יש לי חשבון מנוהל

dadi1

New member
יש לי חשבון מנוהל

ע"י אחת מחברות ההשקעות. החשבון מושקע בקרנות נאמנות ששלושים אחוז מהן מנייתיות. מעבר לתשלום החד פעמי שהינו אחוז מסויים מכל הסכום- החברה גובה את העמלות שלה מתוך הקרנות( לדבריהם העמלות מגולמות בתוך הקרנות), אין לי מושג מה זה אומר בכלל. עכשיו אני רוצה לשאול: 1. האם זה נכון? 2. הוצע לי לעשות הגנות לאופציות- מה שנקרא "כתיבה" בלשון מקצועית- מישהו יוכל להבהיר לי במה מדובר ואם זה כדאי לי- כבר כמה חודשים הבנק משתהה עם העניין הזה בגלל ששני הפקידים שם אומרים שזה קצת בלגן פרוצדורלי. זה נראה כאילו בחיים הם לא התעסקו עם זה למרות שהם יועצי השקעות- ממש מוזר לי. אני חייבת את עצתכם בדחיפות. תודה

אמיר72

New member
קצת הסברים

קרנות נאמנות גובות דמי ניהול מתוך הסכומים המופקדים אצלן, והסכום הזה משתקף בשוויה של הקרן, לכן מנהלי התיק שלך אינם אמורים לגבות דמי ניהול נוספים (מה שקרוי בלשון מקצועית "כפל דמי ניהול"). לגבי האופציות - ראשית, פעילות באופציות היא פעילות מסוכנת יחסית. עליך להבין את כל הסיכונים הגלומים בכך לפני ביצוע הפעילות. שנית, כתבת "הוצע לי לעשות הגנות לאופציות- מה שנקרא "כתיבה" בלשון מקצועית" - הניסוח לא ברור. ראשית, הגנות מבוצעות בעזרת אופציות ולא אליהן (אני מניח שזו שגיאת כתיב). שנית, כתיבה היא חלק מהפעולות שמבצעים עם אופציות, אבל היא אינה "הגנה" במובן המקובל (היא יכולה להגן חלקית, בתנאים מסוימים שלא אכנס אליהם כאן). אני מניח שהציעו לך לקנות אופציות PUT בכדי להגן מפני ירידות בשוק המניות, כהגנה על החלק המנייתי שבתיק. זו פעולת ההגנה היחידה הרלוונטית למצבך. לגבי כל פעולה אחרת רצוי שתתיעצי עם איש מקצוע המבין בנושא. לא כ"כ מובנת לי הסיטואציה - מי מנהל לך את התיק ? חברת ההשקעות ? הבנק ? ולמה יועצי הבנק מתעכבים ? מה שנדרש הוא החתמה על אישור פעולות באופציות וחוזים עתידיים, מסמך בן שניים עד שלושה עמודים המבהיר מהן מאפייני הפעילות וסיכוניה.

dadi1

New member
ראשית- תודה אמיר 72

1.הכסף שלי מנוהל ע"י חברת ניהול פרטית ולא דרך הבנק-חברת השקעות פרטית שחברה בבורסה. 2.מדובר על קנייה של פוטים וקולים- זה מה שנאמר לי ע"י מנהל התיק שלי. 3.כל עניין הכתיבה התעכב מזה כחודשיים ע"י יועץ ההשקעות שלי בבנק מאחר וכנראה הוא לא מצא לא את הרגליים ולא את הידיים. 4.בבנק באמת אמרו לי לבדוק במה מדובר בדיוק- האם על הגנות או על מסחר באופציות- ואמרתי להם שמדובר אך ורק על הגנות. 5. הסכום לצורך כתיבה שאותו התבקשתי ליחד ע"י מנהל התיק הוא: מחצית מסכום החלק המנייתי בתיק, וכך עשיתי. 6. האם תוכל להבהיר שוב למה התכוונת שנדרש החתמה על אישור פעולות באופציות וחוזים עתידיים? על מי מדובר? ממנהל התיקים שלי או מהבנק עצמו? 7.השיקול העיקרי שלי בבחירת חברת ההשקעות הזו דווקא היה : שהחברה הזו גובית אחוז מסויים בתחילת ההתקשרות-חד פעמי ולאחר מכן היא גובה את העמלות המגולמות בקרנות עצמן- ככה הבנתי- אפילו פחות ממה שהבנק היה גובה ממני לו הייתי עושה את אותה פעולה דרכו. 8. אגב- הכסף המנוהל נמצא בחשבון נפרד בבנק שלי ולא בחברת ההשקעות עצמה- וזה היה עוד שיקול מכריע בבחירת חברת הניהול הזו דווקא. 9. איך אני יכול לדעת כמה עמלה באמת הם גובים? האם אני יכולה לסמוך עליהם שגביית העמלות נעשית בצורה הוגנת? האם ישנה מערכת מסויימת שמגבילה אותם מלקחת יותר ממה שהם צריכים? 10.אשמח לשמוע עוד התייחסויות בעניין חן חן

אמיר72

New member
עוד תשובות

ע"פ תקנות הבורסה נדרשת החתמה ספציפית של הלקוח כאשר הוא מעוניין בפעילות באופציות וחוזים עתידיים. הסיבה היא הסיכון שכרוך בתחום (במיוחד בכתיבה, שם הסיכון תיאורטית אין סופי. במקרה שלך, כאשר רק קונים, הסיכון המקסימלי הוא אובדן הפרמייה ששולמה). לכן, בכל פתיחת תיק השקעות לניהול, חותם הלקוח (אם הוא מעוניין) על נספח המתיר פעילות כזו. אם הוא לא חתם על הסכם כזה במעמד פתיחת התיק והוא מעוניין בהמשך בפעילות כזו, הוא מחוייב לחתום על ההסכם בטרם יפעל. עכשיו גם ברור לי למה הבנק בעסק - חברת ההשקעות מנהלת בו את חשבון ההשקעות שלך, ולכן הבנק, כחבר הבורסה, מחוייב להחתים את מנהל התיק ואותך על הטפסים. אגב, אם חברת ההשקעות חברה בבורסה, אין הרבה הגיון בניהול התיק בבנק - זה מסורבל ויכול לעלות בעמלות יקרות יותר. את בטוחה שחברת ההשקעות היא חברת בורסה ? האם היא אחת מהרשימה הבאה: אופק, אנליסט, פועלים סהר, ד"ש, החברה המרכזית לני"ע, הראל שוקי הון, כלל פיננסים בטוחה, מוריץ טוכלר, מנורה גאון, נשואה זנקס, סולומון שוקי הון, אי.בי.אי ? אם לא, הרי שמדובר במנהל תיקים פרטי שאינו חבר בורסה. ככזה, יש לשים לב שלרובן יש הסכמי תמרוץ עם חבר הבורסה - הבנק גובה ממך עמלה מסוימת ומעביר חלק ממנה למנהל התיק. בכך יש למנהל התיק תמריץ לבצע יותר פעולות בכדי להגדיל את הכנסותיו. עקרונית, אם רוב התיק שלך הוא שקלי וקרנות נאמנות, התמריץ הזה קטן מאוד עד אפסי. ברגע שנכנסות אופציות הוא עולה, לכן אל תתביישי לשאול את השאלה הזו. לגבי גביית עמלות ודמי ניהול - אין הגבלה. זה שוק תחרותי, ואין צורף בפיקוח רגולטורי. הפיקוח היחיד הוא שלך - כל חודש יש לבדוק את הדו"ח הנשלח ולראות מה שיעור דמי הניהול שנגבו, אם נגבו וכמה עמלות נגבו ומה שיעורן. לגבי לסמוך - הכל תלוי בנסיונך אתם. היום, ככלל, קשה יותר לעשות "שירקעס" בגלל הפיקוח ההדוק של רשות ני"ע, אבל עדיין אין תחליף לפיקוח של הלקוח על מה שנעשה בתיקו.

dadi1

New member
בוקר טוב

1.אכן- חברת ההשקעות הינה חברה בורסה. 2.התעקשתי על כך שהחשבון יהיה מנוהל בבנק שלי ולא בחברת השקעות מאחר ואילו הבטחונות שלי בבנק וככה אני נחשב ללקוח מועדף- העדפנו לשלם עוד 0.15 אחוז לשנה דמי החזקה ( אני חושבת שכך זה נקרא)כדי שנהיה לקוחות מועדפים וגם כי רצינו להיות רגועים שהכסף שלנו מצוי בשליטה שלנו בבנק. 3.כל התיק שלי בנוי מקרנות נאמנות של אותה חברת השקעות. 4. לא היתה לי אפשרות לראות כמה דמי ניהול הם גבו לנו עד היום- א- כי הם לא הואילו בטובם לשלוח לי דו"ח למרות התחייבות ראשונית( בטלפון שעשיתי הם טענו שהם שולחים מעכשיו עידכונים ללקוחות פעם בריבעון ולא פעם בחודש- אבל התעקשתי והם אמרו שישלחו בפקס פעם בחודש- נחכה ונראה). הבעיה היא שאני לא יודעת איך מחושבת העמלה שהם לוקחים כי זה מגולם בקרנות עצמן

אמיר72

New member
עוד תשובות

אני לא מת על העובדה שכל התיק בנוי מקרנות הנאמנות של אותו חבר בורסה - זה מריח רע. הבנקים חוטפים על כך אש מרשות ני"ע (ובצדק). לא מתקבל על הדעת שרק קרנות הנאמנות של אותו חבר בורסה הן המובילות בתחומן - כולן. מנהל התיק חייב לספק לך דו"חות (מה שקרוי בלשון מקצועית "סטייטמנט"). דרשי גם את אלו של העבר. בפרוט החודשי צריך להיות רשום כמה דמי ניהול נגבו. העמלה שאת מדברת עליה היא לא אותה עמלה של הקרנות - הקרנות גובות דמי ניהול וזה מפורסם בכל מערכת מידע בורסאית, באתרי הקרנות ואני חושב שגם בחלק ממוספי הבורסה. כמו כן נסי את אתר מיטב. העמלה, שלדבריך נגבתה ממך, אינה דמי הניהול של הקרנות, אלא עמלה חד פעמית של ניהול התיק. לזה יש ביטוי בסטייטמנט, מה שאין לדמי הניהול של הקרנות.

dadi1

New member
שלום שלום

1. גם אני לא אוהבת שכל הקרנות המושקעות , הן שלהם- אבל כנראה שככה זה- גם באילנות בטוחה זה ככה ואני מניחה שגם בשאר חברות ההשקעה- לא? 2.בנוגע לסטייטמנט( לא ידעתי שכך קוראים לזה)- נראה לי שאני אפנה למנהל שלו ואני אבקש שהוא יעמיד את הילד הזה במקומו ושיתחיל להתייחס יפה יותר ללקוחות שלו גם אחרי שהם חתמו על החוזה- 3. כנראה שלא הבהרתי את עצמי כשורה בנוגע לעמלות- גבו ממני עמלת ניהול חד פעמית בתחילת הדרך שהיא 0.4 אחוז משווי התיק ולאורך כל הדרך הם גובים את העמלה שמגולמת בתוך הקרן( זה מה שאני זוכרת שאמרו לנו- אמרו לנו עוד שאפשר לראות את זה כל יום בעיתון)-אני מקווה שזה נכון. 4.אגב- היום שוב התקשרו אליי מהבנק- יועץ ההשקעות הליצן- ואמר לי ששוב אני צריכה לבוא לבנק על מנת לחתום על מסגרת אשראי של כמה עשרות אלפי שקלים לצורך הכתיבה- כבר נהיו לי פחדים מהכתיבה הזו- איך הם לא ממש יודעים מה לעשות? מה זה כל כך נדיר חשבון מנוהל בבנק? או שמה שאני עושה( הכתיבה הזו)- זו טעות חמורה וצעד חסר אחריות מצידי- אתה חייב להבהיר לי את זה שוב לפני שזה יהיה בלתי הפיך תודה על אורך הרוח

אמיר72

New member
עוד תשובות (3)

1. "ככה זה " זה לא תשובה. בגלל זה הרשות לני"ע יושבת על הבנקים. תשאלי את היועץ, תראי עניין והבנה, מה יש לך להפסיד ? תעשי בדיקה השוואתית - תבדקי איזה קרנות יש לך, ותבדקי את קבוצת ההשוואה בעיתון - מי עשה יותר ומי פחות, מה דמי הניהול - מה יש לך להפסיד ? 2. זה נכון בכלל, לא רק להשקעות ... 3. אם זה אכן המצב - זה נראה תקין. 4. כתיבת אופציות (מה קרוי "מכירה בחסר") היא פעולה הנחשבת מתן אשראי, בגלל הסיכונים הגלומים בה. עקרונית, קנייה בלבד של אופציות ומכירתן (היינו מכירה ממלאי קיים, לא מכירה בחסר) היא פעולה, כפי שאמרתי, שאינה מסוכנת מאוד (רק אובדן הפרמיה). עם זאת, הבנקים מחתימים על חוזה מלא של פעילות בנגזרים (היינו חוזים ואופציות) ולכן את צריכה לחתום על החוזה. עם זאת, זכותך לבקש ממנהל התיק, ולתעד זאת בכתב, להימנע מכתיבה ולפעול רק בקניות ובמכירות. רק כדי לתת פרופורציות - כתיבה אינה "טעות חמורה וצעד חסר אחריות" - נהפוך הוא - זו פעולה לגיטימית ובצורת עבודה נכונה היא גם רווחית לאורך זמן. עם זאת, יש בה סיכון גדול. לכן צריך להבין מה משמעה לפני שעושים אותה.

dadi1

New member
אמיר

אני ממש מודה לך על הסקירה המקיפה והעניינית- הארת את עיניי. אני מקווה מאוד שאוכל להסתייע בשירותך גם בהמשך הדרך. חן חן

למעלה