יש לי וידוי

catmike

New member
יש לי וידוי

נושא של עולים חדשים היה כאן כבר לפני שבוע ומשהו. אז ככה. עליתי לארץ לבד לפני 6 שנים. קודם כל אני חייב להגיד שאני מעריך את כל מה שהמדינה הזאת עשתה בשבילי. אני מעריך את זה שהמדינה הזאת קיבלה אותי כל כך בחום כמו שאף מדינה לא הייתה מקבלת. אני מעריך את היחס שמפקדים וחיילים ששירתו איתי ביחד נתנו לי במהלך השירות הצבאי שלי. כולם היו בשבילי כמו משפחה. הלאגנים התחילו לאחר שהשתחררתי מצה``ל. כבר שנה השלישית אני מרגיש כמו כלב נטוש. וכנראה שעכשיו ההרגשה הזאת הגיע לנקודה העליונה. אני גם לומד, גם עובד וגם צריך איכשהו להחזיק שכר דירה וגם לעשות שיעורי בית, גם לדאוג לאוכל וגם יש לי פעמיים בשבוע אימונים בג`ו-ג`יטסו שאני לא רוצה לעזוב אותם וכולי. הכל ביחד זה מאוד קשה. כדי להחזיק את עצמי אני חייב לעבוד הרבה אבל כמעט ולא נשאר לי זמן ללמוד. ממחסור בשעות שינה חטפתי קצת בעיות לא נעימות כמו כאבי ראש ודימום מהאף. אני לא רוצה להישאר לוזר ולעבוד בעבודות מזדמנות כל החיים ואני חייב ללמוד. וחוץ מזה... אני מרגיש ממש לבד. למרות שיש לי חברים שבכל מצב מוכנים לתת לי יד ולעזור לי (וכמובן אני בכל מצב מוכן לעזור להם), אני מרגיש לבד ולא יודע מאיפה ההרגשה הזאת באה.

ע ו פ ר ה

New member
היי catmike

קראתי את מה שכתבת והרגשתי מחנק. לימודים, עבודה, אימונים וגם לחיות. האם יש אפשרות להוריד מהעומס באחד התחומים? אולי למתוח את הלימודים על עוד קצת שנים? לפצל שנה אחת לשנתיים? זה אולי יתן לך זמן קצת לנשום / לבלות / להכיר אנשים. לפי מה שאתה מתאר אין לך פנאי / זמן ליצור קשרים חברתיים ואז אתה מרגיש לבד. אתה נשמע לי צעיר ולא חייבים לחיות את כל השנים בשנה אחת. באהבה עופרה

GandWar

New member
אכן מצב קשה

אני הייתי מציע לך לדבר עם מישהו במכללה\אונ', לקבל איזו מלגה, אני די בטוח שיש גופים שיכולים לעזור לך שם. ותנסה גם להתקבל לעבודה בתחום הלימודים שלך, כי הרי אתה כבר בעל ידע בתחום.

כל כך בא לי לתת לך חיבוק ולעודד ../images/Emo24.gif

החיים לפעמים כל כך קשים... תתעודד, שאתה לומד, שיש לך את עצמך. אם תשקיע, תגיע! בהן צדק. אל תתייאש, פשוט תמשיך קדימה............. קשה להתקדם במדינה שלנו, אבל כל אחד שמנסה באמת באמת באמת מצליח. נסה לחשוב מחוץ למסגרת... מה הכוונה? נסה לעשות משהו מיוחד וכך למצוא עבודה בתחום לימודייך מצגת שמציגה אותך טוב לעבודה, הצעה מיוחדת למעביד (שליחת פרוייקט כדי שיקבלו אותך) ניג'וס בנימוס. הלוואי ותצליח בכל מבוקשך

catmike

New member
תודה על המלצה

אבל כרגע אין באפשרותי לעבוד באותו תחום שאני לומד בו כי אני לומד רק שנה א` (הנדסאי אלקטרוניקה).

B L I M P

New member
אני כ"כ מבינה

זה פחות או יותר נשמע כמו החיים שלי. אומנם אני כבר לא עולה חדשה, אבל מרוב לימודים ועבודה לא נשאר פנאי, לא פיזית ולא מחשבתית, לשום דבר אחר. למזלי יש לי בנזוג, ככה שלפחות מישהו, גם אם אני לא רואה אותו יותר מדי, תמיד נמצא שם בשבילי. אני מאמינה שבסופו של דבר זה עניין של פשרה - אולי כדאי לך להוריד הילוך. אם תסיים תואר בארבע שנים במקום שלוש, לא יקרה שום דבר ותרוויח את הפעם-פעמיים בשבוע לצאת עם חברים לשתות משהו, או סתם לשבת מול המחשב ולצ'וטט עם אנשים. אם אתה מנסה להשיג הכל וכמה שיותר מהר, אתה חייב לקבל שדברים כמו התחום החברתי יפגעו. ואולי אם אתה גר לבד, זה הזמן לעבור לגור עם שותף או במקרה הפחות דרסטי לאמץ איזו חיית מחמד שתארח לך חברה.

catmike

New member
רעיון נחמד

אני כבר גר עם שותף אבל בהחלט הייתי רוצה שיהיה לנו חתול או תוקי בבית.

../images/Emo103.gif

נוגע ללב. אני מבינה ממך שהדבר שהכי מציק הוא הבדידות ושזו הרגשה סובייקטיבית שלך, כי הרי יש לך חברים. מתי אתה חווה את ההרגשה הכי חזק? מה אתה יכול לעשות אחרת היום בכדי לצאת מהרגשת הבדידות? על מה אתה מוכן לוותר על מנת לא להרגיש בדידות? איזה צעד אמיץ נדרש ממך על מנת לשנות את ההרגשה? אני מאמינה שיש בך את הכוחות והיכולות לצאת מהבדידות.

blue storm

New member
בלי שום קשר שאתה עולה חדש שמע...

המצב במדינה זה הבעיה רוב האוכלוסיה באותו מצב אני לא עולה חדש ואני שרתתי בצבא בתור לוחם וגם אני רוצה לעשות את כל מה שאתה אומר. הבעיה היא לא אנחנו זה המדינה שלא נותנת לנו חים קלים ורצון להתקדם הם רק רוצים שנישאר במעמד הנמוך שיבקשו עוד כספים ועוד הלוואות.... איך אפשר להסתדר?!בשביל לאכול תריך לעבוד ובשביל לגור צרכים לעבוד ומה עובדים בעבודות מזדמנות שכר מינימום ויש הוצאות של לימודים ואתה גם רק בן אדם אתה רוצה גם דברים לעצמך קשה קשה להסתדר פה ואתה לא לבד רוב הצעירים באותה נקודת מחנק כמו שאתה.... הבעיה היא לא אנחנו זה המדינה ובשביל שהמצב משתפר לא צריך לפעול פה צרכים כל האנשים הצעירים (כולם!) לצאת במחאה נגד המדינה הכל עולה כל המחייה וכל הרצונות ואנחנו עבדים לכסף קטן שרק מנצלים אותנו...

חשבתה ל-חוסר שינה? הסטרס גורם לדיכאון. לא ש

שקל לך. עליתי עם ההורים לפני 18 שנה בגיל 27 עם תואר שני והיה לי נורא קשה. אבל מה שאתה מסוגל לעשות אני לא חושבת שהייתי מסוגלת. כל הכבוד לך! תישתדל לשעון יותר, להוריד קצת מהלחץ. גם האימונים יכולים לחקות קצת. בעבודה תדבר עם ה-בוס שאתה במצב לא משהו. אתה יכול להרגיש אם יבינו אותך. אני מאמינה שכן ויוכלו להוריד קצת את הלחץ. אולי להוריד שעה במשך חודש. אולי ישנה משפחה קרובה שיכולה לעזור לך עם האוכל. עכשיו אתה זקוק ומחר או בעוד 3-4 שנים תוכל לתרום להם. ישנם אירגונים עוזרים עם אוכל. אני אם לשלושה ילדים ואני יודעת מה זה להכין אוכל, קניות, כביסה. אצלך זה בקטן, אבל לא פשוט. תכין לך רשימה במה ומי אפשר להעזר. תבקש כל עזרה אפשרית בתמורה שכאשר תסיים את הלימודים ותהיה לך עבודה ממומנת יותר תחזור למי שעזר לך. אם תאמין לזה גם האחרים יאמינו ויעזרו לך. בנוסף תבקר אצל רופא משפחה. האפשרות האחרונה : לדחות את הלימודים לסמסטר או שנה. איך שזה אפשרי. זו תכנית היסרדות, סוג של מחשבות Makiavelli בכוונות טובות. בהצלחה! תהיה בטוח שתצליח. גם אני חושבת שהישראלים הם עם מקסים למרות כל מיני דברים קטנים. לא הייתי רוצה לגור באף מקום אחר.

קארי5

New member
הי catmike

קראתי אותך וכל כך הזדהיתי! תדע שזוהי מנת חלקו של כל אדם צעיר שמסתדר לבד ללא עזרת ההורים. אני זוכרת שהגעתי למצבים מטורפים מבחינה כלכלית. אפילו הייתה תקופת חרום שבמהלכה הקצבתי לעצמי 10 ש"ח ליום... שלא לדבר על בילויים... שנות לימודיי היו הקשות והחשובות בחיי, הבנתי כמה שאני חזקה ועקשנית ושכל עוד יש לי את עצמי שום דבר לא ישבור אותי. תרשה לי לנחם אותך, התקופה הזו עוברת מהר מאוד, וכשהכל נגמר מוצאים עבודה טובה, מקבלים שכר נורמלי, כבר אין תשלומים של שכר לימוד, זו התקופה שמוצאים פנאי ומבססים מערכת יחסים, והכל באמת מסתדר. עושה רושם שאתה בחור שאפתן, עקשן וחזק ואין לי ספק שתצליח. טיפ: פעם בחודש אתה עוזב הכל ועושה משהו כיפי. צא לסרט, לשתות משהו עם חברים, תקרא ספר טוב, אולי איזה דייט... ולא משנה אם יש לך מבחן, אימון או משמרת בעבודה. פעם בחודש אתה עושה משהו למען הנפש בלבד. לא תאמין כמה שזה עוזר. שלך, קארי

לדעתי קח הלוואה

יש חברות שמתמחות בהלוואות חוץ בנקאיות לסטודנטים. בד"כ התנאים שם די נוחים. כך גם תוכל להפחית את שעות העבודה. עדיף בהרבה מלסבול מכאבים בסופו של דבר בגלל כל הלחץ. תעשה חיפוש באינטרנט. בהצלחה. (הגעתי מהעמוד הראשי)

למעלה