יש לי חברה ש...

dona flor

New member
יש לי חברה ש...

עלתה שאלה לפורום שכן בקשתי ממנה רשות להביא את זה לכאן והיא דווקא שמחה ומחכה לשמוע את אשר יש לכם להגיד בנושא אז הנה זה בא!!! בגלל שאני לא יודעת לעשות עברת לינק אני מעתיקה לכאן את אשר היא כתבה הורות במקור, פילנטרופיה או אגואיזם? בעקבות שרשורים כאן לגבי הפלות, קדושת החיים, הכמיהה להורות ומאידך ביצוע הפלות בימנו כמעט כלאחר יד עלתה לדיון ביני לבין איש יקר לי השאלה :מה הוא בעצם המניע להורות? עלתה טענה שהמניע הוא אלטרואיסטי, קדושת החיים, הצורך בהמשכיות וכהנה, ואני טוענת ברגע של אי התיפיפות מוחלט שהצורך נובע ממניעים אגואיסטים לחלוטין, נכון,"מתוך שלא לשמו , בא לשמו," (מקווה שמצטטת את הניב נכון) למעשה ההורות כרוכה בהמון נתינה, אבל אני טוענת שאנחנו מבקשים את ההורות לעצמנו, אנחנו רוצים ילד כדי שאנחנו נהייה כאחד האדם כדי שנהייה שייכים למעגל הכללי,..(עיקרון העדר) כדי לחוות את העונג שבאחיזת תינוק, (הריח, הרכות, החן) כדי לחוות כמו כולם תהליך, כדי לשכפל את עצמנו, כדי להגשים בילדנו חלומות שלנו, כדי לצפות (בתקווה להנות) בתהליך הגדילה שלו כדי להשתתף בתהליך הזה, יכולה לחשוב על עוד המון סיבות לכך שאנחנו כמהים להיות הורים רבות מהן אגואיסטיות, נובעות ממחשבה על העונג שלנו..(שלא לדבר על תהליך היצור..) ברור שאני מודעת לכך שרוב בני האדם הנאורים מודעים לכך שההורות תדרוש מהם,(לא ברור לי אם כולם באמת יודעים מראש עד כמה היא דורשנית ההורות-אבל זה פרק אחר) אבל במקור הם מוכנים להיות הורים (כולל התשלום) מתוך תקווה לקבל בעצמם כל מיני דברים ותחושות.. אולי אני חוטאת לבן שיחי כשאני מביאה רק טענה אחת או שתיים שלו אבל הדיון נקטע בראשיתו מסיבות טכניות, ובחרתי להביא אותו הנה על מנת לשמוע את דעותיכם.. כששאלת השאלות היא הכותרת: אנחנו כמהים להיות הורים מתוך אלטרואיזם ופילנטרופיה לשמם או מתוך מחשבה על עצמנו במקור,(אגואיזם) די חוששת לקבל תשובות כמו-"גם וגם" אבל אנא נסו לחשוב מה המניע הראשוני.. אור זהו...נושא למחשבה

bimbo.

New member
דונה יקרה, העלית כאן

שאלה שאלתית מאוד, ואני חושבת שמספר הדעות השונות כמספר העונים. קשה מאוד לענות על שאלה כזו, בעיקר כשאנשים מאמינים (או רוצים להאמין), שהם שהם עושים זאת מתוך אלטרואיזם. אני סבורה, שהמניע הראשוני הוא אגואיזם מוחלט. אני באופן אישי, לא האמנתי שיכול לגדול בתוכי אדם, וכל חדשי ההריון (הראשון, בשניים האחרים כבר האמנתי), עקבתי אחרי הבטן הגדלה (והיא גדלה, ועוד איך...), ובשום אופן לא יכולתי להאמין שאכן צומח שם בן אדם. אבל עובדה!!! הפלא התרחש והיא נולדה!!! ולא היה כאן שום סיפור על המשכיות, על קדושת החיים ודומיהם. העונג היה צרוף וכולו שלי, ללא כל מחשבות מסביב. לדעתי, רבים משכנעים את עצמם שהם דואגים לדור ההמשך, כי אינם רוצים להודות ברצונם הפשוט והנורמלי לילד. בדיוק כמו אצל בעלי חיים.

yalyul

New member
אגואיזם - בטח לא חד משמעי...

דונה, גם אני מצטרפת לדעתה של bimbo וחושבת שהמניע העיקרי הוא אגואיזם יש משהו בהתנהגות שלנו ,בציפיות, בצורת הטיפול והחינוך שאומר בהתרסה "תראו למה אני מסוגל..." קודם כל לייצר...יש מאין בצלמי ובדמותי...קצת מזכיר תחושת בריאה... אח"כ לאורך כל שנות הילדות אנו מורים ומחנכים לפי עקרונות וסדרי עדיפויות שלנו...על סמך חויות שחווינו וחלומות שטווינו .שוב, יש כאן התנשאות של המבוגר כי הטיפול בילדים הוא לא לצורך השרדות העולל אלא הרבה מעבר לזה. ממש שיפור ושיפוץ ליקויים אם מתגלים ,בכל מיני מישורים פיזיים ואישיותיים. (הרי מה שהורס אותנו בגיל ההתבגרות היא הצהרתו של המתבגר שהוא רוצה ללכת בדרכו העצמית והעצמאית ,פעמים רבות קשה לנו עם הדרך למרות שאנו שמחים שמתהווה לנגד ענינו אישיות בוגרת) ואח"כ כשהגוזלים פורחים ,מתבוננים על היצירה ספק בהנאה ספק באכזבה כל אחד לפי ראות עיניו ...ומחכים לנכדים
אפשר להגיד עוד כל כך הרבה דברים על הנושא המרתק הזה ואני חושבת שחייב להיות כאן גם איזשהו מנגנון ביולוגי אבל מתוך התבוננות פנימה לנפשי שלי המאזניים נוטים בברור לאגואיזם.

AYELET1

New member
אין לי ספק ש...

המעשה הוא אגואיסטי טהור. בכנות, האם יש אי מי מאיתנו שחשב על עתיד האנושות כאשר הביא צאצאים לעולם? הדחף להוליד טבוע בגנים. דחף זה גורם לנו לרצות לחוש, להריח, לנענע וכו´ תינוק לרצות המשכיות וכו´ אנו עושים מה שמוכתב לנו מראש. אז ברור, שמכיוון שמותר האדם מהחיה (תכף טורפים אותי כל חובבי החתולים
) הרי אנ שוקלים לפני מעשה (חלקינו לפחות
) , בוחרים להביא ילד בגיל זה או אחר וחלק (קטן) בוחר שלא להביא ילדכלל. אבל בשורה תחתונה , הרצון לילדים מוכתב בגנום, והמעשה עצמו הוא אגואיסטי, בדיוק כמו חיפוש מזון.

vered4

New member
דחף והשרדות

יש כתבה על הורים ששכלו בן בצבא, האם באזור ה-50. החלל בחיים שלהם כל כך גדול, שהמחשבה הטבעית היא לעשות עוד ילד. זה צורך מאוד חזק. אבל יש לו גם תמיכה חברתית. הרי יש חברות שמקובל להביא מעט ילדים. לא סין שם חייבו, אלא ארצות שבהן כך מקובל. בארץ שלנו כל כך מקובל להביא ילדים, שמי שלא רוצה מסתכלים עליו כעל משונה.

AYELET1

New member
תראי ,

כמה שזה בגנים, צורך ההשרדות, אנו גם חיות חברתיות מאד (וגם זה מוטמע בנו!), אז קשה שלא ליהיות מושפעים מהסביבה. התמיכה החברתית לצעד היא חשובה. ואגב, לא בטוחה שצעד כזה נתקל תמיד בתמיכה חברתית. ובקשר למשפט האחרון, זו בעיה רצינית. שכאן בארץ לא רק "מסתכלים כעל משונה" על מי שלא מביא ילדים, אלא גם מבטאים את זה באזני ה"שונה"

vered4

New member
לא עשיתי הפרדה נכונה

התמיכה החברתית, היתה קשורה להולדה בכלל. והצטרפה לנושאים המשפיעים לדעתי על "מה זה הרצון להביא ילד". בעוד שיש מקומות בעולם שמקובל גם לא להביא ילדים בכלל, בארץ עדיין מסתכלים על זה כעל דבר משונה. וכמובן בגלל שזה בארץ, אז יש כאלה שמרגישים חובה לשתף במה שהם חושבים
הסיפור על הורים בגיל 50 שרוצים ילד, מדגיש את הצורך ההשרדותי. כאשר יש מוות או איום על החיים, כמו אחרי מלחמה, עולה מספר התינוקות הנולדים. בארץ לפחות יש סתירה מעניינת בנושא הזה. השאלה המקורית היתה האם הבאת ילדים היא מתוך אקט אנוכי. לעומת זאת מי שלא רוצה ילדים בכלל אומרים עליו שהוא אנוכי ולכן לא רוצה להשקיע במישהו אחר חוץ מעצמו. בגלל זה אני חושבת, שהרצון להביא ילדים הוא מתוך דחף גנטי יותר מכל דבר אחר. הרי יחד עם הילד מקבלים אחריות גדולה, ועבודות שירות לכל החיים.רק צריך להסתכל על מה מוכנים הורים לעשות בשביל הילדים שלהם. מזכיר קצת את סיפור הציפור, שמוכנה לעשות הכל כדי להאכיל את גוזל הקוקיה, כי היא חושבת שהוא שלה. זה שבאיזה שלב בדרך, הם (ההורים) מתחילים לחשוב שגם מגיע להם משהו בזכות זה, הופך את העסק לכביכול אנוכי.

dona flor

New member
אני הולכת להקשות עליך קצת...

מה קורה לגבי אלה שלא יכולים להביא ילד לעולם ומאמצים ילד כאן הנושא הגנטי נופל - לא רלונטי! אבל השאלה עדיין נשארת פתוחה... אנחנו כמהים להיות הורים מתוך אלטרואיזם ופילנטרופיה לשמם או מתוך מחשבה על עצמנו במקור,(אגואיזם) המשך יום נעים לך ולכולם!

AYELET1

New member
לא ולא....

הנושא הגנטי קיים בכל מקרה. מה שטבוע בגנים זה לא רק הרצון להביא ילד "בצלמינו ובדמותינו" אלא הרצון לגדל, ליהיות איתו (הרי ההורות איננה מסתיימת עם הגיעו לגיל 18...), וזה כנראה גם לק מהעניין של היותינו חברתיים. אז מי שאיננו כול להביא ילד בדרך "הרגילה" בוחר לאמץ, ועדיין כל זה עקב הדחף הטבוע בגנים. וורד, נהניתי מאד מהסתירה שהבאת. אבל מכיוון שאני משוכנעת שגידול ילדים הוא רצון אנוכי, אין לי בעיה עם החלק השני- מי שלא רוצה להביא ילדים זכותו. אולי הדחף פחות חזק אצלו (הרי קיים שוני גנטי בין כל אדם לאדם!), אולי חינוך/טראומות וכיו"ב משפיעים עליו (הי לא כל צעד שאנו עושים, הוא עקב העניין הגנטי. השפעה סביבתית יש לה חלק ע-צ-ו-ם בהתפתחות).

אורמור

New member
תודה לדונה, ולמגיבים ../images/Emo140.gif

תודה על ההתיחסות לדברים שכתבתי, היה לי מספיק זמן לרצות ילדים, משהו כמו 9 שנים של ניסיונות , ולאורכן של כל התשע, לא זוכרת שדאגתי לעולם, או להמשכיות המין האנושי, רציתי להיות אמא!!! יותר מזה, לא תמיד חשבתי שהכי הוגן בשביל הילד עצמו להביא אותו לעולם כשלנו, עולם בו מעטים הדברים החיצוניים שאתה בתור הורה יכול להבטיח לו, המניע הוא אנוכי במקורו, אם כי מצחיק הפארדוקס, אנוכיות ,משמע דאגה לעצמך וההורות ברובה היא נתינה אינסופית, אז זה גם מצחיק, וזה גם כל היופי, ככה אני תופסת את זה. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, תודה נוספת לדונה ש"גררה " אותי הנה ויצא לי לקרא, ולהתרשם מהפורום הזה, בתור אמא למתבגר, מן הסתם מצאתי עיניין פה, עוד אשוב כנראה להציץ לכם, ושוב תודה אור

bimbo.

New member
אורמור יקירתי, ידוע שנתינה גם

היא כיף גדול. ואני בהחלט מייחסת גם את זה לאגואיזם, שנקרא אגואיזם נאור. היינו - גם את נהנית וגם ה"מוטב" נהנה. שימשיך להיות לך כיף!

AYELET1

New member
אור ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה ומוזמנת להשתתף (או להציץ , כפי שנוח
)

dona flor

New member
איזה כייף שבאת../images/Emo70.gif

תודה לך אור על הנושא המרתק! אגב...אור כותבת נפלא ,שימי כאן את הנפש שלך מחכה לך מור!

למעלה