champ היקר, כמה מילים
אני שמחה ועצובה לקרוא את הודעתך. שמחה, כי ברור לי לגמרי שאתה אוהב בעלי חיים בכל ליבך, ותעשה הכל כדי שיהיו להם חיים טובים.
עצובה- מפני שאני חושבת מה עבר על הצבים המסכנים בדרך מתאילנד, בעיקר כשההעברה לא לגמרי...חוקית (גם אם כן היו לו אישור ורשיונות מתאימים- יבוא/יצוא של בע"ח בדרך כלל לא מסב להם הנאה מרובה, בלשון המעטה). צב מים הינו חיית בר, אשר משום מה נמצאת בבתים רבים כחיית מחמד. הם גדלים עד שקורה אחד מהשניים: אפשרות אחת- עד למיתה ממחלה או טיפול לא מתאים. לעניות דעתי- הרוב אינם מגיעים לבגרות. אפשרות שנייה- הם גדלים וגדלים... עד שהם הופכים
ע נ ק י י ם . ענקיים באופן שלא ניתן לגדל אותם באקווריום ביתי. אתה מוזמן להגיע לגן הזואולוגי באבו- כביר, יש שם צבי מים ענקיים באקווריום גדול מאוד. נאמר לי שהם הגיעו מאנשים שלא יכלו לגדל אותם יותר, בשל גודלם. הם באורך של לפחות 80 ס"מ !!! אנשים בלתי אחראיים אחרים מחליטים "לשחרר אותם לטבע". כן כן, בטבע ה"פראי" של ארצנו הקטנטונת, וצבי נחל אלכסנדר מוצאים לפעמים שכנים בלתי רצויים , המפרים את שרשרת המזון הטבעית באתר הקטן ממילא. בהצלחה עם הצבים (וגם עם צ´אמפ), ואני ממליצה לך לקרוא הרבה הרבה חומר על הצבים, כדי שיהיו להם חיים טובים, עד כמה שניתן. אגב, בילדותי, גם לי היו צבי מים שכאלו, והם לא ממש זכו להגיע לגודל אליהם היו אמורים להגיע, אילו רק גדלו בטבע. אני מכירה את האהבה הזו, אבל למדתי, לאט לאט... לדוגי, וללילך, לא שכחתי את "השאלה".