יש לי ילד בן 12

love4101

New member
יש לי ילד בן 12

והיום הוא דיבר בצ'ט של ערוץ הילדים והוא נתן שם כתובת לאיזה מישהו או מישהי והוא נתן את הכתובת המלאה והשם שלו ושם משפחתו ועכשיו אני מה זה דואגת כמובן שהחרמתי לו מחשב וטלויזיה חשיבה איזה יומים שלושה אבל מה עושים אם זה איזה פחד וחרדות נכנסתי מה עושים?אנא האם מישהו עבר את זה תודה.

פלגיה

New member
נסי קצת להירגע

את יודעת עם מי הוא דיבר? הוא גם קיבל את השם והכתובת של זה שדיבר איתו? רוב הסיכויים שזה ילד אחר, והכל תמים, ולא יקרה כלום. כמובן - לא כדאי לעשות את זה, וצריך להבהיר לו היטב. לגבי העונש - הזהרת אותו מראש שזה מה שעלול לקרות? אם לא, אולי כדאי לשקול בשנית. השעיה משימוש במחשב הגיונית ביחס למה שעשה (אם כי אני הייתי חוסמת אינטרנט), אבל החרמת הטלויזיה נראית לי עונש שהוא קצת גדול מדי.

love4101

New member
לא אותה "ילדה" לא

נתנה פרטים וכן הזהרתי אותו מראש . ומה זה חוסם אינטרנט? ותודה.

פלגיה

New member
יש תוכנות שמאפשרות כניסה

לאינטרנט רק על ידי סיסמה. את הסיסמה רק ההורים יודעים, וכל הילד צריך את אישורם בכל כניסה לרשת

irisgh

New member
מה היה הכינוי שלה בצאט?

אולי היא ממשיכה להיכנס, ואפשר לבדוק את זה?

irisgh

New member
אנשים רבים, בתקופת התמימות, עשו

את זה. מסרו שמות וכתובות. אפילו פה בתפוז גיליתי כמה אנשים שבתמימות נתנו את השם המלא שלהם ומקום מגוריהם בכרטיס האישי, ולא עלה על דעתם שזה עלול להוביל להטרדות שלא מבחירה. אבל לרוב, לא קורה משהו רע. 99% שזה בסדר. מה עושים? קודם, מדברים איתו בשקט ורגוע. מסבירים שאמא ואבא רוצים לשמור עליו. ושאמנם רוב האנשים נחמדים, אבל יש כאלה שלא. יש מעט אנשים שמנצלים ילדים לרעה. ולכן, ליתר ביטחון, פשוט לא נותנים את השם והכתובת המלאים לאף אחד. תרגיעי גם אותו שסביר להניח שהכל בסדר, וזה סתם ילד אחר. בתוך שיחה רגועה, הילד אולי יוכל להזכר עם מי הוא דיבר בצ'אט. ומה הייתה השתלשלות האירועים שהובילה אותו לחשוב שהשני צריך את השם והכתובת שלו. אם כן, תוכלי את, ביחד איתו, להכנס לצאט ולחפש את המשתמש שזה הכינוי שלו. ואז תוכלי לנסות ליצור איתו קשר בצאט, ולהעריך בעצמך האם זה ילד. בינתיים, נראה לי שאזהרות כלליות יספיקו. שמיכוון שהוא נתן את השם, אז אם יופיע פה מישהו שהוא לא מכיר וידע את שמו, שלא יסיק מכך שהוא אכן מכיר אותו. ולכן, בתקופה הקרובה, לא לדבר עם אנשים שאינו מכיר, אלא להגיד לפנות להורים. אולי תתארי לאיזה פחדים וחרדות נכנסת? ממה בדיוק את פוחדת? אפשר לעקוב אחר המון ילדים ולדעת את השם והכתובת שלהם, גם ללא האינטרנט. ומסכימה עם פלגיה לגבי טלויזה. בכלל, זה לא נראה לי דווקא נושא לעונש. יותר לשיחה רצינית של אם וילד, ולבדוק שהוא מבין את רצינות העניין. אין שום טעם שהיא יכעס עליכם וינסה 'לנקום' בכם בתגובה (שזה לפעמים מה שעונש עושה). הרי הוא לא רצה לגרום לסכנה בכוונה. הוא פעל מתוך תמימות. הסבר רציני, מתוך כבוד לילד שהוא כבר בין 12 ויודע הרבה על העולם. (ילדים בני 12 יודעים כבר שיש סקס בעולם. ושזה דבר שמבוגרים עושים. והגיע הזמן להסביר להם שיש גם פדופילים. שהם אנשים מבוגרים שמנסים לעשות את זה עם ילדים. ושזה לא בסדר, ולפעמים מסוכן). הסבר רציני עשוי לפתח את החשיבה שלו הרבה יותר מעונש.

love4101

New member
קודם כל תודה אבל אני חד הורית

לבד ושהוא אמר לי שהוא נתן לה את הכתובת ושם משפחה נכנסתי לחרדה שעכשיו יבואו לפה ואותה "ילדה"שהוא ביקש ממנה מהתמימות שלו היא לא נתנה לא ואני בפחד היום אני נורא פוחדת שיעקבו אחריו יחטפו אותו וכאלה מקווה שיהיה בסדר ותודה.

שבי עם הבן והסבירי לו את הסכנות

באינטרנט ושלא למסור פרטים מזהים, לא כתובת, מס' טלפון ואפילו לא את שמו. אל תכנסי לחרדות, הרבה ילדים טועים ולרוב לא קורה שום דבר, אבל תחסמי לו את הגישה לאינטרנט (יש דרך מיוחדת באפשרויות אינטרנט), ואיסרי עליו לגשת לצ'אטים.

love4101

New member
תודה לכם על כל העזרה באמת

היום ניהלתי איתו שיחה והסברתי לו מה ההשלכות של זה והוא אמר לי אמא כבר אתמול בלילה הבנתי שעשיתי טעות מאוד חמורה והיום ככה ממש ישבתי איתו והסברתי לו הכל אני מקווה שבעקבות זה לא יקרה כלום אמן אז תודה לכם באמת מיכל הלב.

למעלה