יש לי הרגשה שהחודש זה אבוד

אפרסקה

New member
יש לי הרגשה שהחודש זה אבוד ../images/Emo4.gif

בנות, מה אתן אומרות על זה- יום 15 למחזור אחרי 12 יום של הזרקת גונל F אמפולה אחת כל ערב רירית 7.5 שחלה ימנית זקיקים קטנים שחלה שמאלית זקיק 12 מ"מ + קטנים את תוצאות בדיקות הדם עוד אין לי אבל יש לי הרגשה לא טובה שהחודש זה אבוד... האם בשלב כזה עוד מגדילים מינון, או שאחרי 12 יום כבר מוותרים על החודש? אנחנו לא מצליחים להגיע בכלל להזרעה! והרופא היום בחופש אז לא היה לי את מי לשאול, הרופא התורן שעשה את האולטרסאונד לא ידע להגיד לי. מה דעתכן?
אפרסקה.

פּוֹנְג

New member
../images/Emo4.gif צר לי, לא יודעת מה לומר לך

אני מניחה שהגדלת המינון תלוייה בערך הפרוגסטרון. אם הוא גבוה אז כבר כנראה באמת התפקשש החודש.

tutiki

New member
מה פתאום אבוד???

היי אפרסקה אחותי (שתינו עם שמות של פירות
) אני מקבלת טיפול של 27 -28 יום של זריקות.... מכיוון שחוששים אצלי מגירוי יתר אנחנו הולכים לאט לאט. וכל הזמן בודקים תגובות. מה פתאום אבוד אחרי 12 יום בלבד? זה הזמן להגדיל מינון. כשמטופלים באופן מלאכותי להשראת ביוץ אין מגבלה של 14 יום... תתקשרי לרופא שלך ותדווחי לו את תוצאות האולטרא והזקיקים ותראי שהוא יעלה לך מינון ל - 1.5 או 2 אמפולות.

ellieg

New member
לפעמים בשלב כזה מגדילים את המינון

בנוסף התרופות דוחים את הביוץ. כנראה הזקיק ה 12 הוא משהגוף היה מייצר באופן טבעי, לכן לא הלך לאיבוד. היה לי הזרעות עם זקיק אחד בעבר. פחות אפקטיבי, אבל לא אבוד.

אפרסקה

New member
אני מקווה שאתן צודקות. הפרוגסטרון

היה די גבוה ביום חמישי, לכן החשש שלי. כי היה פרוגסטרון של "אוטוטו מבייץ". הלוואי שאתן צודקות!!! אין לי בעיה להזריק גם עוד 12 יום אם זה יוביל לתוצאה הטובה!

יכול להיות שיגבירו את המינון

ואני חושבת שאם חלילה הטיפול החודש לא יניב הריון, את צריכה לשקול לקחת חומר דיכוי, כי נראה לי שהביוץ אצלך קצת עושה קונצים.

אפרסקה

New member
מרב, אשמח לשמוע ממך לגבי דיכוי

אם תוכלי להסביר לי קצת: מה זה בדיוק דיכוי? כיצד לוקחים? במקביל לגונל? איזה סוגים יש? האם יש משהו מומלץ? בקיצור, שיעור פרטי על רגל אחת... תודה!

כל מה שרצית לדעת על דיכוי

ולא העזת לשאול... מי שאחראי על המחזור החודשי היא ההיפופיזה (בלוטת יותרת המוח). היא מפרישה הורמונים שמתפעלים את המערכת וקובעים מתי יתפתח זקיק, מתי יבשיל, מתי יתרחש ביוץ. כשמבצעים IVF, מאחר שצריכים לשלוט שליטה מלאה במועד שאיבת הביציות, נותנים חומר שמדכא את פעילות ההיפופיזה, על מנת לתזמן במדויק את הביוץ (לביוץ גורמים באמצעות כוריגון). בדר"כ בהזרעות, לא נותנים חומר דיכוי כזה, אלא מגבירים את הפעילות ההורמונלית הטבעית. במרבית המקרים, מצליחים לגדל זקיקים יפים לפני שמתרחש ביוץ טבעי. ישנם מקרים שבהם לא מצליחים למצוא את האיזון ומפספסים את הביוץ (אצל מי שיש היפופיזה עצבנית
). כדי להימנע ממצבים כאלה, אפשר לתת גם בהזרעות חומר דיכוי, שישתיק אותה, ויאפשר לגדל זקיקים בשקט. המדכאים הקיימים - במשאף (סינרל, סופרפקט ודומיהם), בזריקה חד פעמית - דקפפטיל 3.75 (ארוך), בזריקות יומיות - דקפפטיל 0.1 (קצר) או צטרוטייד. אם מחליטים על מתן דיכוי להזרעה בדר"כ משתמשים במשאפים או בדקא קצר, שהשפעתם קצרת טווח, בניגוד לדקא הארוך שיכול לדכא את המערכת ל-3 חודשים. המשאפים והדקא הקצר נלקחים במקביל לזריקות ההורמונים. צטרוטייד נלקח גם הוא במקביל, אבל מתחילים אותו מאוחר יותר. דקא ארוך ניתן לרוב כשבועיים לפני הטיפול (אבל הוא בעיקר בשימוש ב-IVF).

בבוצי

New member
לא להתיאש

מה פתאם מוותרים, גם לי היה מקרה דומה שהזקיקים לא גדלו לי , ופשוט הגדילו לי את המינון ל-2 אמפולות של מנוגון, עדיף לאט ובטוח. בהצלחה והחודש הזה הוא החודש שלך...

אפרסקה

New member
יש תוצאות בדיקת דם ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

E2 642.4 LH 17.95 Progesterone 4.83 מה אתן אומרות על התוצאות, מה זה אומר? היתכן שהפרוגסטרון ירד? כי ביום שלישי הוא היה 5 וקצת... או שזה טווח של אי דיוק לכאן ולכאן? תודה!

tutiki

New member
תוצאות טובות.

גם ה- E2 נמוך - מה שאומר שיש להגדיל מינון, וגם הפרוגסטרון נמוך מה שמוכיח באופן חד משמעי שלא היה ביוץ. הפרוגסטרון יכול ל"שחק" בתנודות קטנות לכאן או לכאן. זה טבעי ובסדר. דברי עם הרופא ותגדילי מינון - ותראי שהכל יהיה בסדר!

אפרסקה

New member
תודה, את מאוד מרגיעה אותי!

אני אחכה לשמוע מה הרופא יגיד. אעדכן, כמובן.

אפרסקה

New member
התקשרו מהמרפאה ../images/Emo4.gif

הרופא אמר (מסר דרך האחות) שהבדיקות לא ממש ברורות ולא ברור אם זה לקראת ביוץ או לא. אמר לקיים יחסים (יעני סקס) היום ומחר ולחזור ביום שלישי לזקיקים. בקיצור שוב חוסר ודאות ולי מאוד קשה להסתדר עם זה. למרות שכאמור אין ברירה. הזרעה אי אפשר לעשות בינתיים שהרי אין זקיק מוביל. ועוד כמה הערות: א. אני אוהבת סקס
אבל שונאת "לקיים יחסים" בפקודה
ב. בעיית זרע כבר אמרנו? איך זה בדיוק אמור להצליח בלי הזרעה? ג. הלוואי ועוד יש סיכוי אבל לי יש הרגשה לא טובה בכלל.

אפרסקה

New member
הכי חשוב שכחתי- לא הגדילו מינון

הרופא אמר להמשיך באותו המינון עד יום שלישי (גונל אחד ליום).

אפרסקושה../images/Emo24.gif

אין לי ממש מידע, כי אני בערך צעד אחד אחרייך.... בכל אופן, מאחלת שהרופא יהיה זמין בקרוב כך שהכל יתקתק כמו שצריך (וכפי הנראה - ממש עוד החודש). מחזיקה אצבעות להמשך תקין (וכמובן לבטא...) החיפושית

אופס....../images/Emo3.gif

עד שהמחשב שלי מגיב כבר כתבת עדכון.... רק רציתי להגיד שאני שולחת מסר.

אפרסקה

New member
מעדכנת ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

קודם כל אני חייבת תודה ענקית למרב של ערן על ההסבר המאלף בנוגע לדיכוי. היום הרופא דיבר על זה והייתי ממש בעניינים!!
אז ככה... בדיקות הדם היום מראות שהביוץ ממש בפתח אבל מצד שני יש זקיק של 15 מ"מ בלבד. הרופא אמר שאני אקח היום כוריגון ולקיים את המצווה היום ומחר ליתר ביטחון. אמנם אנחנו לא בונים על זה, אבל מכיוון שאי אפשר לעשות הזרעה, ננסה הזרעה טבעית... מה שכן הוא אמר שהוא מתייחס לחודש הזה כאל חודש למידה מכיוון שזה חודש ראשון של הזריקות, ולכן לא לקחת קשה את (כנראה) חוסר ההצלחה. למדנו דבר מאוד חשוב מהמעקב בחודשיים האחרונים, שלא יכולנו לדעת. מסתבר שהגוף שלי מעלה LH מהר מידי ונותן בעצם "פקודה" לבייץ לפני שישנו זקיק בשל, כמו עכשיו למשל. זה כנראה מה שקרה בחודש שעבר, ובמחשבה לאחור, היה חודש אחד לפחות עם האיקקלומין שהיינו במצב שהזקיק גדל יפה ופתאום נעלם לו וזה היה כנראה ביוץ מוקדם כתגובה לטיפול (מוזר להגיד "מוקדם" עם המחזורים הארוכים שלי אבל עובדה...) אז הוא אמר שבחוד הבא, אם אני לא בהריון, הוא כנראה יתן דיכוי (בלי שום קשר לדיכאון
). וכך הוא יוכל לשלוט על זה שלא נפספס את הביוץ בכל פעם, ואולי סוף סוף אפילו נצליח לעשות הזרעה. ומשם, השמיים הם הגבול... אז אמנם אני מכריזה על כישלון הטיפול, אבל אני דווקא די אופטימית

כל הכבוד!../images/Emo140.gif

וכמו שכבר ציינתי במסר - ליבי איתך, מקווה לבשורות עוד החודש......

נועם@בת

New member
זה כשלון נקודתי של השלב הזה בטיפול

אבל זאת הצלחה כי איתרתם בעיה שעכשיו תוכלו להתמודד איתה. אני מקוה שהגוף שלך לא עובד על דעת עצמו, ואם הוא מביית מוקדם הוא עושה את זה בגלל שהזקיק הקטן כבר בשל
. בכל מקרה, אם יהיה צורך, נסי לבקש צטרוטייד ולא דקפפטיל, כי הוא ידידותי יותר למשתמשת. מחזיקה אצבעות לזקיק המתבגר
נועם

babywishing

New member
היי אפרסקונת

אז כל מה שנותר הוא לחכות להצלחה של הטיפול הבא
מחזיקה
חזק שהדבר היחיד שיתפספס בטיפול הבא תהיה המכשפה

למעלה