יש לי התמכרות

פמי

New member
יש לי התמכרות

ההתמכרות שלי אולי היא לא התמכרות הרסנית כמו למשל עישון סיגריות או סמים או מה שלא יהיה זה יותר כמו הרגל אבל... אני כוססת ציפורניים.. וזה ממש מגעיל אותי אני כבר אולי שנה מנסה להפסיק (אני בת 15...) אבל כל הקטע שאני לרוב מתחילה לכסוס ציפורניים כשאני בלחץ או במתח או כשאני כועסת ועצבנית... ההורים שלי מנסים לשכנע אותי להפסיק ואני באמת רוצה אבל כל הקטע שיש לי הרבה מתחים במשפחה ולחצים כי לוחצים עלי הרבה (....) וזה ממש מקשה עלי להפסיק ועכשיו יש את כל הקטע של לימודים ובגרויות (אני בכיתה י´) ואני נילחצת ממש בקלות מכל דבר קטן מבחנים וכל זה ופעם כשהייתי בח"ול בגיל 12 גדלו לי ציפורניים והפסקתי לכסוס אותם בלי בכלל להתכוון אבל כשחזרתי לארץ אז שוב התחלתי.... בחופש הגדול עוד איכשהו הצלחתי קצת וגם אז זה לא היה כזה חד משמעי ועדיין מדי פעם אבל עכשיו אני בכלל כוססת אותם כמו לא יודעת... אני יודעת שזה בכוח הרצון אבל לפעמים קורה לי שאני כוססת ציפורן ואפילו לא שמה לב רק אחרי כמה זמן ואני אומרת לעצמי: "מה אני עושה???" ואז מפסיקה אבל הנזק שעשיתי עד אז... זה מגיל ממש קטן ולא יודעת איך להפסיק אני אקבל בברכה כל עצה

mashumashu

New member
גם אני...

גם אני כוסס ציפורניים. ניסיתי המון דברים, גם מרה. הבעיה עם מרה, שזה ממרר לך את החיים ( :) ) כל דבר שאת אוכלת, את תרגישי את הטעם... אבל, שווה לנסות. זה עזר לי, אבל חזרתי לכסוס ציפורניים אחרי זה... לפעמים אני כוסס את הציפורן, ואני אומר לעצמי " תפסיק !!", אבל לא... "רק רגע, עוד פעם אחת, רק להוריד ת´קטע הזה !" בקיצור, זה הכל בראש. תשבי על הידיים או משהו.

behappy

New member
אזהרה!!!

זה מאוד מסוכן. אולי יישמע לך מצחיק ומגוחך מה שאני הולכת לכתוב אבל תאמיני או לא-זה נכון. אחותי כססה ציפרניים במשך שנתיים ועכשיו היא סובלת מזיהומים בדרכי העיכול והיא מאוד חולה וחלשה.... אז זהירות!!!ציפרניים צוברות הרבה לכלוך גם אם את לא מודעת אליו ומנקה אותן.כל מני גרגרי אבק מקרוסקופיים וחידקים.אל תכססי את זה,זה כמו רעל! וכל פעם שאת רוצה לכסוס תחשבי על כך...אולי זה יעזור.. בהצלחה! שיר

פמי

New member
../images/Emo5.gif בקשר למרה

ניסיתי כל מיני כאלה דברים אבל תמיד או שהייתי מתגברת על הטעם המגעיל או שהייתי מקלפת אותו ואז ממשיכה..... ןבקשר לזיהום אני באמת מקווה שאולי זה יעזור לי אבל כמו שאמרתי לפעמים לוקח זמן עד שאני שמה לב ואז אני שואלת את עצמי "מה אני עושה" אבל... הנזק כבר נעשה............... אני מיקרה אבוד הא?????????????????????????????????????????????????

פמי

New member
עוד משו

לזה שכתב על המרה... נכון!!! גם לי זה קורה אני לפעמים אומרת לעצמי "מספיק!!!!!" ואחרי זה "שנייה עוד טיפה רק את החלק הזה שיהיה ישר" וכו..... ובקשר למחלות את ממש צודקת... אני כוססת מאז גיל מאוד קטן (להזכירכם אני בת 15) וזה יותר משנתיים אבל לא יודעת אני רוצה להפסיק גם מבחינת מחלות וגם אסתטיות וגם זה לא יפה שבן אדם עם אצבעות בפה כוסס ציפורניים לא יודעת אני מנסה הרבה דברים אוףףףף לא יודעת..

קשכפית

New member
ואני חשבתי שרק אני "מיישרת"

מאז שאני זוכרת את עצמי אני כוססת, ותמיד שאמא שלי אמרה לי ועוד אומרת כשהיא רואה "תפסיקי" אני אומרת לה: אני רק מיישרת.... וזה נגמר כשאין כבר מה לישר, וגם כשאני מצליחה פעם ב... לגדל ציפורניים והן יפות אז יום אחד משהוא עקום ואז אני חושבת רק קצת לסדר ואז זה נגמר פתאום שכל הציפורניים כבר אינן... פה ושם הצלחתי להפסיק ואפילו לגדל ציפורניים יפות, ע"י זה שהייתי צובעת בלכה כהה אטומה כלשהיא ואז זה הסיח את דעתי מהציפורן הלבנה הגדלה והמגרה... אבל די מהר שוב כססתי הכל ועדיין כשאני בת 40+ ממשיכה לנסות לא לכסוס ונעה בין הצלחה לאי הצלחה כל הזמן.

פמי

New member
נכון!!!

אני זוכרת שכל פעם שאבא שלי היה רואה אותי כוססת ציפרניים הוא היה מרביץ לי על היד והיה צועק תפסיקי וכל מיני (ואז הייתי מחכה שהוא יסתובב לרגע ואז שוב וכשהוא היה מסתובב בחזרה הייתי מפסיקה... מיקרה אבוד!!!) אצלי כשאני מצליחה לגדל משו אני אומרת לעצמי: "זהו אני לא הורסת את זה" ואחרי זה בלי לשים לב כמו שסיפרתי כבר או שאני אומרת רק קצת קצת ואני יעזוב אני לא רוצה להרוס וזה באמת קצת אבל עוד כמה שעות ועוד קצת ועוד קצת עד שלא נישאר כלום.......... אוףףףףףףףף מה אני עושה????????????????????????????

קשכפית

New member
אז את לא לבד ../images/Emo166.gif

יש עוד כאלה בסירה, למשל אני... לא שזה מנחם אבל - עובדה! ת´שמעי כמוני כמוך מגדלת והורסת ושוב חלילה ועוד ועוד.. נכון זה מבעס אבל יחסית לצרות אחרות זה מה זה קטןןן = תחשבי על זה! ובכל זאת עשי כמוני - תמשיכי לנסות, למרוח לק אטום על הציפורן ולנסות להתעלם ממנה כמה שיותר זמן, אחרי כמה זמן להסיר את הלק ואז איזה יופי של ציפורן!!, ללכת לאחת שעושה מניקור שתסדר ותצבע ולנסות להתאפק עד העונג הבא.... שיהיה לנו בהצלחה. אני לעולם לא אפסיק לנסות מנסה ונופלת מנסה וכוססת מנסה ..................

ציפלה

New member
לכוססת הצפורנים

במקרה עברתי פה.. אני מנהלת פורום אחר בתפוז, ואני אשה בת 57 ש´ עם נסיון רב. גם אני כססתי ציפורנים עד גיל 17 בערך ונגמלתי בעזרתו של אבא מאמץ. סיכמנו שהוא מעיר לי כל פעם כשהו רואה את ידי מגיעה לפה. נכון רציתי להגמל,הלחץ הסביבתי מכתיב לנו מה יפה ומה מגעיל אבל לכל דבר יש מחיר. אם את לחוצה, מבחנים וכו.. תכססי צפורנים בכף, המאמץ להגמל כרוך באי שקט וחוסר ריכוז, את עלולה להחליף את כסיסת הציפורנים בהרגל מגעיל אחר. יבואו זמנים אחרים שיהיה לך יותר קל להגמל,כשתתבגרי תלכי למניקוריסטית תעשי לך ציפורנים מלאכותיות יפות עם לק, (אותן אי אפשר לאכול).

למעלה