יש לי חלום

gal404

New member
יש לי חלום

וזה לגור בצפון הארץ, במושב או בקיבוץ, ולגדל פרות... או עיזים... לנהל רפת ענקית... גיליתי שברופין קיים מסלול של הנדסאי בעלי חיים במגמת רפת, שנשמע לי ממש נחמד ומעניין... הבעייה היא שכל החיים דיברו איתי על תואר, ועל השכלה אקדמית, וכמה חשוב להשיג אותה... אבל מבחינת תואר אקדמי אני לא מוצא שום תואר שיכול להוביל אותי לאותו חלום או לאותם חיים, אולי ללמוד מדעי בעלי החיים בפקולטה לחקלאות, אבל גם שם זה לא בדיוק פרקטי.. אלא יותר בכיוון המחקרי ווטרינרי... מה אתם אומרים? ללכת לכיוון החלום? ללמוד להנדסאי...? דבר נוסף, אני עירוני... מה הסיכויים שלי להגשים את החלום, האם יש נתונים כלשהם על מצב הרפתנים בארץ?

ninush252

New member
גל יקר...

חושבת שמצאת את תאומת נפשך. קוראים לה אפרת, חברה טובה שלי, ויש לה את אותו החלום כמוך... לרגע חשבתי שהיא כתבה את זה בעצמה

רפתות וחלומות

נתחיל מזה שתמיד רצוי ללכת בעקבות חלומות. ואולי לשלב בינהם. ולתכנן אותם. שמעת על חטיבה בחקלאות כלכלה ושיווק: משותפת לחוגים מדעי הצמח בחקלאות, כלכלה חקלאית ומינהל בחקלאות, מגמת ניהול מלונאות משאבי מזון ותיירות, הגנת הצומח, מדעי בעלי חיים וביוכימיה ומדעי המזון. במסגרת תואר ראשון בפקולטה לחקלאות ברחובות. זה אולי יוכל לעזור לך לבנות ולתכנן את החלום גם באופן פרקטי יותר. עד כמה שידוע לנו מצב הרפתות לא משהו אלא עם כן אתה מוצא נישה יחודית כמו למשל ייצור גבינות איכותיות למסעדות יוקרה או דברים מהסוג הזה. בהצלחה רבה.

alon2621

New member
בתור רפתן... מהצפון

אם החלום שלך הוא כזה... אז נראה לי שאתה ממש אבל ממש מפספס את הפואנטה... מה שאתה צריך לעשות זה לללכת לכל הרפתות שאתה יכול לחשוב עליהם.... להשאיר קורות חיים להסביר להם שאתה רוצה ומוכן להתחייב לתקופה לא מוגבלת ולאט לאט להתקדם... להיות קצת איש בריאות, מאביס איש אחזקה לטעום ורק אז ללכת ללמוד... רפת זה לא דבר שאתה מקים סתם כי בא לך, אתה קונה ממשהו את המכסת חלב ואת הפרות שלו.... אתה לא יכול לקנות חלב והתחיל לייצר כי לא יהיה מי שייקנה ממך, בקיצור זה עניין מורכב אבל תתחיל בקטן זה נראה לי יותר לעניין.... לגבי לימודים אתה צריך לשלב אבל ללמוד את המקצוע זה רק דרך הרגליים אם תבוא אחרי 3 שנים עם תואר לרפת יצחקו עליך ועל המאמץ כי יכלת לבוא מלכתחילה, יש פתיחות ורצון לקלוט אנשים... ודרך אגב רוב המנהלים (מלבד אחד שבאמת עשה תואר שני ברחובות בתחום) שהיו לי ברפת היו חסרי השכלה אקדמאית. הם עשו השתלמויות שנתיות והיו אנשי מקצוע מעולים .. בהצלחה לך לי ולכולנו

למעלה