יש לי וידוי....

sharonhaimov

New member
יש לי וידוי....

לפני עלייתו של עמיר פרץ, התייחסתי למפלגת העבודה כמפלגת שמאל-מרכז, מפלגה אליטיסטית עם אנשים מוכשרים להפליא. ועכשיו פרץ עלה, והכל השתנה, העבודה הפכה לסוציליסטית קיצונית, לא עוד מפלגה אליטיסטית, אלא מפלגה שמתחנפת לאנשים קטנים, ורוצה להיות חלק מן ה"עם". ואת זה אפשר לראות בוודאות, הרי הותיקים של מפלגת העבודה עזבו והתפזרו בין הרבה מפלגות שונות, מה אתם חושבים על השינוי בתדמית שקרה למפלגת העבודה, אל תתיחסו להודעה שכתבתי שברור שהיא נגד העבודה, אלא תתיחסו לשינוי בתדמית, ממפלגת מרכז-שמאל, למפלגה שמאלנית וסוציליסטית קיצונית, ממפלגה אליטיסטית למפלגת ה"עם". ולמה עזבו הותיקים? זה בגלל פרץ, או ההקצנה בעמדות? קחו בחשבון, שמצנע רץ לבחירות הוא השיג 19 מנדטים מול אריאל שרון! עמיר פרץ השיג בידיוק 19 מנדטים, אבל מול מועמד חלש כמו אולמרט, ולמרות ההשמצות נגד נתניהו, פרץ השיג רק 19, זהו כישלון, איך זה קרה?

EverMan

New member
אני לא חושב שמפלגת העבודה

שמאלה. מפלגת העבודה פשוט נזכרה שהיא סוציאל-דמוקרטית והתחילה להלחם על העקרונות שלה. מאז 2001, פשוט פחדנו להגיד את הדעות שלנו. אחרי הקריסה של ברק והעליאום הציבורי. זהו. נגמר. אנחנו סוציאל-דמוקרטים, אנחנו רוצים שלום - ולא נתפשר על זה. למה אנשים עזבו ? כי היה צפוי שלא משנה איפה יהיה שרון - המפלגה תנצח. משמע - כסאולוגיה.

Lord Buksht

New member
../images/Emo45.gif

מסכים עם ענבר, מפלגת העבודה היא מפלגה סוציאליסטית, טוב שנזכרו בזה, ויפה שעה אחת קודם.

sharonhaimov

New member
צודק, שהעבודה חוזרת למקורות.

ונכון ששרון היה מנצח בבחירות בכל מקרה, אבל שרון במיטה, ויש במקומו איזה עלוב מושחת. את נתניהו כולם שונאים, זה האופנה המעוותת. איך עדיין עמיר פרץ לא השיג יותר קולות ממצנע? מצנע הלך מול שרון, ועדיין השיג 19 מנדטים. מה זה אומר על פרץ? ואני רוצה להבין משהו? רק השמאל רוצה שלום? איזה מן התנשאות זאת? כולם רוצים שלום (חוץ מהפשיסטים), אבל כל אחד מציב גבולות ולכל אחד יש עקרונות.

יוֹאב

New member
ומצד שני

מצנע השיג 19 מנדטים מול הליכוד. פרץ השיג 19 מנדטים מול קדימה, שהיא מפלגה שגוזלת קולות מ'העבודה', הרבה יותר ממה שהליכוד גוזל.

sharonhaimov

New member
למה אתה חושב שקדימה לקחה קולות

מהעבודה? אם המצביעים בשמאל היו באמת רוצים להצביע עבודה, הם היו מצביעים עבודה! למה לעזוב לקדימה? מן הסתם יש סיבה לזה... אולי זה בעיה בתוך מפלגת העבודה, הקצנה בדעות? אולי מפלגת העבודה חזרה לדעות המקוריות שלה אבל עמיר פרץ לא מועמד שמשכנע את הבוחרים?

יוֹאב

New member
ממך זה נשמע כאילו הכל שחור ולבן

לשיטתך כל 200 אלף האנשים שבחרו בגימלאים היו זקנים, וכל מי שבחר ש"ס הוא חרדי. לא ניתן לבדוק מה היה אילו הליכוד היה נשאר מאוחד, מאחר ודלתות מסתובבות זה רק שם של סרט, אבל קהל הבוחרים של קדימה מורכב בחלקו ממצביעי עבודה לשעבר, שיש סבירות להניח כי אלמלא שמעון פרס וחיים רמון היו עוברים לקדימה, הם היו נשארים במפלגת העבודה. כאשר יש 2 ברירות בין ימין ושמאל, אותם אנשים מצביעים לשמאל, אבל כאשר יש מפלגה, שמצטיירת כביכול במפלגת מרכז, היו אנשים בחרו להצביע למרכז.

sharonhaimov

New member
אז עמיר פרץ לקח שמאלה מדי?

בגלל זה מצביעי העבודה ברחו! לא נראה לי שלמצביעי העבודה לשעבר הייתה בעיה עם שמאל מתון, אבל שמאל לא מתון, מבריח אותם, לכם צדקתי שטענתי שהעבודה הקצינה בדעות שלה והמצביעים ברחו לה. הגמלאים זה אופנה מטופשת, בנוגע לחרדים, לא ארחיב את דעתי עליהים... כי זה יקח שעות שלמות של ירידות על החרדים.

חס ושלום, רק לא ה'עם'!

אני חייב לאמר, זה שבנאדם אומר במפורש שהוא בעד אליטה אשכנזית, את זה עוד לא שמעתי. אדם חייב להיות חתיכת מתנשא ממעמד הביניים עם חשיבות עצמית גדולה במיוחד כדי להיות מסוגל להגיד כזה דבר בהמתי מבלי להסתיר אותו בשום צורה.

sharonhaimov

New member
אני קווקזי... הנה נהרסת לך כל

הקונספירציה האנטי מזרחית. שאמרתי אליטה- אמרתי אנשים מוכשרים באמת שבאים עם תעודות. זה שאתה מפרש את זה ככה, זה לא בעיה שלי.

למעלה