יש לי חשד עמוק...

מירטל

New member
יש לי חשד עמוק...

שאני קוראת יותר מדי נשגבים ( ועדיין לא מבינה איך זה עובד), אבל שאלה אחת ( או אתגר פורום) :האם לדעתכם אלכסנדר הגדול היה נשגב? אם כן, איך הייתם בונים אותו?

ננסק

New member
מגאס אלכסנדרוס

אני לא משהו בהיסטוריה, אז התבססתי על הערך בוויקיפדיה העברית. והוא בהחלט ועוד איך היה נשגב - אם לא מביאים אותו כדוגמא בחלק על "מקורות השראה", אז פשוט פספסו. הערכה גסה ולא לגמרי מדויקת, לנשגב שמש מתחיל + בערך חמישים נקודות ניסיון, ומכיוון שאין לי ספר בעברית לידי (הבושה!) אז לא בטוח שכל המונחים תואמים. אווו, זה יצא ארוך משהו. אלכסנדר הגדול (מֶגאס אלכסנדרוס בממלכה גבוה), הוא נשגב שמש מקאסטת השחר, גנרל גאון ודיפלומט מוכשר שהצליח לאחד תחת שלטונו חלק ניכר מארצות הסף, וכל זאת בתוך עשרים שנה בלבד ולאור התנגדות עיקשת. עד שדמי הדרקון בממלכה התעוררו להבין את גודל הסכנה, כבר היה מאוחר מדי - כוחותיו היו מגובשים ומוכשרים מספיק כדי לדחות אותם פעם אחר פעם. למזלם, לאלכסנדר היתה ראיית עולם צרה יחסית, עוד מילדותו כנער באחד הכפרים הקטנים בסף, ולכן "הסתפק" באיחוד 100 הממלכות תחת שלטונו ולא יצא להתקיף כוחות פוליטיים גדולים מוכרים אחרים בארצות הסף (או את הממלכה). מניע: פשוט מאוד לכבוש את העולם. (הידוע) תכונות: כוח 4, זריזות 4, סיבולת 3 - הקצאה של שמונה נקודות (אלכסנדר היה לוחם מיומן ובמצב גופני מצוין) כריזמה 4, עורמה 4, מראה 4 - הקצאה של שש נקודות + נקודות בונוס (אלכסנדר היה דימפלומט מוכשר ומצביא דגול, ונחשב ליפה תואר) תבונה 3, פיקחות 2, תפיסה 4 - הקצאה של 4 נקודות + נקודות בונוס (מלומד וחד תפיסה, כנדרש מאיש צבא בשיעור גודל שכזה). קפא"פ 5 + 3 התמחות בדייקלהב (לוחם מעולה בפני עצמו, הנהיג את צבאו מהחזית) מלחמה 5 + 3 התמחות בצבאות מוקדון (מבין הגנרלים הטובים בהיסטוריה) קשתות 2 נוכחות 4 - יכולת מעודפת הישרדות 1 (הוא לא מספיק טוב בזה: הוא נכשל בהערכת גודלו של מדבר חשוב, ו-"האבדות במדבר היו גדולות יותר מאשר בכל קרבותיו גם יחד.") חוסן נפשי 2 התנגדות 2 ידע 4 (זכה לחינוך מעולה...) - יכולת מועדפת תורת הנסתר 2 (... מאריסטו עצמו! פילוסופיה ומטאפיזיקה קרובים מאוד בנשגבים) חקירה 2 אבחנה 4 - יכולת מעודפת בירוקרטיה 2 (הוא דיפלומט די מוצלח, אבל לו היה דיפלומט בקנה מידה סולארי אמיתי, לא היו קורות לו כל כך הרבה מרידות ברחבי הערים אותן כבש) - יכולת מועדפת חברה 3 (כנ"ל) -יכולת מועדפת שפות 2 רכיבה 1 שייט 1 (אלכסנדר לא היה שוס גדול בקרבות ימיים, ובאופן כללי נטה להתקדם ביבשה) רקעים: מלווים 5 (צבא אדיר של לוחמים מיומנים) כת 3 (נחשב לאל בחייו, ישנם מקומות בהם סגדו לו באופן פעיל) עתק 3 (איזה מן נשגב שמש לוחם הוא יהיה בלי דייקלהב?) מעלות: קור רוח 2 ("אלכסנדר היה בעל אופי פראי למדי...") נחישות 3 או 4 אומץ 5 וחמלה 3 (אלכסנדר העז והצליח, רצה להקים את האימפריה הגדולה והמרשימה ביותר בהיסטוריה) או אומץ 3 וחמלה 5 (אלכסנדר עשוי היה לצאת למסעות הכיבושים מתוך הרצון להנחיל שליטה יוונית "צודקת" ושיפור מצבם של הברברים.) מהות: כנראה 4, בשביל שיוכל לקחת את תעצומות המלחמה המתקדמות. כוח רצון: 8 או 9 (בהתאם למעלות) תעצומות: מצוינות ראשונה ושלישית במלחמה (מסוגל לקנות קוביות נוספות ולגלגל מחדש - *אף אחד* לא יביס את מגאס בשדה הקרב) לפחות חמש תעצומות מלחמה נוספות, ביניהן כאלו המאפשרות לו לראות את כל שדה הקרב ולדעת איפה נמצא כל אויב משמעותי בהינף מבט; להעביר באופן ברור לחלוטין את פקודותיו לכל חייל וחייל ללא צורך בשליחים; תעצומה שמאפשרת לו לאחד מחדש גדוד שהתפזר בגלל חוסר משמעת, בהלה או כל גורם אחר, בקריאת קרב אדירה שמחדירה בהם מוטיבציה מחודשת להילחם; ותעצומה שמאפשרת לו לאמן פלוגות מחץ הידועות בשם פלוגות נמרים, בטכניקות אימון מדהימות שבתוך שבוע-שבועיים הופכות אותם לבני התמותה הקטלניים ביותר באזור. תעצומה או שתיים של קפא"פ ושל התנגדות. אלכסנדר יודע גם להילחם בעצמו, ובעוצמה. תעצומה או שתיים של נוכחות, בירוקרטיה וחברה. אלכסנדר ביצע כמה מהלכים פוליטיים מרשימים בחייו, וניהל את צבאו וארצותיו ביעילות ובחוכמה (למשל, על ידי הפקדת תושבים מקומיים על ניהול מקומי). וראו את הקטע המעולה הבא, מתוך וויקיפדיה: "אלכסנדר שהיה שיכור כלוט נגרר לוויכוח עם חברו הטוב, קליטוס השחור. קליטוס היה מפקד האגמה הרכובה של רעי המלך, פלוגת שומרי ראשו של אלכסנדר, והציל את חייו בקרב גרניקוס. אלכסנדר, שדעתו הייתה מעורפלת מהיין ששתה תפס כידון ובפרץ זעם אדיר הטיל אותו לעבר קליטוס הלא חמוש, שנהרג לאלתר. מזועזע מהמעשה הסתגר אלכסנדר באוהלו וסירב לצאת במשך מספר ימים. בסופו של דבר, על מנת לטהר את שמו, החליט להאשים את דיוניסוס, אל היין, שרצה להתנקם בו על שום הצלחותיו." לא נראה לי שהוא השתכר, נראה לי שהוא חווה סף שבירה מטורף. כנראה קליטוס הכריח אותו לעשות גלגול אומץ\חמלה, והוא הצליח, ונאלץ להדחיק את זה בכל זאת - וככה ספג כמה נקודות סף שבירה, ועבר את הקצה. יש כמה אפשרויות: אולי תנאי סף השבירה שלו מבוסס על אומץ, וכשהוא נשבר סופית ראשו הוא נכנס לכעס נורא ודרש מקליטוס לחזור בו מכל דבר גנאי שאמר כנגד גבורתו. במצב של אלכסנדר, מספיקה אפילו רמיזה להתנגדות מצידו של קליטוס כדי שאלכסנדר יכניס בו חנית ויגמור עניין. אולי תנאי השבירה של אלכסנדר מבוסס חמלה, ואז כשהוא נשבר הוא איבד כל אמפתיה לבני התמותה. לכמה רגעים הוא ראה את קליטוס כמכשול, או אפילו סתם כ-"הדבר הנחות הזה מטריד אותי", בהתעלמות מלאה מכל קשר רגשי שנוצר ביניהם לאורך שנים. סביר להניח שתקע בו את החנית בלי נקיפות מצפון או מחשבה נוספת. אחרי שהוא יצא מזה, הוא הבין מה לעזאזל הוא עשה. בכל מקרה, הוא עשה את המעשה הסולארי ה-"ראוי", והאשים את האלים במקום את עצמו. אלכסנדר מת בגיל 33 בגלל מחלה או מספר מחלות שנקשרו זו בזו וגרמו לסיבוכים קשים. מאחר והנשגבים אינם חולים במחלות בני התמותה מלבד במקרים נדירים, ייתכן שמדובר במזימה אביסלית - שר מוות אחד או יותר יצרו או מצאו מחלה נקרומנסית קטלנית והדביקו את אלכסנדר. אפשרות אחרת היא שאל היין ספג מפלה דיפלומטית קשה בעקבות האשמת השווא של אלכסנדר, וחיפש בין הגפנים שלו עד שמצא דרך מיוחדת ונדירה להרעיל את אלכסנדר וכך לנקום בו. זה היה די נחמד! ארוך, אבל נחמד. again!

מרשים, אבל ניטפוקים קטנים.

א) למה רק 1 ברכיבה? אלכסנדר נחשב לפרש מצויין (ופיקד אישית על יחידת עילית של פרשים שכונו "רעי המלך") וכבר בגיל 10 הצליח להשתלט על סוס משתולל שלאחר מכן ליווה אותו במלחמותיו - בוקפאלוס האהוב. אני חושד שהסוס הזה היה קצת נשגב בעצמו (זה אפשרי בכלל? אולי אם מותחים ממש חזק את הרעיון של נשגבי לבנה?) כי הוא חי המון זמן יחסית לסוס, ואחרי שמת הוקמה לזכרו עיר שנמצאת במה שנקרא היום פקיסטן. ב) אני לא שולט מספיק במכניקה של הנשגבים כדי לשים לב אם זה שם או לא, אבל לאלכסנדר היו כמה מערכות יחסים די מסובכות - הוא היה נורא קשור לאמו אולימפיאס ואף הסתכסך על רקע זה עם אביו שהתגרש ממנה, נכנס לדיכאון עמוק אחרי שאהובו הייפסטיון (הם היו זוג בערך משנות העשרה המוקדמות לחייהם) מת מאיזו מחלה מטונפת, במהלך מסעו נישא לכמה נשים, ביניהן בנות משפחה של מלך פרס המנוח וגם איזו בחורה עצבנית מאפגניסטן (הוא היחיד בהיסטוריה שבאמת הצליח לכבוש את אפגניסטן!) ואף החזיק באיזה אוחצ'ה פרסי בשם באגוהי (בוגואס ביוונית) כסוג של נער-תחת ופקיד. ג) עם התקדמותו לאסיה, הוא החל לאמץ גינונים מזרחיים שלא היו שם בהתחלה. כמו לתפוס פוזות של אל. האם זה השלב שבו הוא מקבל את הנשגבות? ד) מה שמחזק את הטענה שהוא היה נשגב, זה הסיפור שביום לידתו נראתה אש יורדת משמיים. איך באמת פיספסו אותו בדוגמאות? כנראה שהבחירה המודעת של "הנשגבים" להתמקד במיתולוגיות מזרחיות ולהתרחק כמה שיותר מהשפעות מערביות החשודות בטולקיניזם היא הסיבה...

Serpent Axis

New member
מה גם, שאני זוכר שבאחת הדוגמאות בVampire

הישן (Dark Ages המקורי, אני חושב), הציגו את יכולת הרכיבה ובדוגמאות לרמות השליטה ביכולת, הציגו את הרמה הכי גבוהה רק כרמה בה המשתמש הוא פרש טוב יותר מאלכסנדר. אז אם זו אותה מכניקה פחות או יותר כמו בנשגבים, לאלכסנדר צריכות להיות מינימום 4 נקודות (יכולת יוצאת דופן) או אפילו 5 (גבול היכולת האנושית).

ננסק

New member
פתרונות אפשריים

1) לא ידעתי לגבי הרכיבה - אז בטח, ניתן לו ארבע ואפילו מצוינות שנייה מבחינתי (שיקנה הצלחות אוטומטיות). ואין שום בעיה שהסוס שלו יהיה נשגב לבנה, זה אפילו מגניב. אולי אפילו בת-זוגתו מהעידן הראשון, שחזרה אליו אבל חששה שלא יקבל אותה (אולי הוא נורא מפחד\שונא נשגבי לבנה, בגלל שמועות ו\או שהם הרגו את אימא שלו או אלף סיבות אחרות). אז היא מלווה אותו כל הזמן בצורת סוס. 2) חשבתי להכניס את זה, אבל מאחר ומדובר במכאניקה יחסית משנית, ירדתי מזה. מדובר בקשרים (Intamices), הדברים אליהם הדמות מחוברת רגשית. למשל יכול להיות לו קשר "אוהב את אימא" או "שונא את אבא", כמו גם "אוהב את כל נשותי". יכול להיות גם "הסוס שלי" או "הצבא שלי" - מדובר בדברים שבאמת חשובים לו. תעצומות חברתיות שונות מסוגלות לגרום לדמות לבגוד בקשרים או לחזק אותם (שקלתי לתת לו את חוסן נפשי כיכולת מועדפת בשביל לעזור לו להגן על הקשרים, אבל החלטתי שזה לא בלט מספיק בתיאור בוויקיפדיה). 3) אפשרי, אבל אני חושב שהוא קיבל אותה כבר בקרבות הראשונים, לפני שהקים את אלכסנדריה הראשונה. בערך בגיל 16, משהו כזה. 4) עכשיו כשהתאמצתי וקמתי לבדוק, בתחום המיתולוגיה הפחות-אורינטלית הם מביאים את האודיסאה והתנ"ך כדוגמא וגם מציעים לקרוא ספרי היסטוריה על העולם העתיק (בקטע של ההשראה במהדורה הראשונה), שזה די קרוב.

למה אנחנו בעצם מניחים שהוא נשגב שמש דווקא?

לא שיש לי יותר מידי מושג על סוגי הנשגבים האחרים, אבל אלכסנדר הוא בן לתרבות ההלניסטית, והאלים איתם הוא מזדהה הם האלים האולימפיים, שחמישה מהם הונצחו ב"הנשגבים" בתור "חמש העלמות" של נשגבי הכוכבים.

מירטל

New member
כמה הערות:

א. לא ממש נראה לי שבצפלוס יהיה נשגב - נכון, הוא מתואר כסוס יוצא דופן,אבל אני חושבת שחיות יוצאות דופן לא בהכרח חייבות לפול להגדרה של נשגב לבנה, לא עדיף להוסיף אותו כחיה מלווה ( פמיליאר)? ב. למה נשגב שמש? מעצם תפקידו, כוחו והתנהגותו ( ננסק מתנצלת, כאן צריך לקרוא קצת יותר על אלכסנדר) - אלכסנדר מתמחה בהנהגת אנשים, הוא יהיה זה שישכנע אנשים למות למענו ולסוע אל מעבר לארץ במשך שבע שנים, הוא לא בירוקרט שמטפל בעיניינים שמיימים, אני מניחה שזו הסיבה שבגללה משחק הנשגבים מציג בתור התחלה משחק של נשגב שמש - הם הגיבורים ה" אמיתיים".

hugh

New member
לגבי בוצפלוס

הוא אכן יהיה חייה מלווה ולא נשגב, אחרי הכל מדובר בסוס שמפחד מהצל של עצמו (לפי הסיפור אלכסנדר הוביל אותו לשמש כשראה שהוא נרתע מהצל שלו, ומאז תמיד רכב איתו ישירות מול השמש). עכשיו כשאלכסנדר נשגב שמש בעצמו ויכול להקרין מאורו בוצפלוס לא צריך לדאוג יותר לגבי הצל שלו =) אם מאוד רוצים אפשר להגדיר את בוצפלוס כרוח (אל קטן) של סוסים, ככה גם הייתי מגדיר למשל את Shadowdax של שר הטבעות. לגבי נשגבי לבנה, נשגב לבנה זה לא חיית רכיבה. מדובר בגיבורים אדירים לא פחות מנשגבי השמש, הם פשוט פועלים קצת אחרת. נשגבי הלבנה הם יותר ישירים בפעולותיהם, הם פחות אידיאלים מוסריים כמו נשגבי השמש ויותר מנהיגים ברברים שפועלים בשביל לשנות דברים. הם לוחמים אדירים, לובשי צורה ערמומיים שינצלו כל יתרון קטן בשביל להגשים את מטרתם. דוגמאות היסטוריות שעולות לי לראש כרגע הן: אטילה ההוני וג'ינגיס חאן.

למעלה