יש לי חידה

נערי17

New member
ערב טוב

ומי אמר שהשיבוש הוא לא בשעון? כלומר מחמת הלחץ של מהירות הזריקה, התגברות כוח המשיכה, או סתם בעיה טכנית של השעון? שכן מדובר פה על מיליוניות השניה. בכל אופן אהבתי

שומשום28

New member
מכניקת ניוטון לא הוכחשה

דהיינו שהתנועה נמצאת בגוף (משל הקפיצה באוטובוס) התוספת היא רק שאי אפשר להגדיר את התנועה בעצמה אלא ביחס לגוף אחר, משטח וכד` הלכך אין מעכב להפרדת השפעת הזמן על כל גוף בנפרד

קסמאישי

New member
השאלה אם זה רק שקבעו שא``א למדוד

או שזה עצמו מה שקורה. כי לאיינשטיין היה קשה על האור, איך האור נע באותו מהירות בריק לא משנה אם נפלט מחפץ נע או לא. ואני הבנתי שזה מחולק לשניים א. ההתזוזה של האור צריך להיות שוה לתזוזה של החפץ הפולט. ב. אם האור נפלט לאותו כיוון שהחפץ נע הוא עדיין זז באותו מהירות.

קסמאישי

New member
המשך

תנועה זה דבר יחסי. כלומר חפץ שזז במהירות קבועה זה מצב סטטי, אין תנועה מוחלטת. כל התנועה נובעת מהיחס, אז היחס שוה לשתי החפצים שאנחנו משוים. אז לכאורא שנייהם זזו באותה מידה.

קסמאישי

New member
המשך

מה שאתה אומר יכול להיות נכון. רק מה מכניקת ניוטון מבוססת על זה שאין הבדל פיזי בין חפץ שנע במהירות קבועה (כמו כדור הארץ) לבין חפץ שעומד. אז כל מדידה של תנועה היא ביחס לגופים אחרים. ממילא יוצא שאפשר לטעון שהנקודת מבט של הצופה השלישי מוטעית ובעצם הוא זה שבתנועה. אתה צודק שיכול להיות שיש גוף שעומד ויחסית אליו נמדוד את התנועה אבל לפי ניוטון א``א להוכיח את זה בניסוי פיזיקלי. אבל הייתה לי הוכחה שאפשר להוכיח שיש גוף אחד שנע יותר מאשר הגוף השני. אבל זה סתם טעות להכנס לשאלה הזאת, כי בעצם איינשטיין הוכיח שניוטון טעה. מה שמשתמשים במכניקת ניוטון זה בגלל שהוא כמעט מדוייק אז אין משמעות במהירויות נמוכות. במהירויות גבוהות זה משמעותי שלפי תורת הייחסות של איינשטיין כל גוף נע במהירות קבועה יחסית לזמן (הפרטי) שלו, שזה מחייב שחפץ שנע מתקצר, המסה עולה והזמן מאט. לפני כן היו לי כמה טעויות

ישרkל1

New member
אתה החלטת שהם זזים בצורה שווה.

אבל לפי מה שאמרת הבנתי שהכלל רק אומר שגם השני זז אבל זה לא אומר שהם זזים במהירות שווה. ממילא הניסוי של השעונים לא סותר. אגב .. הכלל שהבאת תואם את האימרה ` אם תעזבני יום יומיים אעזבך`...

קסמאישי

New member
אני טעיתי כששאלתי

ככה הדברים כפי הבנתי. ההתייחסות הנכונה לחפץ נע היא לא בהכרח של זה שעומד מהצד ומסתכל. זה מה שניוטון הוכיח כי אין הבדל פיזי בין חפץ שנע במהירות קבועה (כמו כדור הארץ) לבין חפץ שעומד במקום. אז כל מדידה של תנועה היא רק ביחס לגופים אחרים. ממילא יוצא שאפשר לטעון שהנקודת מבט של הצופה השלישי מוטעית ובעצם הוא זה שבתנועה. אז יכול להיות שיש גוף שעומד ויחסית אליו מודדים את התנועה אבל לפי ניוטון א``א להוכיח שזה נכון בניסוי פיזיקלי. אבל הייתה לי הוכחה שזה בר הוכחה. כי כשיש גוף אחד שנע יותר מאשר הגוף השני הזמן שלו מאט. אבל זה סתם טעות להכנס לשאלה הזאת, כי בעצם איינשטיין הוכיח שניוטון טעה. כי היה קשה לו שקרני האור לא כפופים לכללי הפיזיקה. וכל מה שמשתמשים במכניקת ניוטון זה בגלל שהוא כמעט מדוייק אז אין משמעות במהירויות נמוכות. במהירויות גבוהות זה משמעותי שלפי תורת הייחסות הפרטית של איינשטיין כל גוף שנע במהירות קבועה יחסית לזמן הפרטי שלו, שזה מחייב שחפץ שנע מתקצר, המסה עולה והזמן מאט. אז ברור שאפשר להוכיח לפי זה איזה חפץ בתנועה. לפני כן היו לי כמה טעויות

למעלה