יש לי דילמה.

Brendan

New member
יש לי דילמה. ../images/Emo32.gif

היום שודרה כתבה בתוכנית "5 עם אושרת קוטלר" שעוסקה בהצלת ילד אשר בלע כדורים על-מנת להתאבד. הילד כתב על-כך באחד הפורומים כאן בתפוז וההודעה שוגרה ע"י אתר אחר, העוסק בטיפול בנוער במצוקה, למשטרת ישראל. המשטרה הפנתה את הנושא למחלק הונאות במחשב ואלה האחרונים הצליחו לאתר את כתובת הילד ובכך הם שיגרו ניידת לביתו עובדה אשר הצילה את חיו. הדילמה שלי: מיצד אחד, כל הכבוד למישטרת ישראל ולמחלקת חקירת הונאות במחשב אשר הצליחו תוך פרק זמן של 45 דקות לאתר את כתובתו של הנער ובכל להציל את חיון. מיצד שני, יש כאן בעיה רצינית של חדירה לפרטיות. הינה אני כותב בפורום ולפי מה שאני מבין, אין שום בעייה לאתר את כתובתי. אני תמיד חשבתי שאני אנונימי וכי אף גורם לא יכול לקבל מידע אליי דרך האינטרנט. מתברר שטכנולוגית זה אפשרי (ע"י שיתוף פעולה של הפורטל עם משטרת ישראל וספקיות האינטרנט) ומתברר שגם עושים בא שימוש. השאלה היא האם עושים בא שימוש רק לצורך "פיקוח נפש" או שישנם גורמים אחרים שיכולים לעשות שימוש לא הוגן באינפורמציה. אשמח לדעתכם בנושא.

.אחת

New member
הרשה לי לפתור לך את הדילמה:)

אני יודעת, כמנהלת בתפוז את החוקים. אסור להתחקות אחרי מישהו באינטרנט, גם לא לתפוז, אלא אם כן מדובר בשני מקרים: א. סכנת חיים (כפי שהיה הפעם). ב. עבירה על החוק (נניח עכשיו העיתונאי טוביה סער שעוקבים אחרי ההתכתבויות שלו באינטרנט עם ילדה בת 16 שהוא חשוד באינוסה אחרי שהוא התחזה לבן 17) האנונימיות ברשת היא יחסית, אתה אנונימי לי, אתה אנונימי לשאר הגולשים, אתה לא אנונימי לספק האינטרנט שלך, ומכאן אתה לא אנונימי למי שיכול לפנות אליו - נניח משטרת ישראל אם יש לה סיבה מצוינת ראה לעיל. אבל אתה אנונימי לשאר האנשים ב99.99999999999% מהמקרים .אז אל חשש.

Brendan

New member
חן חן על הפחתת החשש

אולי זה חלק מהפרנויות שלי, אבל אני מקווה באמת שאין גורמים אחרים (מלבד 2 הסיבות שציינת) שיכולים לעשות שימוש לרעה באפשרות. ושוב תודה

למעלה