יש לי הצהרה שלגמרי מצדיקה פתיחת שרשור חדש

RenanaD

New member
יש לי הצהרה שלגמרי מצדיקה פתיחת שרשור חדש

הגהינום קפא.
המשיח הגיע.
כולם צנצנות.

התחלתי סדרה חדשה

בשבוע האחרון יצא פעמיים ששותפי למעבדה ואנוכי אכלנו צהרים, וחיפשנו משהו קצרצר לראות יחד עם זה. הוא שם את הפיילוט (והיום את הפרק השני) של "המפץ הגדול", וזה ממש נחמד! היום בערב, בבית, לא היה לי מה לראות (כי לא היה לי כח לאחד הסרטים ששוכבים במחשב...) אז המשכתי לפרק השלישי. ועכשיו אני כבר בשישי

ההומור שם לא מטורף עד כדי כך שכואבת הבטן, אבל יש להם בדיחות מדעיות נהדרות! אני אולי לא "מדענית דגולה" כמוהם, ולהגיד שאני יודעת פיזיקה זה שקר גס שאפילו פינוקיו לא נתקל בו עדיין, אבל אני מבינה מספיק בשביל ליהנות מהן ממש

אז החלטתי להמשיך לראות את כל הסדרה. ואפילו צירפתי אותה ב-"מיי אפיזודס". מעכשיו, כל פעם שיהיה לי איזה חור וארצה לראות משהו כדי למלא את הזמן - זה יהיה ה-go to שלי!

o0Invisible0o

New member

ועכשיו בטון מאוכזב - הסדרה היחידה שאמרתי לך שאין מה להשלים!

להגנתך יאמר שאני לגמרי מפספסת את כל ההומור המדעי, אז לפחות את יכולה להנות ממנו.
השאר די מרתיח, במיוחד מגדרית אבל גם סטריאוטיפים אחרים כמו הומוסקסואליות, יהדות וגיקיות. יאיי.

אוקיי, הפסקתי לבקר, אני רואה את הסדרה בעצמי.

Rachel47

New member
יש את הקטע הזה

של לעשות תואר מדעי ולהיות תלמיד מדעים ממורמר (ממש ממורמר, אין דרך אחרת לסיים את התארים האלה) ואז בסדרה הזו אנחנו מבינים בדיחות שלא בטוח שהיו מדברות לכולם ויש בזה משהו מאוד נחמד
הנה, קורס שלם בסמסטר שלא נתן לי שומדבר חוץ מאת היכולת להבין על מה הם מדברים, זה נחמד

שאר הדברים כמו שאמרתי לעיתים נדירות מוגזמים מספיק כדי להפריע לי
בשאר הזמן אני באמת אוהבת את הסדרה

o0Invisible0o

New member
ברור. אל דאגה, הרבה חושבים כמוך.

ורייצ', ליאורה וכו' - אני מבינה שלא מפריע לכן יותר מדי, גם לי רוב הזמן זה לא מפריע לצפייה וכו' אבל ההשלכות הן הבעייתיות..לקבל את זה כנורמלי ותקין ולקבע ולשמר את התפישות האלה זה מה שיוצר אצלי בעיה. אני צוחקת, אבל שונאת לצחוק כי אני יודעת שההשלכה על כך שאני צוחקת היא לא אותה השלכה של ילד בן 12 שצוחק וחושב שזה בסדר לצחוק על כך שראג'ג' הוא נשי וגבר נשי זה מושא ללעג (לא משנה שהם מרמזים על הומוסקסואליות ושמים אותה ללעג..כך או כך זה בעייתי).
הדבר היחיד שמרתק ושונה בסדרה הזו הוא המיניות של שלדון, שגם אותה שמים ללעג אבל לפחות א-מיניות מקבלת ייצוג, חצי נחמה.

Rachel47

New member
אני חושבת שהרבה לפני שהסדרה

הזו דפקה לאנשים את ההסתכלות על מיניות
גלי עשתה את זה
ברגע שכל הסדרות ייצגו כמו שצריך את הכל, אז אני אתחיל לכעוס עליהם

אבל שוב, יש דברים שמכעיסים אפילו אותי, בעיקר בשתי עונות האחרונות שהם ממש מגזימים

o0Invisible0o

New member
זה לא עניין של לפני או אחרי בעיני, זה עניין

של איך עושים את זה ולפחות ב'גלי' יש יותר סתירות, מה שאומר שיש יותר מקום לפרשנות ופחות חד צדדיות. לא ש'גלי' טובה בקטע הזה אבל לפחות בחלק מהסדרה הם ניסו לשבור סטריאוטיפים.

אני גם חושבת שיש הבדל בין הסדרות,

לגלי יש הרבה יותר מה להציע, כמו שאמרת- לכל דבר יש פרשנות, שום דבר לא נאמר באופן חותך וכמובן הכל יפה וצבעוני ומלא בשירים וכוריאוגרפיה.
במפץ הגדול- זה כל מה שיש להם להציע! כן, יש הרבה הומור מדע, אבל הם רוכבים במודע על הומור הסטריאוטיפים, בלי לנסות אפילו לשבור אותם. כי זה עובד, לצערנו....

LemonLimeLilach

New member
כי ככה זה סיטקום

המפץ אולי לא תיכנס לפנתיאון הסיטקומים אבל סטריאוטיפים בנויים יש בכל אלה שכן: חברים, סיינפלד, רוזאן, ואני ממש עייפה אז כרגע לא עולות לי עוד אבל אתם יודעים.

תמיד צריך לזכור שצ'אק לורי עושה את המפץ ביד אחת, וביד השנייה את שני גברים וחצי. אנחנו נפלנו על הסדרה הטובה שלו. יש פעמים שהוא מרתיח אותי, בעיקר בבדיחות פיפי קקי שתמיד מביכות לטעמי וזה הומור שאני לא סובלת. ויש פעמים שהוא גאוני. ולפחות אין לנו את צ'רלי שין.

RenanaD

New member
ספוילרים

7 פרקים לתוך העונה הראשונה וכבר כל אחד מהחננות שכב עם מישהי, חוץ משלדון. אז בדיוק תהיתי לעצמי מה יקרה איתו בהמשך - אם הוא יישאר כמו שהוא לנצח, או אם תהיה התפתחות עם הדמות שלו, אולי יתחיל לנסות דברים שכרגע הוא לא סובל, כאלה.
אז אוף, ספוילר

o0Invisible0o

New member
סורי, אבל לא באמת.

כאילו, להגיד שהוא א-מיני לא אומר שהוא יקיים או לא יקיים יחסי מין בסדרה כי גם במציאות זה לא אומר את זה.
ולהגיד שהוא א-מיני זו השלכה שלי, זה לא נאמר במפורש..ו..זה לא באמת ספוילר.
סורי, לא החשבתי את זה ככה ואני לא חושבת שזה יהרוס לך משהו בעלילה, באמת.

RenanaD

New member
לא יודעת, אני עוד בהתחלה

בשלב הזה בשבילי הוא יכול להיות סתם קפוא רגשית ורק צריך שמשהו יעורר אותו

אבל לא נורא. הוא הדמות האהובה עלי! בלתי נסבל טוטאלית בתור שותף לדירה/חבר במציאות, אבל בתור דמות בסדרה דמיונית? הוא כזה פסיכי

RenanaD

New member
אומג בפרק 9 היתה בדיחת פיזיקה הורסת!

"לחוואי אחד היו תרנגולות, אבל אף אחת מהן לא הטילה ביצים. אז הוא התקשר לפיזיקאי לבקש עזרה. הפיזיקאי עושה כמה חישובים ואומר: "יש לי פתרון, אבל הוא עובד רק עם תרנגולת כדורית בוואקום"".

תקשיבי.
אני מודה שהייתי חייבת לעצור את הפרק לשניה כדי לתת למשמעות לחלחל בי, אבל ברגע שירד האסימון... נקרעתי!
זה כ"כ נכון

Rachel47

New member
כשראיתי את הפרק פעם ראשונה

הבנתי שיש מצב שיהיו כמה בדיחות כאלה שאני לא אבין והמשכתי הלאה
אחרי הפרק חשבתי על זה ונפלתי מרוב צחוק

ואז המתרגל שלנו בפיזיקה סיפר את אותה בדיחה באחד השיעורים וכמעט התעלפתי

limors2

Well-known member
!!

יאי

בשונה מאיילת אני כן חושבת שיש מה להשלים, ארבעת העונות הראשונות שלה מעולות (השלישית קצת פחות).

Rachel47

New member
אני גם חושבת ככה

ואני חושבת שאם מסתכלים מאוד לעומק אז יש את כל השיט שהיא אמרה אבל לעיתים רחוקות זה מפריע לי (יש פרקים שכן זה צורם)

RenanaD

New member
הוריי

ליאורה ליאורה! אגב! אפשר לשאול אותך מה פשר סטטוסי הלימודים שלך לאחרונה, או שזה לא המקום/הזמן?

למעלה