימים, שני השובבים שלך, ולמען האמת, הם נשמעים מאד כמו ילדים. שובבים, בהחלט, אבל לא חורג מהנורמלי. לי יצאו שני ילדים יחסית רגועים, והשלישי הרבה יותר אנרגטי ושובב. וכן, גם אצלנו הגדולים הרבה פעמים "נגררים" אחרי הקטן (למרות שיש הפרש של 4 שנים בין הקטן לאמצעית ו-7 שנים בין הקטן לבכור), ומצטרפים למשובות שלו בשמחה רבה. מה שתארת במסעדה זה כל כך כל כך סביר, שאני חושבת שאת פשוט צריכה לברך על מזלך הטוב שעד עכשיו יכולתם לאכול איתם בחוץ בשקט. לשמחתך אני יכולה לספר לך, שאורי כבר בן 3.5, ומזמן לא מתנהג כך במסעדות, כך שהויתור מבחינתכם לא צריך להמשך 10 שנים. בתקופת הביניים, אני מציעה לכם, במקום להמנע לחלוטין מיציאות, לבחור את המקומות שיאפשרו לו להשתולל, להוציא אנרגיה ולא להשתעמם, להביא אתכם בתיק כמה צעצועים קטנים שאולי יעסיקו אותו קצת, וללכת למקומות שמיועדים למשפחות עם ילדים (ושם לא תרגישו לא בנוח, וגם, כנראה, היכולת שלו לגרום נזק תהיה קטנה יותר). וזה שאורן עד עכשיו היתה ילדה טובה, לא אומר שהרעיונות של עידו לא יכולים להדליק אותה. זה דוקא נחמד שהיא לא "לפלפית", ומצטרפת אליו בשמחה. בקיצור - אין לי הרבה עצות, רק הזדהות מחוייכת. התאימו את הבילויים שלכם עם הילדים לאופי של הילדים - זה בהחלט אפשרי.

טאשקה

New member
גם השובב שלנו כזה. עכשיו הוא כבר בן

שנתיים וזה דווקא קצת התמתן, אך עדיין אנו משתדלים לצאת איתו למקומות שמיועדים לילדים. יש מקום מקסים בתל אביב. זו מסעדה שמיועדת במיוחד להורים וילדים קטנים. ההורים אוכלים והילדים מסתובבים ומשחקים עם שלל הצעצועים ולוח הציור. אם תרצי אברר את הכתובת. ואם רוצים לצאת למקום אחר, אז כנראה שבינתיים אין ברירה אלא להביא בייביסיטר. אל תתייאשו- כמו הרבה דברים אחרים זה מתמתן עם הגיל (די מהר) עד שחולף כמעט לגמרי. מעבר לזה תשובתה של לאה באמת ממצה ואין הרבה מה להוסיף.

תודה לכן ../images/Emo140.gif

מקווה שזה אכן יתמתן לקראת גיל שנתיים. לגבי מסעדות בתל אביב - קצת רחוק לנו. למרות שאני יודעת שב-Browery בשבתות יש הפעלה לילדים בחדר מיוחד עם ליצן/נית

michal@gal

Active member
מנהל
אנחנו היינו אוכלים בתורנות

ב-10 דקות הראשונות (עד שגמרנו להזמין) עוד הייתי מצליחה לעניין אותו בצעצועים שהבאנו מהבית (מכוניות צעצוע, צבעים ונייר וכו'). אחר כך אחד מאיתנו יוצא איתו החוצה עד שהאוכל מגיע. אחר-כך נכנסים לאכול (5-10 דקות מקסימום) ואחר כך ממשיכים לבלות בחוץ בתורנות עד שמסיימים לאכול. אפשר לנסות להזמין לילד גלידה מיד אחרי שסיים את המנה העיקרית, ואז אתם מרויחים עוד 5 דקות שאפשר לאכול בשקט.

חברה

New member
שלוותה, בנמל תל אביב...

מקום מקסים למשפחות (זהירות - הרבה ילדים ובלגן של ילדים!). בין השולחנות יש ארגזי חול - מומלץ להביא דלי + כף וכו' ועוד צעצועים. חוץ מזה, התאפשר לנו, כמעט בפעם הראשונה לשבת בנחת יחסית, לאכול ולפטפט בעוד בתנו בת השנתיים+ משחקת לה בחול. המקום מגודר. נחמד מאד ומתאים בהחלט לילדים שובבים.

חברה

New member
למה לא?

תביאי תבניות מעניינות לעשות צורות בחול, אולי. יש שם גם דשא גדול וגם זה על הים - אפשר להסתכל על הגלים...

lulyK

New member
עכשיו יש שם גם "קייטנה".

יותר נכון הפעלות לילדים כל יום (לא יודעת שעות, או לאיזה גילאים זה מתאים).

אבל - היזהרו מהאוכל!

פעמיים חטפנו שם שלשולים. המקום אכן מאוד ידידותי לילדים, נעים לבילוי ולמשחק, אבל עושה רושם שהאוכל פשוט לא נקי. שלא לדבר על רמתו הירודה ומחיריו המזעזעים. מספיק לבקר בשירותים שם כדי להבין שאין מדובר במקום מצוחצח המקפיד על הגיינה. עכשיו, בקיץ, זאת פשוט סכנה. המלצה שלי: ללכת עם הילדים, אבל להסתפק בשתייה בלבד.

maya100

New member
דווקא אנחנו אכלנו שם המון פעמים

ונהננו מאוד. זה לא אוכל גורמה, די פשוט ובסיסי אבל טעים ואני כן מסכימה שהאוירה היא זו שעושה את העניין יותר מהאוכל/שתיה.

למעלה