יש לי התמכרות!!

מתלמות

New member
יש לי התמכרות!!

אני מכור לקוקה קולה!!! אני לא צוחק זאת התמכות רצינית אני כבר חודשים שותה רק קוקה קולה אני לא הכנסתי אף טיפת מים לפה..(אולי בטעות..) יענו אני לא יכול בלי הקולה שלי... זה צריך להדאיג אותי?

יאיר5

New member
לא נראה לי שזה צריך להדאיג אותך....

אם אתה אוהב קולה ויש לך כסף לקנות כמה קולה שתרצה אז מה הבעיה? הרבה אנשים לא אוהבים ושותים מים ככה שלא רק אתה לא אוהב מים. תמשיך לשתות קולה ואל תדאג הכל בסדר מקסימום תלך לרופא שניים בסוף לא נורא שווה תהנאה לא..... יאיר

koke

New member
תעבור לדיאט-קולה

המעבר איננו קל אך הוא שלב בדרך שלך לגמילה שלב נוסף/אחר הוא לנסות קולה נטולת קפאין קולה איננו הדבר הכי מזיק אבל גם איננו בריא וטוב שאתה חושב על גמילה תעדכן אותנו איך אתה מתקדם

מתלמות

New member
דיאט קולה?? מילה גסה!!

דיאט קולה זה אולי המשקה הזוועתי שקיים!! יש לו טעם לוואי מזעזע... בכל מקרה קראתי שהממתיק שלו גורם לסרטן או משהו כזה..

koke

New member
פעם גם אני חשבתי ככה...

תבין אני שותה קולה בכמויות של 1-2 ליטר ליום ולכן הייתי חייב לעבור לדיאט ועובדה שהתרגלתי לטעם והיה כדאי לעבור. היום אני כבר לא נוגע בקולה רגיל גם אם יש לי בסביבה. הסיפור על סרטן הוא קישקוש, אבל קולה מכל הסוגים זה כימיקלים ותמיד עדיף מיץ טבעי או מים מינרלים.

שלום...

אני אמנם לא מכור לכלום(נראה לי...)סתם שייטתי בפורומים וניתקלתי בהודעה שלך... ואני לא מבין ברפואה, אבל קרא את זה זה בא מידע אישי שלי(וההגיון שלי)... אז ככה... כל התמכרות כלשהי היא רעה ומזיקה! היא כובלת אותך,אתה יוצר תלות במסוימת בקולה, זה לא דבר בריא! זה כן צריך להדאיג אותך! ,כך ההיגיון האישי שלי אומר לי... קולה זה כמו רעל... זה מזיק לשיניים, וכמויות הסוכר שם ענקיות!!! וההיגיון הפרטי שלי אומר לי שזה ממש גרוע שלא הכנסת טיפת מים לפה, הגוף זקוק למים הגוף לא נוצר כדי "ליזון" מקולה!! בקולה יש חומרים מזיקים מאוד שעלולים לגרום לנזקים! דוגמא לחומרים כאלה במשהו כמו פחית קולה(לקחתי את הנתונים מספר): 21 מיליגרם קפאין(גורם לבלוטה המייצרת אינסולין,לייצר את האינסולין יותר מדי) 102 מיליגרם של חומצת פוספור{התרגום הוא משפה אחרת לעברית, תברר זאת בוודאות אם זה השם של החומצה בעברית} (הגוף זקוק לפוספור ולקלציום(סידן בעיברית) ביחד,ואם הורסים את האיזון זה גורם להרס של עצם,וזה כמובן אם צורכים מזה יותר מדי),ובחומצת הפוספור יש רעלים "מתכות כבדות". קח את מה שכתבתי כמן מקור מידע נוסף אך לא כיעוץ רפואי כלשהו גם אני שתיתי קולה,אומנם לא בצורה ההרסנית שלך, אבל הייתי חייב לפחות פחית או כוס קולה ביום אם לא הייתי נכנס למצבי רוח... תעשה כמו שאני עשיתי... קודם כל תתחיל לאט לאט להוריד מהכמות שאתה צורך, כל פעם תפחית בחצי כוס רבע כוס וכו´... ואז תוכל לעשות לך מן הקצבה כזאת, כל יום שישי מותר לך לשתות קולה(או כל יום אחר שתבחר), וכשתהיה לך שליטה עצמית גבוהה יותר תוכל לשתות מתי שתרצה,אבל תציב גבולות וכשאתה ממש ממש צמא שתה מים קודם(כוס גדולה מאוד) ואז תראה שלא תחוש צורך להכניס עוד נוזלים. חשבת אולי ללכת לרופא? כי זו התמכרות... נ.ב. תחשוב על ההשמנה מאחד ששואל

koke

New member
קולה איננה ממכרת!

אין במשקה קולה לסוגיו שום חומר ממכר המשקה איננו בריא באופן כללי אבל לא קשור להתמכרויות גם מים מהברז אינם נקיים ואינם טובים למי ששותה הרבה

אתם מדברים בלי הגיון

אוקי תראו אין חומר ממכר בקולה זה קטע פסיכולוגי וקטע של טעם הגוף רוצה משהו מתוק בפה שטעים לשתות אותו וגם זה בגלל שזה הרגל שאתה רגיל לשתות כל הזמן קולה נסה לחיות שלושה ימים בלי קולה ותראה שתוכל להפסיק לשתות קולה למשך כל חייך אני שתיתי מים כל החיים שלי עד גיל 16

הרגל... התמכרות...

קפאין בכמויות מסוימות זה ממכר! זה בדוק! לפי דעתי הרגל לא קשור להתמכרות... זה דבר שאפשר לשבור, אבל התמכרות שהגוף מכור למשהו זה דבר אחר לגמרי, הגוף צריך את החומרים האלה,זה לא הרגל... אדם שמכור לסמים לדוגמא לא לוקח סמים בגלל הרגל(תקנו אותי אם אני טועה!!),התמכרות לקולה אולי אינה כל כך חמורה כמו צריכת סמים, אך זו דוגמא טובה... אם בא לי משהו מתוק למה שאני אשתה קולה? אני יכול לשתות פטל(סתם בשביל הדוגמא)

koke

New member
בולשיט!

אתה בונה מגדלים באוויר על שטויות שאנשים כותבים בפורום. אם זה ממכר תביא לינק לאיזשהו מקור אמין, אחרת חבל"ז.

ד ו ר י ס

New member
תגובה לכל הטוענים שקולה לא ממכרת

ספרו את זה לסבתא שלי, טוב? בתור אחת שעברה גמילה מקולה, אני יכולה להעיד על בשרי שזה ממכר. אחרי שנים של שתיית קולה בכמויות של 2-3 בקבוקים ביום, נסיעות ליליות לקנות קולה "כדי שיהיה למחר, יש לי רק קבע בקבוק בבית", מריבות עם החבר והמשפחה סביב חוסר היכולת שלי להסתדר בלי קולה, שבועות שהעברתי בלי שינה (הקפאין עושה דברים מדהימים בכמויות הנכונות...) - אחרי כל אלה - החלטתי להפסיק. בפעם הראשונה שניסיתי לקח לי יומיים וחצי להישבר. בפעם השניה - 4 ימים. בפעם השלישית - שבועיים. היום, אחרי הפעם הרביעית, אני כבר 3 חודשים בלי קולה ונאבקת כל יום. בפעם השניה שהפסקתי נתקלתי לראשונה בסמפטומים שאי אשפר לתאר אותם בשום מילה אחרת חוץ מ"גמילה": זה התחיל בעייפות שקשה לתאר במילים, חוסר יכולת מולחטל השאיר את העיניים פתוחות, כאבי ראש, ידיים רועדות, סחרחורות וכו´. בסופו של דבר נרדמתי והתעוררתי אחרי 28 שעות!!!! מאחר ובן זוגי חשב שאני חולה, הלכתי לרופא. הד"ר היקר הסביר לי שאני אמנם לא חולה, אבל צפויה לי תקופה קשה. הוא הסביר לי על השפעות הקפאין, ומכיוון שהייתי חצי ישנה אל תתפסו אותי במילה, אבל באופן כללי מדובר על מרכזים מסוימים בגוף שמגיבים לקפאין ומייצרים חומר מעורר, שמרכז מסויים במוח מגיב לו. המרכז הזה, אם השימוש בקפאין הוא גבוה במיוחד, מפסיק לאט לאט להגיב לכמויות קטנות, ו"דורש" כמויות גדולות יותר של קפאין לצורך תפקוד מינימלי. העניין הוא שהמצב הזה לא משתנה לעולם, כך שאדם שהיה באמת מכור לקפאין, לעולם לא ירגיש חזק ועירני כמו שהוא הרגיש לפני ששתה משקה "קפאיני" כלשהו. היום, אני יכולה להעיד, אני מתפקדת לא רע, אבל כאבי ראש יש לי על בסיס יומי, ואני "צורכת" שעות שינה רבות הרבה יותר ממה שאי פעם צרכתי (רק שיהיה ברור - אני ערה עכשיו כי ישנתי מאתמול עד היום ב- 18:30, וגם זה בהתחשב בעובדה שאני לא קמה מחר בבוקר ומעשנת עכשיו בשרשרת) בכל אופן, בפעם האחרונה שנגמלתי כבר התכוננתי בהתאם, לקחתי 3 ימים חופש מהעבודה והתכוננתי נפשית לכל הסבל... אז נכון, אי אפשר להשוות את מה שעובר עלי היום למה שעובר על קשכפית וטייגר (שתהיה בריא ושנחזור לשמוע ממך בהקדם!), אבל יש עוד הבדל קטן אחד: סמים, כולם יודעים שהם ממכרים, מזיקים וכו´, אם אני אתן לילד שלי קוקאין - רשויות הרווחה יקחו לי אותו. רוב העולם לא מתאר לעצמו מה קולה יכולה לגרום! רוב ההורים לא יתעלפו אם הם יראו את הילד שלהם אחז בפחית קוקה קולה אדומה וצוננת (אויש, אני חייבת להפסיק לעשות את זה לעצמי...). זאת הבעיה של אלה מאיתנו המכורים לקולה - אף אחד לא הזהיר אותנו, אף אחד לא אמר לנו, וההתמכרות שלנו פוגשת אותנו כל יום בסופר, תמימה וחסרת סכנה לכאורה. הבעיה שלנו, היא שאף אחד לא מאמין לנו שאנחנו סובלים באמת, שאנחנו מכורים באמת. הבעיה שלנו היא שאנחנו רואים את הקולה הזאת בכל מקום, אי אפשר לברוח ממנה. (אין עדיין פרסומות להרואין בערוץ 2, נכון?) וכן, אני כועסת. אני כועסת על החברה שהרוויחה ממני באופן אישי ים של כסף, על חשבון הבריאות שלי, השפיות שלי. שימו לב, מעבר לקפאין, שמעט מאוד אנשים בעולם יודעים מה באמת יש בקוקה קולה. לכו תדעו אם באמת מוציאים את כל המרכיבים הממכרים והמזיקים מעלי הקוקה. אני חייבת להודות שאני בספק רב.... ולמי שהגיע עד הלום (סחתיין על ההתמדה בקריאה) - יש לי רק בקשה אחת: אתם יכולים להמשיך לשתות קולה אם זה לא מזיז לכם, אתם יכוללים לתת לילדים שלכם קולה אם זה לא מזיז לכם, רק אל תגידו לאנשים כמוני שזה סתם הרגל. לכסוס ציפורניים זה סתם הרגל, וכשהפסקתי, לא זכור לי שזה היה כרוך בסימפטומים פיזיים כלשהם. להפסיק לשתות קולה זה לא קל למכורים כמוני, לספוג את היחס המזלזל שלכם ושל אנשים כמוכם - זה כבר ממש מיותר ומגעיל. ואני? אני אמנם עוד צעירה, רק לפני שנה השתחררתי מהצבא, אבל בסוף אני אלמד משפטים ואגיש תביעה יצוגית נגד קוקה קולה.... סתם. יש לי מספיק צרות בחיים, להלחם בתאגידי ענק זה רק תחביב לשעות הפנאי... לילה טוב לכולם, תרגישו טוב, תהיו חזקים (במיוחד טייגר וקשכפית), ורק בריאות ואושר לכולנו...

למעלה