יש לי חבר חדש

ענתי44

New member
יש לי חבר חדש../images/Emo107.gif

בצהריים כשאמא חזרה ממרכז היום, יצאתי לחצר שלנו לתלות את המגבת בה קילחו אותה במרכז יום, ואז ראיתי גור כלבים שחור שרוע על הריצפה. בתחילה נבהלתי כי חששתי ששוב התפגר בעל חיים אצלנו בגינה ( רק לפני חודשיים זה קרה עם גור חתולים) קראתי לאהובי, וגילינו גור מפוחד, שכנראה עבר התעללות ומישהו חתך באוזנו. אחרי שלוש קעריות חלב הוא נפתח אלינו, ונראה שאימץ אותנו. אמא בהתחלה היתה רגוזה על הכלבלב. ליבי לא נתן לי לגרש אותו לגורלו ולעוד התעללויות. ואני גם יודעת שבעלי חיים טובים לחולי אלצהיימר, והאמת שאני משתוקקת לכלב. כבר היו לנו כלבים בעבר ואין דבר מתוק יותר מכלב. מדהים אבל רק אתמול הבעתי משאלה באחד הקומונות שאני כותבת " הלוואי והיה לי כלב"... בסוף אמא התרצתה אחרי שהבטחתי לה שהוא יגרש את החתולים שפוגעים לה בגינה. הביתה אנני יכולה עדיין להכניסו, גם כי עדיין מפוזר רעל עכברים וגם כי טרם בדק אותו וטרינר ואני זהירה בגלל הבריאות של אמא. אבל, אם הוא לא יברח ויעלם לי, ואם לא יבוא מישהו לדרוש אותו, נראה לי שמצאנו חבר חדש. יש למישהו רעיון לשם?

שריוש2

New member
ברכות..

ברכות על הכלבלב, החבר החדש
הזכיר לי שני סיפורים.. האחד קשור לסבתא.. שנה שנתיים לפני מחלתה, היתה כל הזמן מגיעה לחצר ביתה חתולה.. אני ואח שלי החלטנו לאמץ אותה ולקרוא לה מיצי.. סבתי לא ממש התלהבה מהעניין, מה גם שבהתחלה לא ידענו אם היא מחוסנת או לא.. מאוחר יותר, סבתא התרצתה והסכימה להשאיר אותה.. ואנחנו היינו נותנים לה חלב כל יום.. לאחר מחלתה, כל פעם שהיתה פוגשת בחתולה היתה צועקת לה "קישתא! קישתא!" אבל עכשיו, ברוב הפעמים היא צוחקת ומשחקת איתה.. הסיפור השני, הוא על כלב שמצאה אחותי והחבר שלה (לימים בעלה), בגינה שליד הבית בו התגוררו (הם קראו לו ניקו).. הכלב היה פצוע ברגלו, והם לקחו אותו, טיפלו בו והחליטו לאמץ אותו.. לימים כשהתחתנו, ועברו לבית חדש, הם לא יכלו לקחת אותו איתם מפאת חוסר המקום, ושמא לא יפחדו הילדים שיביאו לעולם... הם מסרו אותו למכר, לאימוץ, (בתקווה שכשיעברו לבית גדול יותר או לבית פרטי, יוכלו לקחת אותו איתם) וכל כמה זמן היו נוסעים לבקר אותו] ומסתכלים עליו מהגדר.. הוא, כמובן, היה מזהה ואפילו ברוב הפעמים השמיע יללות של בכי.. כאילו רוצה שהם יקחו אותו בחזרה.. יום אחד, כשנסעו לבקרו הוא לא היה שם.. הם חשבו שהוא מת, אבל בסוף התברר שמישהו גנב אותו...

קורנית

New member
מזל טוב, ענתי

אין כמו כלב בבית.... (ולי יש שנים) כלב טוב יודע איך להתיחס לחולה ששכח לדבר, ללקק אותו ולנחם אותו בעצם מגעו וקרבתו. כלב כזה, שהצלת מגורל מר ממות, בטח יהיה לכם כלב טוב. רק תדאגי, כמובן, לחסן אותו, ואפילו אולי לסרס.... בהצלחה

ronnyw

New member
קורנית צודקת בכל מילה ומילה...

גם אני מגדלת שני כלבים. אם היו לי יותר ידיים - הייתי מגדלת יותר. אינני יודעת אם הכלב יצליח ליצור קשר עם אימא שלך כמו שאת מקווה, שכן הוא לא יזכה לקבל ממנה אוכל וטיולים, ויראה בך את גבירתו, מה גם שהוא גור, ולכן יהיה שובב וסוער בעוד שהיא זקוקה לכלב שקט ומיושב. אבל גם ככה יכול להיווצר בניהםן קשר תומך שיעשה פלאות. אני תמיד זוכרת (מהסרט) את הכלבלב של אסתר ושלמה, שבא לקבל את שלמה שחזר מההסעה, כולו שמחה וכישכושי זנב. הכלב אוהב אהבת אמת, בלי תלות במחלה, התנהגות חריגה או בעיות קוגניטיביות... שתהנו כולכם !! (את, אהובך, אימך והכלבלב)

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifהכלבה שלנו חברה טובה

אתם ודאי זוכרים אותה, שמה "מבסוטה ". מהסרט. מאז ששלמה חלה היא ישנה למרגלותיו. שומרת על הבית מפני זרים, מתריעה ומפחידה כל מי שמתקרב לשלמה. בזמנו היתה אהבה גדולה בין שלמה לכלבה. השבוע סיפר לי בעל המכולת השכונתית ששלמה נהג להגיע אליו עם הכלבה בסוף הטיול היומי ולקנות ארטיק שוקולד לעצמו ואחד לכלבה, וכך היו יושבים ואוכלים ארטיקים ומתפנקים. את הכלבה אסף בני תומר מהרחוב, לאחר שממכונית נזרקה קופסא עם מספר גורים. ! חבריו הסטודנטים לקחו כל אחד כלב, ונשארה הכלבה הזו פצועה ותומר אסף דוקא אותה. לענתי : אנחנו לא הססנו ולקחנו אותה לרופא, נבדקה, חוסנה הוחדר שביב זיהוי לפי החוק. אף אחד לא בא לדרוש אותה, ומאז היא חברתנו הטובה ביותר. אין אין כמו כלב לחולה. אל תהססי. אסתר

ענתי44

New member
בינתיים אני קוראת לו גור

שעה אחרי שכתבתי עליו, גנבו לי אותו מהחצר, החזירו ושני ילדים התחננו בפניי שאתן אותו להם. חשבתי שיהיה טוב יותר לכלב חברת ילדים ונתתי, אבל אז באו ילדים אחרים שסיפרו שהילדים מושכים את הגור בחבל חונק,צ התחלתי לבכות וחיפשתי אותו ולשווא, ובבוקר, כשפתחתי חלון, ראיתי אותו מחכה לי. מיד האכלתי אותו, קניתי לו קולר וחומר נגד קרציות, וזהו. את הילדים שבאו לקחת אותו חזרה גירשתי. אחרי החג אני אקח אותו לוטרינר שיחסן אותו וגם שיגיד לי איך הכי טוב לטפל בו וכל מה שצריך לדעת. אמא כל פעם שוכחת שהוא קיים ושואלת "איזה כלב?".... ואני מספרת לה מחדש שהחבר החדש שלה כלב ישמור על הגינה שהחתולים לא יהרסו והיא מתרצה. אם כי כשהתלבטנו איך לקרוא לו היא הציעה " לך מפה". רוני, אני מודעת שהוא גור שובב, אבל כשלקחתי אותה בצהרים לטיול כיף בשכונה הוא ליקק את הרגל שלה והיא צחקה אליו ודיברה אליו. נראה לי שהם יסתדרו הייטב ושהוא יגרום לה נחת. אסתר גם אני זוכרת את הכלבה המקסימה מהסרט, ואיך חיכתה לשלמה. ואיך שחשבתי לעצמי שלבעלי חיים יש יותר נאמנות ולב מבני אדם ( בעקבות המכרה שלכם שהתעלמה משלמה ודיברה רק אליך) אם הססתי זה כי חששתי שאני לא אוכל לתת לו מה שהוא זקוק בעיקר אחרי שהתעללו בו. והוא כולו בן חודשיים מקסימום.

ע ו מ ר 4

New member
חג שמח אנשים יקרים../images/Emo140.gif

בעלי חיים ..ובמיוחד כלבים גורמים להרבה שמחה ...למבוגרים. הכלבה שלנו היתה מאוד קשורה להורים שלי...כל בוקר היתצבה אצלהם בבית בשעה קבועה...וחיכתה עד...ששמעו שהיא בחוץ.היא הוכנסה כלאחר כבוד הביתה וקיבלה שמנת.לאחר שאמא נעלמה ואבא מחוסר ברירה הועבר לבית אבות..היא המשיכה ללכת כל בוקר אל הבית הריק...חיכתה...חיכתה...עד שהתרגלה שאיש אינו יוצא לקראתה. אבל.............. שאלתי ונעניתי בחיוב שיכולה להביא אןותה לעיתים איתנו לביקור. לא יודעת מי הרגיש מיתרגש יותר. אבא או הכלבה. היא ליקקה אותו... הוא לא הפסיק ללטף..והזכיר לה ..נשכחות...איך אהבה לאכול עוגיות עם שמנת..ולשבת בחורף ליד התנור על כרית מכוסה כמו תינוק. מענין היה שזכר...והצליח לספר לה. ימים טובים ורגועים לכם. תהיו חזקים.

zvooloon

New member
איזה יופי! גם אצלנו הכלבה עושה רק טוב.

לפני שלושה חודשים אימצתי כלבת גולדן רטריבר נטושה. ההחלטה היתה מנוגדת לכל היגיון. יש שלושה ילדים לטפל בהם, ואבא חולה אלצהיימר ואמא שמתמוטטת מהטיפול בו, וניסיון לתפקד באופן נורמלי בעבודה ובניהול משק הבית, אבל התאהבנו ואימצנו. אני משאירה אותה לפעמים אצל הורי לכמה שעות. היא עצמה קשישה ולכן האנרגיות שלה מתאימות לאלה שלהם. היא משמחת את אמי וממלאת לה את המצברים ואבי זוכר את שמה ובהחלט מתייחס אליה. אני מאחלת לך שהכלבה תכניס לחייך הרבה חום ואהבה ותמלא גם את מצבריך שלך.

נילי41

New member
ענתי יקרה

אני מאחלת לך הצלחה עם ה'חבר' החדש שלך ושל אמא. גם אני חשבתי להכניס הביתה מישהו. אולי חתול או כלב, אבל זה עדיין מוקדם קצת בשבילי. אני צריכה קודם כל לשקם את עצמי ולדעת לאיזה כיוון החיים שלי הולכים מעכשיו, אבל בכל פעם כשאני חוזרת הביתה בערב מיוד, אני חושבת שהיה נחמד לו היה בבית איזה בעל חיים שהיתה מקבל את פני בשמחה. כי הבדידות בבית מאוד קשה ובעל חיים, בעיקר כלב מכניס קצת חיים ושמחה לבית. בינתיים איני פועלת בכיוון, אבל לו הזדמן לי עכשיו איזה כלב או אפילו חתול, אילו מישהו היה מבקש ממני לקחת ממנו, יתכן שלא הייתי מהססת. תמיד היה לנו כלב בבית. לצערי בשנים האחרונות נאלצנו להיפרד משני כלבים שיוד מאוד אהב. את שניהם היה צורך להרדים בהפרש של כעשר שנים זה מזה אמנם אך תמיד טראומה קשה. יוד דחה את זה עד הרגע האחרון ממש ולא אכפת היה לו לטפל בכלב החולה ממש כמו שאני נאלצתי לטפל בו לאחרונה. לנקות אחריו ולשאת אותו על הידיים ממש, עד אשר כבר לא היה מנוס והווט נתן לו את הזריקה שלקחה אותו אל ענן וורוד. גם זו אחת הסיבות שכרגע איני רוצה באופן מיוחד להתקשר לשום דבר שאולי אאלץ להיפרד ממנו בסופו של דבר. לא כרגע... לו רק אפשר היה להשתמש בזריקת החסד והרחמים הזו לבני אדם היו, היינו יכולים לחסוך הרבה כאב וצער בעולמנו האומלל. מאחלת לך ולאמא גידול קל לגור, השנה הראשונה קשה מאוד אבל אחר כך הוא מחזיר אהבה ונאמנות בריבית דריבית וללא תנאי. ב-ה-צ-ל-ח-ה

../images/Emo107.gifענתי תקראי לה לסי למה? שתמיד תשוב הביתה

את זוכרת את הסרט לסי שובי הביתה, מאוד אהבתי אז בזמנו את הסרט והכלב או הכלבה היתה אצילית ויפה.אני תקווה שתהני ממנה וגם אמא תתקשר אליה,בשורות טובות

zs1957

New member
ענתי מזל טוב על הכלב החדש

הכלבלב ידע אל מי להגיע. לאחר התעללות שעבר וחתך באוזנו הגיע לחצר ביתך ושם קבל אוכל ותשומת לב. בעלי חיים מועילים מאד לחולי אלצהיימר ואת רצית כלב וקבלת . אם תחלטי לאמץ אותו זה יעשה טוב לאמא וגם לך. חיבוקים ונשיקות. זהבה

למעלה