יש לי דילמה

מיטללל

New member
אין לי מילים

עכשיו התחברתי לאינטרנט וראיתי את כל התגובות ששרשרתם פה.. ושלחו לי 6 אנשים שאני לא מכירה מסרים בהן הרעיון העיקרי את לא לבד, עם כל מיני עצות, מחשבות ודרכים.. ועכשיו אני עייפה ואני לא מסוגלת לקרוא הכל.. אבל מחר אני אקרא הכל. ובינתיים, לפני שמחר תבוא תגובה רצינית, תודה רבה רבה רבה!

רוניתRRR

New member
בעניין החוויה

לתרום תמיד אפשר. להתנדב בכל מיני מקומות. צבא יש רק אחד,ואני לא רוצה בכלל לדבר על התרומה שלך. מהחוייה האישית שלי, לא הייתי מחמיצה אותה בשום פנים. אני פרחתי בצבא למרות שתחילת השירות לא הייתה משהו. בסוף החודש משתחררת הבת הגדולה שלי משירות די קשה בשטחים, ואני רואה את השינוי שחל בה, הבגרות, האחריות. שווה כל רגע. זוהי תקופה חד פעמית בחיים, פיספסת אי אפשר לחזור אחורנית.

ד ו ר י ס

New member
ולפני התגובה הרצינית, עוד נקודה

למחשבה: מה זה אומר בשבילי להיות חיילת בצה"ל? זה אומר לעשות תפקיד שלפני שהתחלתי אותו מאוד זילזלתי בו, זה אומר לחיות 24 שעות ביממה (יא ראבאק כולכם, לא כל צה"ל זה תל השומר!) עם אנשים שלא תמיד היה לי קל איתם, זה אומר להקשר חברתית לאנשים ממגזרים שונים לחלוטין מהמקום ממנו אני באה, שלא הייתי פוגשת לולא הצבא, זה אומר להעביר לילה שלם בלהתווכח על פוליטיקה עם אותם אנשים שונים ממני,עד כדי צעקות - ואח"כ להמשיך לחיות יחד בכיף כאילו אנחנו אחים כי אין ברירה וכולם תקועים באותו חרא, זה אומר להסתלבט על קצינים ואנשי קבע ולצחוק עליהם שהם לא יודעים מה טוב להם כי אם היו יודעים היו משתחררים - ולהרגיש בעצמי צביטה קטנה בלב ביום השחרור המיוחל.. זה אומר לאכול אוכל גרוע במשך שנה ותשע ולהתגעגע לאוכל של אמא אפילו שהיא מבשלת לא משהו... זה אומר לשבת בשבת בבית ביום שבת ולהבין לעומק את המושג שביזות יום א´... זה אומר לעבוד 20 שעות ביממה, לתת את הנשמה, לצאת הביתה פעם בשבועיים ונורא להתעצבן מאנשים שחושבים שכל מה שפקידות בצה"ל עושות זה לטפח את הציפורניים, זה אומר ללמוד לפתוח את הפה מול אנשים מבוגרים ממך וחשובים ממך שחושבים שזה שהם כאלו נותן להם את הזכות להתייחס אליך כאובייקט מיני, ולצערי הרב - זה אומר גם לאבד חבר טוב שנהרג והשאיר מאחוריו המון המון המון זכרונות יפים שיחיו איתי לנצח. ואת יודעת מה הדבר הכי חשוב, הכי מהותי שלמדתי בצבא? מה הדבר שתרם לי אישית הכי הרבה והוכיח את עצמו כחשוב ביותר לעתידי? לעשות דברים שאני לא רוצה לעשות בצורה הכי טובה שאני יכולה לעשות, ולהוציא מהם את ההנאה הגדולה ביותר שאני יכולה להוציא. ואם את אומרת שאת שוקלת לא להתגייס בגלל מנילה מחורבנת ובגלל שאת צריכה לחכות לגיוס (דחיית סיפוקים יקירתי....) - אז מה שיש לי להגיד לך זה שהצבא הוא בדיוק מה שאת צריכה!

מיטללל

New member
יש לי דילמה

אני בטוחה שכבר לרובכם בכיתי אודות הגיוס המאוד מאוחר (פלוס מינוס. עוד שנה) והעובדה שכבר חצי שנה אני בחופש מוחלט. והעובדה הצבא לא ממש מתייחס אליי. עד עכשיו קיבלתי משם תשובה כזאת.. הקדמה=כלל צבאי. וגם במקסימום יקדימו לי לגל הראשון של המחזור שלי-כלומר יולי. המנילה ששלחו לי גם לא הייתה משובחת במיוחד... עם תפקידים שלא ממש מעניינים אותי. לפני כמה ימים עלה לי רעיון לראש, לנסות ללכת לשנת שירות לאומי, במקום לצבא. אני לא מסוגלת נפשית לחכות עוד שנה שלמה להתגייס. אני בכלל לא בטוחה שיתנו לי תפקיד טוב ומספק (יש בכלל תפקיד ששווה לחכות לו שנה וחצי?) אבל אני לא יודעת אם זה בכלל קיים לבנות חילוניות. ואני בטח שלא הולכת לשקר בנושא הזה. מצד אחד זה רעיון טוב, כי ככה אני לא אצטרך כל כך הרבה זמן לחכות. גם בשירות לאומי אפשר לתרום. מצד שני זה לאבד את "החוויה הצבאית" (יש שאומרים שמי שלא עושה צבא, נשארת באיזשהו מובן תקועה בגיל 18) וגם זה סוג של השתמטות. ואני ממש נגד. תגידי מה שאתם חושבים...

erlich

New member
מצדיע לך.

ובתור מי שלא הצדיע (ברצינות) אפילו פעם אחת מתחילת שירותו בצבא זה נחשב להמון מאוד. חבל שאין יותר בחורות כמוך. ארז. נ.ב. אני עדיין חושב ששירות לאומי זו דרך נהדרת לתרום למדינה, שאינה נופלת משירות צבאי. אבל לא כמפלט לשירות. או תחליף. זו פשוט דרך אחרת.

ד ו ר י ס

New member
משוחרר...

תודה רבה על ההערכה... לגבי הצדעות - כשאני חושבת על זה, מי בכלל מצדיע בצבא ה"אמיתי", מרגע שנגמרה הטירונות? באופן אישי יצא לי לפגוש גם את הרמטכ"ל כמה פעמים כחיילת, וגם אז לא הצדעתי... ולגבי בחורות כמוני... אל תמהר לצאת בהצהרות לפני שאתה מכיר אותי... תאמין לי שמזל שאין עוד כמוני... החברה לא היתה עומדת אפילו בעוד פסיכית אחת כמוני... ועכשיו ברצינות - שים לב, אגב, שלא כתבתי מילה על "איפה אפשר לתרום יותר", כי זה בהחלט נתון לויכוח. אין לי ספק שיש תפקידים בצה"ל שתרומתם היא אפסית, אם בכלל, ושבשירות הלאומי אפשר לתרום והרבה. מה שרציתי להבהיר, הוא שעם כל האלטרואיזם יש גם את שאלת ה"מה יתרום לי יותר" - וזה צה"ל, חד משמעית. בעיקר כשהכותבת מדברת במושגים של "תפקידים לא משהו" או "לא רוצה לחכות" - אז המסגרת הלא מתחשבת והלא גמישה הזו תהיה יופי של הכנה בשבילה לחיים האמיתיים ולשוק העבודה הלא גמיש ולא מתחשב לכשעצמו... עם כל הכבוד למה שנתנתי למדינה במשך השנה ותשע, צה"ל נתן לי הרבה יותר.

idanyd

New member
מיטללל,

אני לא יוד אם אוכל לייעץ בעניין השירות הלאומי, אבל אני כן אומר ששירתתי שלוש שנים מלאות בצבא, ואני עדיין באיזשהו מובן תקוע בגיל 18...

רגע, אני רוצה להבין משהו

קיבלת את המנילה, היא לא מוצאת חן בעינייך, ובנוסף, את רוצה להקדים את הגיוס - הווה אומר שהפתרון היחידי הוא שירות לאומי? מה לגבי שנת שירות כלשהיא? אולי אחרי שנה שכזו תוכלי לקבל תפקידים אחרים לחלוטין ממה שהוצעו לך? והאם אין אפשרות לשנות את רוע הגזירה, ועוד שאלה: האם את יודעת הכל אודות התפקידים המוצעים, שאת כבר יודעת שאינם מעניינים אותך?

מיטללל

New member
אל תבלבלי אותי. זה לא קשור בכלל..

במצב נורמלי בחיים לא הייתי חושבת לוותר על הגיוס וללכת לשירות לאומי. המנילה לא מצאה חן בעניי, במובן שהיא לא הייתה איכותית משהו, עם תפקידים שלא ממש מתאימים לי ולא מעניינים אותי במיוחד (יש לי מספיק חברים שכבר התגייסו, ואני יודעת בערך תפקיד מה הוא אומר). צריך לזכור גם שגם התפקידים שהוצעו, זה בשלב המנילה, והזימונים מתחילים רק עוד שלוש ארבע חודשים. אני חושבת על תחושת תסכול שאני ארגיש אם אני אחכה את השנה וחצי המזעזעות האלו, ובסוף אני אתגלגל לתפקיד שלא יספק אותי. אני רוצה להקדים את הגיוס כי אני לא מוכנה לחכות לגיוס עוד שנה שלמה. הם לא מתחשבים בי. מצד שני בשירות לאומי אפשר גם לתרום לא פחות במסגרת הצבא.

dana2909

New member
למרות מה שמנסים למכור

אני מאמינה לחלוטין, שהצבא שתעשי יהיה טוב, אם האנשים שמסביבך יהיו טובים. כלומר, את יכולה להיות פקידה בתל השומר, אבל עם מפקד מצוין ובנות מעולות, שכל יום יהיה להגיע, ואת יכולה להיות.. הממ.. אני מנסה לחשוב על תפקיד מענין בצבא.. נגיד איזה משהו רציני במודיעין, עם מפקד מאנייק וחיילים סוציומטים ...

dana2909

New member
כמובן שהתכוונתי

שכל יום יהיה להגיע לחגיגה.. זה מה ששכחתי.. חגיגה.. מה פרויד היה אומר על זה?

מיטללל

New member
אבל שוב, דנה

אנשים טובים ואנשים רעים יש בכל מקום.. החשוב הוא התפקיד והניסיון. השאלה היא לא להתגייס או להתגייס. אלא אם שווה לחכות שנה שלמה בשביל הגיוס.. ואם בכלל, בתור חילונית (שלא עומדת לשקר על כך) אני אוכל ללכת לשירות לאומי. וכמה בעצם אני אפסיד דרך זה. או ארוויח...

dana2909

New member
טוב אז ביררתי אצל גורמים מוסמכים

כלומר, אצל חברה שלי שעשתה שרות לאומי. מסתבר שחילונים יכולים לעשות שרות לאומי, זה כנראה משהו חדש. כשסיפרתי לה על ההתלבטות שלך, היא אמרה כך: "טוב, זה מאוד תלוי איך היא משתלבת במסגרות, אם היא נתונה למרות צבאית נוקשה או שהיא מעדיפה לעשות לה חיים קלים יותר מהבחינה הזאת(אין טירונות,אין מסדרי בוקר) מצד שני חווית הצבא זה משהו שאני לא חוויתי יש פה אולי איזשהו פיספוס מסוים...היא צריכה לבדוק מה האפשרויות שלה..מה מציעים לה בקדצים בצבא ומה האפשרויות שלה לגביי המקומות שירות במסגרת השירות הלאומי.." אז זה מה שהיא אומרת, אני לא יודעת אם הייתי מוכנה לפספס את החוויות שלי בצבא. אבל מצד שני, זה מוגבל לשנה, (ולא כמעט שנתיים) שזה יתרון לדעתי. מקווה שעזרתי...

Dor K

New member
מיטל

ניתן ללכת לשירות לאומי גם את לא דתייה. במידה ואת עושה שירות של שנתיים, את זכאית לקבל את כל מה שחיילים משוחררים זכאים לקבל. אישית אני חושב ששירות לאומי וצבא זה אותו דבר מבחינת חשיבות השירות, ואת רק צריכה להחליט מה מתאים לך יותר. רק תזכרי שבשירות לאומי את לא מקבלת שכר בתמורה. פרטים על שירות לאומי, את יכולה לקבל במקומות האלה: - עמותת "שלומית" - הפעלת בנות שירות לאומי במגזר הממלכתי, תחומי פעילותם: חינוך, רווחה, קליטה, בריאות. דיזינגוף ‏130 תל-אביב טל. ‏03‎-5224008 פקס: ‏03‎-5248799 - עיריית ירושלים, אגף הרווחה, היחידה העירונית לשירות לאומי אגף הרווחה בעיריית ירושלים. האגף פועל באמצעות צוותים מקצועיים ומיומנים לשיפור רווחתם ואיכות חייהם של תושבי העיר. ככר ספרא 7, ירושליים. טל: 6296916- 02 - בת עמי (בעיקר לדתיות, אבל מקבלים גם חילוניות). מתעסקים בחינוך, רווחה ובריאות. .בת עמי": רחוב; בית וגן 3 ירושלים טל: 02-6413435 - האגודה להתנדבות בע"מ בישראל האגודה להתנדבות", יסדה והקימה את השירות הלאומי בשירותים חיוניים במדינת ישראל, תוך דאגה לחיזוקן" הרוחני והדתי של המתנדבות/ים. (צריך להתקשר ולבדוק אם השירות נועד גם לחילוניות). :תחומי ההתנדבות .בריאות: בתי חולים, מד"א .ביטחון פנים: משטרת ישראל, מג"ב ,חינוך: בי"ס יסודי (חינוך רגיל וחינוך מיוחד) חט"ב, ישיבות תיכוניות, מפת"ן, קליטת עלייה, פנימיות (קומונרים בתנועת נוער (בני עקיבא ואריאל רווחה: בתי אבות, מע"ש, שירות למפגר האגודה להתנדבות בע"מ-רחוב הרב נורוק 3 ירושלים, טל: 02-6521140 ש"ל העמותה לשירות לאומי אזרחי חלופי של" הנה עמותה ציבורית בלתי מפלגתית, תפקידו ועיסוקו בהפניית בנות מתנדבות לשירות לאומי .מטרות העמותה להעלות את ערך ההתנדבות בהיעדר אלטרנטיבה אחרת בפני קהלים רבים בישראל. העמותה שמה לה למטרה לגייס את כלל ציבור הצעירים בישראל, דתיים וחילוניים כאחד ואלה שנמנע מהם להתגייס לצבא כולל בני מיעוטים, ערבים, נוצרים ובדואים. :תחומי ההתנדבות רווחה, חינוך בתי ספר וגני ילדים, מתנסי"ם, עלייה וקליטה ובריאות של" העמותה לשירות לאומי אזרחי חלופי, רחוב העצמאות 84 קריית אתא 28219" 04-8438045 :טלפקס 052-696917 :נייד בהצלחה.

מיטללל

New member
תודה ענקית דור

< כמה מקסים אפשר להיות ??? >
לא עניתם בדיוק על מה ששאלתי... בכל מקרה אני אחשוב על זה.. ברוכות הבאות לתמימה ולשוקו בת. אתן באמת מתוקות

סואו

New member
תיקון טעות.:

דבר ראשון, בשירות לאומי *כן* מקבלים משכורת. אני כמעט בטוחה שזו משכורת זהה לחיילים אבל לא סגורה על זה ב 100%. בכל מקרה מקבלים בסביבות ה 700 ש"ח, ונסיעות חינם. דבר שני, גם אם עושים רק שנת שירות אחת, בסופה מקבלים מענק, אם עושים שנתיים, המענק מכפיל את עצמו. בהצלחה!

שוקו בת

New member
מיטלי כנסי שניה ..

ב"ה חמודה יש שירות לאומי לבנות חילוניות .. אבל , לא כדי לך .. שירות לאומי לבנות חילוניות זה שירות לבנות שלא קיבלו אותם לצבא. כלומר שיש להן פרופיל 21 והן אינן יכולות לשרת. אם את כבר משתעממת , אני מציעה לך לשנות את המיקום שלך , תנסעי לאחים שלך , או לסבא וסבתא .. וסתם טטיילי בארץ תמצאי מה לעשות ... ואם כבר חשבת על שירות לאומי! אז תעשי שירות לאומי דתי , דתי לאומי! זה הכי טוב. קחי בחשבון שאני לא מכירה אותך .. תחשבי אך אמרתי לך זאת בגלל שאני לא רוצה שתיהיה עצובה! ויאללה תני חיוך!
קבלי
נשמה

Rim9

New member
לכל חוויה האיכות שלה

מיטלל יקרה, כמי ששירתה בצבא ויודעת את הפלוסים והמינוסים של השירות, אני יכולה לומר לך ש: א. אין ספק שהשירות בצבא זו חוויה, לא תמיד חיובית, אבל בהחלט יוצאת דופן. ב. את לומדת על המבנה וצורת התפקוד של הגוף הכי משמעותי במדינה. ג. את נמצאת עם הדור שלך, חבר´ה בגילך מכל הארץ, נתונה למרות מפקדים, שרובם גברים שוביניסטים (כי זו הנורמה, לא בגלל שהם נולדו כאלה, אפילו הנשים בצבא הופכות להיות שוביניסטיות עם הזמן). את לומדת שפה שרק מי שהיה בצבא מבין, שכוללת הרבה משפטי מפתח שובינסטיים להחריד. ד. נכון מתבגרים בצבא, אפילו מהר מדי לדעתי. ויש אנשים שזה ממש טראומטי בשבילם, ללא קשר לפרופיל נפשי. הם פשוט אנשים שרגישים לעצמם ולסביבה. ולמרות זאת ואולי בגלל כל הנ"ל - ולדעתי הפרטית בלבד ! שירות לאומי לא נופל משירות בצבא. אני רואה עכשיו בנות שירות לאומי בתפקידים שונים. יש כאלה שכמו חיילות מסויימות בצבא מקטינות ראש ועושות את המינימום. ויש כאלו שתופסות פיקוד ועושות את העבודה יותר טוב מכל אחד אחר (גם מבוגרים ומנוסים מהן!). הבנות יוצאות מבית ההורים ומגיעות למקומות שזקוקים לעזרה בצורה נואשת ממש. מקומות שחסר בהן כוח אדם. שכל עמך ישראל מגיעים אליהם. התפקיד שהן עושות הרבה יותר משמעותי מלהיות פקידה בצה"ל ולהכין קפה למפקד. ואם המנילה שלך משעממת (אני מניחה שהיא באמת כזאת, למרות שברוב התפקידים בצבא האדם עושה את התפקיד) יתכן ששירות לאומי באמת יהיה לך הרבה יותר מעניין. הבנות של שירות לאומי מתבגרות לא פחות מבנות שמשרתות בצה"ל. וראיתי גם כאלה שהשתחררו ונשארו ילדותיות... הועלה כאן רעיון של שנת שירות לאומי (שיש לך את הזמן עכשיו ממילא, ואח"כ שירות בצבא - וזה יכול להיות מעניין מאד עבורך, לדעתי. לא כל אחד יכול לנסות את שתי המסגרות. חוצמזה שאחרי שנת שירות אחת תוכלי להחליט אם את רוצה להמשיך לצבא או לעוד שנת שירות. בכל מקרה - בכל מה שתחליטי - שיהיה לך ה מ ו ן בהצלחה, ותלמדי להינות מכל תפקיד שתקחי על עצמך ולהפיק את המיטב מכל מצב - שזה באמת הדבר העיקרי שלמדתי בצה"ל, ולדעתי אפשר ללמוד גם בשירות לאומי. באהבה, יעל

למעלה