יש לי חדשות נהדרות

newKiticat

New member
יש לי חדשות נהדרות

אני מתגייסת בגיוס מתנדבים ב2.9. עברתי ועידה בשבוע שחלף, וזאת למרות שסיימתי כבר במחזור הקודם. הגיוס שלי התעכב משום שרק בינואר יכלתי באמת לגשת לועידת מתנדבים בפעם הראשונה- דבר שהתעכב, מכיוון שזו ועידה שמתכנסת אחת לחודשיים. פעמיים פיספתי, וחוץ מזה שהיה לי H1C של 11.5 רק לאחר שהחלטתי שמאסתי בחיים אלו, החלטתי לדבוק באינוסלין למרות הקטנוניות שבי לגבי המצב הזה, וירדתי ל6.9. בדיקת סוכר לקראת הועידה שאחרי זה (כשסוף סוף יכלתי לגשת, קיבלתי זימון שגוי והגעתי יום לאחר הועידה עצמה....) שוב על 6.9. לאחר המתנה אינוספית בחרפ"א נכנסתי, ללא בעיות. מכיוון שמעולם לא סבלתי מהיפוגליקמיה חמורה, ואניב דרך כלל על 100-120. נכון שאחת הבדיקות דם בגלוקוז היה 69, וזה הדאיג, אבל לאחר שהסברתי שהייתי צריכה קודם ללכת לרופא שלי אותו בוקר לקבל הפנייה לבדיקת דם ורק אחר כך לגשת אליה, בניגוד אל הפנייה שקיבלתי יום לפני, הוא הבין ואישר את הבקשה שלי. עכשיו נותר לי לקוות שאקבל הצבה בתפקיד שאני מאוד חושקת בו. מעניין אותי לדעת אם מישהו כאן יודע בכמה התוספת החודשית שלי הולכת להיות למשכורת, וחוץ מזה יהיה מעניין לשמוע איך היחס כלפיי מתנדבים... (מתירני, קשוח, מזלזל....) אגב, גם אם הH1C גבוה, לא לוותר. אני חיכתי בסך הכל שנה, ואני מתגייסת שנה מאוחר יותר. וזאת בנוסף לעובדה שכל החברות שלי עשו שנת שירות לאומי אחת ובאוקטובר מתחילות ללמוד במכללה. לא לוותר.

newKiticat

New member
אגב

באחר צהריים אחד ישבתי עם אחותי מול הטלוויזיה, ותוך כדי בדקתי סוכר. דבר שגרתי. הסוכר שלי ההי 498, ולאחר רבע שעה, כבר היה על HI. כמובן שתהיתי למה. כי מלבד קופסאת גבינה, קצת ירקות, ודיאט בירה שחורה, לא אכלתי משהו שצריך להצדיק את זה. כמובן שמיד אחרי ה498, (והבדיקה שוידאה את הרמה הזו) הזרקתי ותוך שעתיים ירדתי בחזרה ל130. אבל עדין תהיתי למה זה קרה. אגב, אחר הצהריים זה טכנית שעות בוקר לגוף, מכיוון שאני נוהגת להתעורר מתישהו באמצע הצהורים (בין 12 ל14, בימים שאין לי סיבה ספיצפית לקום מוקדם יותר)

evgeniy2

New member
שאלה ל- newkiticat

כשה- Ha1C שלך היה 11 אז לא רצו לגייס אותך ?? כי אצלי עכשיו 13 ואני כבר חושש שלא יגייסו אותי (התנדבות) מה ניתן לעשות ? אם את יכולה ליצור איתי קשר באיסיקיו ? או בכל דרך אחרת כי יש לי שאלות
איסיקיו: 799751 מסנג'ר: [email protected] sms/סלולרי: 054-2001-838 אודה מאוד אם תצרו איתי קשר .(הקשורים לנושא בלבד)

newKiticat

New member
התחלת כבר עם תהליך ההתנדבות?

קודם אתה מתחיל בלשכת הגיוס שלך, ואחר כך מעבירים את התיק שלך לתל השומר. לאחר מכן אתה צריך לקבל זימון לועידה רפואית. בכל התהליך הזו תיצור איתך קשר אחראית מתנדבים. כשדיברתי איתה בטלפון, היה די ברור שאם הH1C שלי לא מתחת ל10, אין סיבה להגיע. זה פשוט תנאי בל יעבור. לכן הסכמנו שאני אגיע זימון לועידה באה בהמשך. בנתיים דבקתי בהורדת הסוכר, ובסופו של דבר בועידה זה היה פרט שולי. להפך, הם רואים בזה דבקות ומוכנות לגיוס עצמו.

לקיטיקאט../images/Emo141.gif

אני מנחש שיש לך חתול בבית. מסקרן אותי, אזה קופסת גבינה, קופסה שלמה ?????. פגשתי כמה חיילות, שנהגו לאכול קופסאות שלמות של קוטג' 5 אחוז , ובתחילו להשמין כתוצאה מזה, ונורא אהבו לאכול קופסה שלמה והיה להן קשה לוותר על זה. אני לא הבנתי על מה הרעש, כי אני לא מתעניין בגבינות אלא בדברים אחרים לצערי. סתם מסקרן אותי עניין הקופסה, אם זה קופסה של 5 אחוז, אז אולי זאת אמורה להיות הסיבה לערכים הגבוהים אח"כ, אני לא בטוח, אני תוהה. לגבי בירה שחורה דייט קרה, אני מסכים איתך שזה נורא כייף, אבל אני מתחיל לחשוד בכל הדייט למיניהם, במיוחד הבירה השחורה הזו, אני חושש שמצד אחד אין בה סוכר אבל מצד שני ייתכן ויש בה פחמימות או מה שהוא אחר, בפעם האחרונה ששתיתי בירה כזו, הרגשתי רע אחרי זה, והאשמתי את הבירה. להבדיל מדחחט קולה, שהדייטנית הבטיחה לי שאין בו שום ערך תזונתי, לדעתי הבירה השחורה דייט יש בה הרבה עניינים. רציתי להזהיר אותך, כי בצבא יש קופסאות של 5 אחוז בשפע, שמים לך את זה מול העיניים חופשי חופשי, ואז בקלילות הן היו נסחפות תוך כדי שיחה עם החברות והחברים על שולחן האוכל, יחד עם מלפפון חי או גזר חי, והן היו שוכחות את עצמן. שיהיה לך בהצלחה.

דואגת1

New member
על דיאט וכו'

שבוע טוב ובוקר טוב, אינ שותה בירה דיאט ואיני מכירה את האריזה - עקרונית, איני קונה, איני אוכלת ואיני משתמשת בשום מוצר שאין עליו מדבקה עם רכיבים ותכולה, ובאופן זה אני יכולה להחליט מה כן ומה לא. מוצר שאין עליו מדבקה עם פירוט - איני קונה, לצערי המדבקה אינה מדויקת תמיד, אבל נגד זה קשה להתמודד. רבותי, חשוב מאוד לקרוא, לספור, לחשוב - אין מנוס, זה מונע הרבה בעיות מיותרות. אם מתחשק לנו משהו, לפעמים אפשר לאכול ולטעום על חשבון משהו אחר. אולי זה יחשל אותנו לשלוט גם על דברים אחרים בחיינו. לצערי, אני רואה סוכרתיים שאינם עושים חשבון, אינם חושבים על העתיד

newKiticat

New member
אני תמיד מחשבת

תמיד בודקת תוויות. עוד לפני הסוכרת. חשוב לדעת את הערכים. בכלל בזמן האחרון אני משתדלת להגביל את צריכת השוקולד שלי לאפסית. ההבדל היחיד שמאז הסוכרת, אני נוהגת לבדוק במרכיבים איפה הסוכר ממוקם.

newKiticat

New member
קופסא

של גבינה 5% נעה בין 230-250. מכיוון שאני אינני נוהגת לאכול יוגורטים ומוצרי גבינה משמינים (מעל ל5%) אחרים, אני צריכה את הגבינה הזו בשביל הסידן. מלבד זאת- שכחת שעדיין לא התגייסתי. לגבי גבינה- אין בה פחמימות (לא יותר מכמה גרמים בודדים). לגכי הדיאט בירה- אני שותה דיאט לא בגלל ה"דיאט", אלא בגלל שכמות הפחמימות מופחת בה. בכל אופן, הסתכלתי וגילתי שכמות הפחמימות לא הסבירה עלייה עצומה כזו של הסוכר בדם.

../images/Emo49.gif יופי לשמוע

גיוס קל ושיפשוף נעים
היחס למתנדבים- תלוי מי המפקד שלך, כמו בכל מקום אבל יחסית הרבה יותר קל לנפנף בתעודת המתנדב ולקבל פטורים שונים ומשונים. לגבי הערכים הגבוהים - אני יודעת שבירה רגילה מכילה כמויות אסטרונומיות של סוכר. לא יודעת מה זה הדיאט אבל תסתכלי מה כתוב על התווית, אם זכרוני אינו מטעה אותי יש לזה תכולת פחימימות לא נמוכה. גם קופסא שלמה של גבינה מצריכה עוד לפחות יחדת אינסולין אחת.

לזר

New member
את באמת חדשה (השם)

כל הכבוד על ההישגים באיזון. המשיכי כך לקיים את הרמה הזו ואפילו לרדת עוד קצת. לאחר שתיכנסי לצבא (גם אני התנדבתי ונכמסתי 6 חודשים לאחר העליה לארץ, אבל בלי סוכרת) אף אחד לא יידע שאת מתנדבת, כך שהיחס זהה לכולם וכולן. בהצלחה

newKiticat

New member
אני פשוט מנסה להבין לגבי הדבקות במש

במשמעת. בכל מקרה יהיו ימים שאצטרך לקבל הקלות. ביקורים אצל הרופא, בדיקות דם על הבוקר. דברים כאלה.

לזר

New member
אם את מתנדבת לצנחנים

זה יעשה לך את החיים ליפים. אם תעשי תירונות של ג'ובניקים, אין לך סיבה לבקש הקלות. אילו אני במקומך לא היתי מבקש שום הקלות. אין אצלי הנחות. עם משאבה אפשר להגיע לשיאים בכל ספורט שאני מכיר ויש כמה סוכרתיים טייפ 1 בעולם שמחזיקים בשיאים עולמיים. התירונות היא לא פונקציה של מאמאץ, אלה של עצבים שמעצבנים אותך עם שטויות בטענה שהטרטור מגבש (פסיכולוגי של גרוש). כל העם עבר "גיבוש" צבאי ותראי כמה שאנו מגובשים - חבל על הזמן

newKiticat

New member
הקלות

בהגעה בבוקר. מעבר לזה (וגם זה לא צריך לקרות יותר מפעם בחודשיים) אני לא צריכה שום הקלות.

כאשר מנדבים לצבא

מקבלים תעודת מתנדב האומרת פתור מטירונות, מטבחים, תורנות ואיסור נשיאת נשק ללא אימון מקדים (קרי טירונות (ביצה או תרנגולת
)). אף אחד לא שואל אותך אם ברצונך או לא לעשות זאת - זה אוטמטי. ניתן להלחם נגד זה. שמעתי גם על בחור שהצליח לצאת לקורס קצינים אבל שוב לאחר מלחמה במערכת - ככה זה היה לפני 10+ שנים
אבל קשה לי להאמין שמשהו השתנה......

amitp

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo49.gif ../images/Emo13.gif

שיהיה לך בהצלחה!

crazyan2

New member
היי תגידי...

בצבא לאן את רוצה ללכת? ומה המשכורת של אלה שבצבא שחולים סכרת היא יותר גדולה? ומה הפרופיל הכי גבוה שאפשר לתת לחולי סכרת אני לפני שגילו אצלי את הסכרת ממש רציתי כאילו מה זה רציתי ידעתי שאני הולך לקרבי כי אני הייתי בריא בכושר טוב כל הזמן חטוב ומתאים לקרבי יש לי כוח סיבולת גדול ומתאמן כל יום אבל ממש התבאסתי שאני לא יכול ללכת לקרבי אז אם אני מתנדב מה אני יוכל להיות כאילו הדרגה הכי גבוהה לחולי סכרת?! תענו לי על זה בבקשה זה חשוב....

newKiticat

New member
הפרופיל של סוכרתיים

שמשתמשים באינסולין הוא 21. אם אתה בטיפול של כדורים- הבנתי שזה 64. בכל מקרה- לא תגיע לקרבי. מצטערת.

למעלה