יש לי חברים טיפשים?

סופרמן18

New member
יש לי חברים טיפשים?

שיחקתי טריוויה עם חבר שלי לפני כמה ימים והייתה שאלה ``על איזה הר נמצאת חיפה?`` הוא לא ידע, ואני צחקתי עליו ואמרתי לו שזה משהו ברור שכל אחד יודע והתווכחנו על זה. ואז אמרתי לו שכל מי שנשאל ידע ואז יום אחרי זה ישבנו עם אנשים אחרים ומתוך 5 אנשים שניים לא ידעו. אז רציתי לדעת אם חברים שלי טיפשים באופן מיוחד או שיש גם פה אנשים שלא יודעים שחיפה נמצאת על הכרמל?

זה לא שהם טיפשים

הם פשוט לא ידעו, לא קרה שום דבר. הרבה אנשים חכמים שאני מכיר לא ידעו איפה זה כרמיאל עד שהסברתי להם.

N0

New member
כל אחד...

והידע הכללי שלו. N0 אומנם יודע על איזה הר נמצאת חיפה אבל זה כנראה כי הוא גר שם. בכל מקרה בגאוגרפיה הוא ממש גרוע אז הגיוני שאם הוא היה גר במקום אחר הוא לא היה יודע לענות על השאלה. אבל לעזאזל לכל אחד יש תחומים שהוא טוב בהם ותחומים שהוא לא, דברים שנראים קלים לך יכולים להיות קשים לאנשים אחרים ולהפך. N0

Black Star

New member
יש הבדל גדול

בין חוכמה לבין ידע כללי. זה שלחברים שלך חסר ידע כללי- גם אם בסיסי ביותר- עדיין לא אומר כלום על מנת המישכל שלהם והאינטיליגנציה החבויה בהם. זה כן אומר שכדאי שהם יעשו לעצמם טובה ויגדילו את כמות הידע שלהם... כי לא לדעת דברים בסיסיים כל כך- עלול לדפוק אותם בחיים (סתם דוגמא- במבחנים בצבא)... אבל באמת שזה לא אומר עליהם כלום, אל תשפוט אותם לפי זה, זה ממש לא אומר שהם טיפשים.

נטי

New member
ובכן...

אני חושבת שהחברים שלך לא טיפשים אבל זה סוג הדברים שכל בנאדם צריך ואמור לדעת - לא? זה פרט בסיסי.. נטי

luka

New member
והחברים שלך...

גרו 12 שנה באילת ולא יודעים איפה זה ים סוף?!

poosi cat

New member
ידע אינטיליגנציה ושיעור פסיכולוגיה.

1 לפחות חברים שלך יודעים למצוא את ישראל על המפה - לי יש כאלה שלא 2 ידע - לא שווה - אינטיליגנציה זאת אומרת שאדם נולד עם כמות אינטיליגנציה מסויימת שיכולה להתאים לגיל שלו או להיות פחותה ממנה או גדולה ממנה. יגע לאומת זאת הוא דבר נרכש שלכל אדם ממוצא יש בכמויות שונות והיא משתנה בהתאם לגיל ולרצון של האדם וגם בגורמים אחרים. מכאן - חברים שלך חסרי ידע אך לא בהכרך חסרי אינטיליגנציה. אפילו האינטיליגנציה של מי שהמציא את הנורה (אתם רואים - חוסר ידע) לא היתה בשמיים. הוא פשוט היה טוב בפיזיקה אבל לא כל כך בתחומים אחרים... ועד כאן שיעור פסיכולוגיה להיום. לא פלא שיש לי 97 בתעודה....

Pantera

New member
אני חושבת...

שאתה לא צריך להגיד טיפשים על החברים שלך. קורא לפעמים שלא יודעים את הדבריפ הפרימיטיים אבל זאת לא עובדה ולא סיבה להגיד שהם טיפשים. גם לי קרא שלא ידעתי תשובה על שאלה פרימיטיבית ופשוטה ודווקא שאלות קשות כן עניתי. אז תשקל את הקטע הזה כי את אתה לא צודק עם אתה חושב שזה אומר שהם טיפשיים כי זה לא עניין של השכלה אלה של ידע כללי ואולי דווקא את זה הם לא ידעו ולא הכל אנו יודעים לצערינו אבל מה לעשות. תאמין לי שגם יש דברים שאתה לא יודע (מהפרימיטיביים) אבל זה לא מעיד על טיפשות. פנתרוש

למעלה