יש לי התלבטות קשה

Johnny the Doe

New member
יש לי התלבטות קשה

שלום לכולם, אני לומד קראטה-דו בשוטוקאן כבר ארבע שנים (3.5 כשהיייתי קטן וחצי שנה אחרי הפסקה של שבע שנים), הגעתי ל-Q6 ואני עכשיו נמצא בפרשת דרכים. אני מרגיש שאני לא ממצה את עצמי בקראטה ושזו לא אמנות הלחימה המתאימה לי ולאחר מחקר שחבר שלי עשה אני שוקל לעבור לאייקידו, מאחר והוא עונה יותר על הצרכים שלי ויותר פרקטי מבחינתי. אולם, מצד שני אני מאוד נמשך לטאי-קוואן-דו מפני שאני אוהב את האקרובטיקה ואני נמשך יותר לבעיטות מאשר לעבודת ידיים. אני רוצה לטעום משתי השיטות אך אני לא יודע אם זה אפשרי הן מבחינת הלימוד (אולי זה מבלבל ללמוד את שתיהן במקביל) והן מבחינה לוגיסטית וכספית (כמה אימונים בשבוע, תשלום כפול). את הבעיה השניה אוכל לפתור אם אמצא מורה שיכול ללמד אותי גם אייקידו וגם טאי-קוואן-דו אך אני לא יודע אם זה בכלל מומלץ. אז מה אתם מציעים? מה כדאי לי לעשות? מצד אחד, אם הייתי חוזר אחורה בזמן הייתי הולך לטאי-קוואן-דו במקום לקראטה אך לאחר קריאת המאמר העוסק בבחירת אמנות לחימה הבנתי שטאי-קוואן-דו היא אמנות בעיקר ספורטיבית ולא פרקטית במיוחד לכן אני מתלבט בינה לבין האייקידו, שמסוגלת לעזור לי להתמודד עם מצבים בעייתיים (אנשים שמתקיפים אותי ברחוב, כולל סכין).

amir_aikido

New member
בתור מתאמן באייקידו - לך תהנה

עזוב אותך מהרעיון של שימוש ברחוב, הוא בכלל לא חשוב במציאות. לך ותתאמן באמנות שאתה נהנה ממנה
, אחרת, אתה תפסיק להתאמן אחרי זמן קצר וממילא לא תקבל מהאמנות את שהיא יכולה להעניק. בכלל, הרעיון הזה, של הגנה עצמית, מקבל חשיבות מופרזת בבירה של אמנות לחימה לעומת השימושיות שלו. אם תבדוק פה בפורום, או ברוב המקומות בכלל, תמצא מעט מאוד אנשים שבאמת השתמשו באמנות הלחימה שלהם להגן על עצמם. ואם תמצא מורה מתאים, טקוואנדו יכול להיות יעיל להגנה עצמית לא פחות מאייקידו. כפי שכתבתי פעמים רבות, המורה וגישתו הרבה יותר חשובים מהאמנות. אמיר

צודק. ועוד משהו: תלך לשיעורי נסיון

בשביל לראות ממה אתה נהנה. אי אפשר לדעת על הניר, וגם הרבה מאד תלוי בכימיה בינך ובין המורה. אז תראה מה יש באזור שלך, תתנסה, ותשאר עם מה שעושה לך כיף. תמיד תוכל להשלים את החסר מאוחר יותר.

Johnny the Doe

New member
הלכתי לדוג'ו של שלמה דוד

צפיתי באימון והוא סה"כ היה בסדר אך האמנות לא מושכת אותי כמו הטקוואנדו. רק מלראות אילו בעיטות אני יכול לבצע בטקוואנדו אני כבר משתכנע. האם את יודעת מתי יש אימון טקוואנדו באוניברסיטת ת"א?

amir_aikido

New member
היית אצלנו ../images/Emo35.gif ../images/Emo13.gif

OK לפחות בפעם האחרונה שהייתי, האימון בטקוואנדו באוניברסיטת ת"א היו בימים ב', ה' (ב 18:30 או ב 18:00) ו-ו' (ב 11:30 נדמה לי, או שאני שוב מפספס בחצי שעה), לצערי, לא הייתי שם כבר הרבה זמן
, אבל אני בהחלט ממליץ על המדריך - אורי נצר. ולפחות ברמת הבסיס הוא עובד לא מעט על הגנה עצמית. אמיר

Johnny the Doe

New member
אוקיי, שתי נקודות

1. לא אמרתי שלא אהנה מהאייקידו, אך אני ארגיש שמשהו חסר בגלל שעבודת הרגליים שם מאוד זניחה. 2. האם אני טועה כשאני אומר שאם אני משתלט על טכניקות באייקידו אני יכול ליישם אותן תוך שמירה על פרופיל נמוך יחסית ברחוב במקרה שאותקף (ועם כל הכבוד, לא חסרות הזדמנויות להיות מותקף במועדונים כשערסים/שיכורים נטפלים אליך או מישהו מתחיל אם חברה שלך) לעומת הטקוואנדו שהוא יותר מוחצן ובולט מטבעו? הנקודה שלי היא שבאייקידו אני יכול לסיים מקרים כאלה במהירות כי אני לא מעורר יותר מדי תשומת לב. האין זה נכון?

dswbg

New member
זה מאד תלוי למה אתה

מתכוון כשאתה אומר עבודת רגליים זניחה, האם גם באגרוף מערבי עבודת הרגליים היא זניחה...? אני לא מכיר שום אמנות לחימה שעבודת הרגליים בה זניחה - גם אם אין בה בעיטות. הנקודה של אמיר (כמו רוב הנקודות שהוא מעלה בד"כ) נכונה - לך על מה שאתה אוהב, מה תועיל לך אמנות 'אפקטיבית' אם תתאמן בה רק מצי-שנה או שנה לפני שהאימונים הפכו למטרד במקום להנאה? לך תראה מקומות ואז תחליט, רק דבר אחד - אם אתה מחפש 'ללמוד ללכת מכות' אז כנראה שאייקידו זה באמת לא המקום בשבילך..

Johnny the Doe

New member
בעבודת רגליים אני מתכוון לבעיטות

עצמן, כמובן שבשום אמנות לחימה עבודת הרגליים לא זניחה. אני לא מחפש "ללמוד ללכת מכות", אחד הגורמים העיקריים לכך שאני מתאמן בקראטה כבר ארבע שנים הוא האווירה ולאו דווקא הפרקטיקה. אני פשוט שוקל את כל הגורמים כדי למצוא את אמנות הלחימה שאוכל להפיק ממנה את המיטב.

hajy

New member
אם אני לא טועה.......

יש אומנות שניקראת קוק סול וון (הפקידו) שהיא גם קוראנית (כמו טאיקוואנדו) אבל היא דומה יותר לאייקידו ולמרות זאת יש בה הרבה עבודת רגליים.

tessen

New member
אתה קצת סותר את עצמך

מצד אחד אתה טוען שמושך אותך היופי והטכניקה שבשתי האומנויות שציינת, מצד שני אתה מחפש הגנה עצמית מהירה בסיטואציות שלא קורות על בסיס יומי. השיקול של מה קורה כשערס או כל אחד אחר יתקוף אותך או יעליב את החברה שלך, הוא לא בעל משקל בבחירת האומנות. בהקשר של מה בולט יותר, הכל תלוי במבצע ולא בסוג האומנות. מה גם יש משתנים נוספים במשוואה הזו כמו סביבה, מס' אנישים שמעורבים ועוד. אני מסכים עם קודמי, לך תתרשם ואז תחליט.

Johnny the Doe

New member
אני לא חושב שאני סותר את עצמי

כפי שאמרתי קודם, אני פשוט בוחן את השיטות מאספקטים שונים. יכול להיות שאתה צודק ואופן הלחימה תלוי במבצע ולא בשיטה, אך זה הרושם הראשוני שקיבלתי מהאייקידו, שהוא מאפשר לסיים את העימות יותר מהר מאחר והוא יותר אלגנטי ופחות בולט. אתה מוזמן להאיר את עיניי ולתקן אותי, אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים.

tessen

New member
לגבי מה שאמרתי

נכון שלמראית עין אייקידו נראה כיותר אלגנטי מטאיקוונדו, אבל זה רק בגלל ההבדל בסגנונות. הרעיון העיקרי של האייקידו הוא להגיע יותר להרמוניה ושלמות, אבל גם כאן וגם בטאיקוונדו הדרך ארוכה עד לישום אינסטנקטיבי של הטכניקות. אני פשוט תהיתי, מה באמת אתה מחפש? מצד אחד נשמע שאתה מחפש דרך מסוימת ומצד שני אתה מחפש את הבום וגמרנו. יתכן וטעיתי, אני חוזר בי אם כן. אתה בודק פה שני זרמים שונים בצורה שלהם וגם בדרך המחשבה והמטרה שלהם, קח את הזמן כמו שאמרתי בדוק ותתנסה. לגבי אומנויות קוריאניות, חפש את גיל שמלמד קוק סול הפקידו. גם כן סגנון קוראיני שהוא פחות או יותר מאין היתוך רעיוני של שתי השיטות שציינת. עבודת רגליים וידיים בנוסף לבריחים והטלות.

Johnny the Doe

New member
אני מצטער, קצת בלבלתי אותך

זה כנראה בגלל שאני בעצמי מבולבל. השרשור הזה גרם לי להבין שללמוד אמנות לחימה רק בשביל הפרקטיקה זה לוותר על 90% מהאמנות. לפני כן לא הייתי כל כך סגור על מה בעצם אני רוצה וכנראה בגלל זה לא הבנת אותי. עכשיו די ברור לי שאם אני עוזב את הקראטה אני פונה לכיוון הטקוואנדו ו/או ההפקידו/קוק-סול-וואן כי הן יותר מתאימות לסגנון שלי.

bennyTKD

New member
אמליץ לך על שילוב של 2 שיטות

שלום, לפי פרטיך אתה מאיזור המרכז, אז אמליץ לך לנסות שילוב כזה: יש ברמת גן בית ספר לאומנויות לחימה קוריאניות, שבו לומדים גם טאקוונדו וגם הפקידו/קוק-סול-וואן. מלמדים את זה 2 מורים נפרדים, ובשיעורים נפרדים, אבל נראה לי ששווה לך לבוא לשיעור ניסיון אצל שניהם. השילוב של שני אומנויות לחימה אלו יכול להיות, לעניות דעתי, מעניין מאוד. 2 המורים עשו לנו לפני זמן מה שיעור משותף ל- 2 הקבוצות, ואני חושב שרוב האנשים די נהנו לראות את השוני בין השיטות. את הטאקוונדו אתה קצת מכיר, אז לא צריך להסביר לך מה זה (ואני מתאפק ממש חזק לא להיכנס לויכוח אם זה יעיל או לא ברחוב, כי זה לא רלוונטי לדיון הזה). לגבי הפקידו/קוק-סול-וואן, נמצא פה בפורום בדרך כלל גיל, שמלמד שם, והוא בטח יכול להסביר לך בצורה פשוטה מה זה. בני

Johnny the Doe

New member
למעשה אני מרמת גן ../images/Emo13.gif

איפה נמצא ביה"ס? מתי מתקיימים אימונים? יש לך אולי מס' טלפון של המקום?

bennyTKD

New member
להלן פרטים

יש אימונים ביום שני וחמישי (אז אתה בא היום...) האימון של ההפקידו/קוק-סול-וואן מתחיל בערב (בערך 19:00, אבל תשאל את גיל) והאימון של הטאקוונדו מייד אחריו ומתחיל ב- 21:00. כך שנראה לי שתוכל לבוא לשיעור ניסיון בשניהם באותו ערב. האולם נמצא ממש קרוב לצומת אלוף שדה-רחוב הירדן ברמת גן. הכי טוב לדבר עם המורים: הפקידו/קוק-סול-וואן - גיל 064-472464 טאקוונדו - איציק 051-908540 בני

למעלה