יש לי גם צבים

champ

New member
יש לי גם צבים

טוב מאחר וזהו פורום בנושא חיות מחמד אז אני חושב שאוסיף גם תמונה של חמישה צבי ים שאני מגדל בבית הם בני שלושה חודשים בערך קיבלתי אותם מקרוב משפחה שביקר בתאילנד אני לא כל כך בטוח לגבי החוקיות של לגדל אותם בבית אבל ביינתיים הם פה צירפתי גם תמונה שלהם להתראות Champ

champ

New member
לגבי התמונה

בתמונה מופיעים שישה צבים אך אחד נתתי לאחי ולכן כתבתי שאני מגדל חמישה ביי Champ

**לילך**

New member
המממ....חיות בר בבית ../images/Emo35.gif

הצבים מאד יפים אבל ,אני חייבת להגיד שאני מתנגדת לגידול של חיות בר בבית. אני חושבת שמקומם של חיות הבר הוא לגדול בטבע ואם יש בעיה מסויימת ,כמו במקרה של זנים נכחדים ,אז עדיף שיגדלו במקום שהוא חצי טבעי , כמו למשל ה "חי בר" אבל בשום אופן לא בבית. לכן אני חושבת ,שאם אפשר אז כדאי לך לברר היכן מקום הגידול של צבי ים כאלה באיזור שלנו ולשקול לשחרר אותם בטבע ,כמובן שאם לשחרר ,אז לקבל קודם הנחיות ,כיצד לעשות את זה ,כדי יהיה להם סיכוי לשרוד בטבע.

champ

New member
ניסיתי

היי לילך האמת היא שניסיתי לברר וחוץ מהצעות לאימוץ לא קיבלתי כלום
אפילו מה הם אוכלים לא ידעתי, עד שבסוף מצאתי מישהו שמנהל חנות לחיות מחמד שסיפר לי שהם אוכלים תולעי דם - שזה אוכל של דגים טורפים וגם שרימפסים וסרטנים קטנים בכל אופן אם מישהו יודע ומכיר את מקומם הטבעי בארצנו...אשמח לקבל מידע בנושא להתראות Champ

shanty.G

New member
תתקשר ביום ראשון לגן הזואולוגי

באבו כביר, להם יהיו תשובות בשבילך.
6822352-03 לא לשחרר את הצבים ללא בירור! אני לא בטוחה היכן ו/או אם בכלל אפשר לשחרר אותם בארץ.

ori190

New member
ג´וקים נחשבים לחיות בר?

כי אם כן, אז גם אני מגדל הרבה חיות בר בבית

shanty.G

New member
champ היקר, כמה מילים

אני שמחה ועצובה לקרוא את הודעתך. שמחה, כי ברור לי לגמרי שאתה אוהב בעלי חיים בכל ליבך, ותעשה הכל כדי שיהיו להם חיים טובים.
עצובה- מפני שאני חושבת מה עבר על הצבים המסכנים בדרך מתאילנד, בעיקר כשההעברה לא לגמרי...חוקית (גם אם כן היו לו אישור ורשיונות מתאימים- יבוא/יצוא של בע"ח בדרך כלל לא מסב להם הנאה מרובה, בלשון המעטה). צב מים הינו חיית בר, אשר משום מה נמצאת בבתים רבים כחיית מחמד. הם גדלים עד שקורה אחד מהשניים: אפשרות אחת- עד למיתה ממחלה או טיפול לא מתאים. לעניות דעתי- הרוב אינם מגיעים לבגרות. אפשרות שנייה- הם גדלים וגדלים... עד שהם הופכים ע נ ק י י ם . ענקיים באופן שלא ניתן לגדל אותם באקווריום ביתי. אתה מוזמן להגיע לגן הזואולוגי באבו- כביר, יש שם צבי מים ענקיים באקווריום גדול מאוד. נאמר לי שהם הגיעו מאנשים שלא יכלו לגדל אותם יותר, בשל גודלם. הם באורך של לפחות 80 ס"מ !!! אנשים בלתי אחראיים אחרים מחליטים "לשחרר אותם לטבע". כן כן, בטבע ה"פראי" של ארצנו הקטנטונת, וצבי נחל אלכסנדר מוצאים לפעמים שכנים בלתי רצויים , המפרים את שרשרת המזון הטבעית באתר הקטן ממילא. בהצלחה עם הצבים (וגם עם צ´אמפ), ואני ממליצה לך לקרוא הרבה הרבה חומר על הצבים, כדי שיהיו להם חיים טובים, עד כמה שניתן. אגב, בילדותי, גם לי היו צבי מים שכאלו, והם לא ממש זכו להגיע לגודל אליהם היו אמורים להגיע, אילו רק גדלו בטבע. אני מכירה את האהבה הזו, אבל למדתי, לאט לאט... לדוגי, וללילך, לא שכחתי את "השאלה".

champ

New member
אני אנסה

היי שאנטי טוב אני אנסה באבו כביר בכל אופן לגבי המסע אכן הצבים עברו מסע ארוך, אך חוקי לגמרי ע"י אדם המייבא לארץ ציפורים, דגים, נחשים וצבים יש לו את כל האישורים והחיות מועברות בתנאים נאותים לגבי החוקיות של גידול הצבים - באמת שאין לי מושג ואני אנסה לברר כל מידע אני יודע שהם צריכים לגדול אך הופתעתי ואבדוק במיידי אם אכן הם ייגדלו עד 80 ס"מ ואני מקווה מאוד שלא..... להתראות Champ

champ

New member
הם גם אוהבים להצטלם ../images/Emo44.gif

לילך אני מקווה שזה לא מנוגד לחוקי הפורום להוסיף גם אותם לאלבום התמונות
ביי Champ

**לילך**

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

champ

New member
ימי הולדת

האמת שאין לי שום דרך להבדיל ביניהם כך שלא כל כך נתתי להם שמות אך אני אוהב את כולם באותה מידה
ובקשר ליום הולדת: 10 יולי 2001 זה בכל אופן מה שנאמר לי ע"י היבואן... ביי Champ

בקרוב...

ממש עוד כמה ימים חברה שלי שיש לה סורק תשלח לי לאי-מייל תמונות של היפיופות שלי והן: טינה- חתולה פרסית זקנה יחסית (13) שאוהבת את עצמה... וזהו! לקחנו אותה רק ל-3 ימים כי בעליה לא רצו אותה, והיא הייתה כבר בת 3 שנים, והיא באה עם אופי לא ממש חברותי אבל אנחנו אוהבים אותה! באני- ארנבת מהממת שמתנהגת לפעמים כמו כלב, היא שמנה ולמדה מהחתולה שלי לאכול בשר! (לא שאנחנו נותנים לה אבל לפעמים היא גונבת מהחתולה). באני וטינה מסתדרות מצוין ובאני חיה אצלנו חיים מאושרים ודי חופשיים (יש לה את הפנטאוז יחד עם טינה) ואחרונה (והכי חביבה)- טרופי! טרופי גרה למטה בבניין אבל היא החתולה שלי רשמית, חוץ מזה שהיא ממש מטופחת ומחוסנת ומעוקרת, היא בת שנתיים וקצת והיא טריקולורית מהממת! כל דיירי הבניין כבר אוהבים אותה ותחביבה העיקרי הוא לישון בגינת הבניין. אז בקרוב מאוד שלושת המתוקות שלי יהיו בגלרי, למרות שיש לי עוד חתולים למטה אבל הם לא רשמיים שלי.

לא הסברתי...

לא הסברתי בקשר לטינה ממש טוב- לקחנו אותה ל-3 ימים כי אמא שלי לא רצתה בעלי חיים בבית, אבל היא כבר 10 שנים בבית, ואמא שלי כבר התרגלה אליה.

**לילך**

New member
את הוכחה שהשיטה עובדת... ../images/Emo13.gif

כלומר שכדאי להביא בע"ח לתקופה זמנית (כמו השיטה של אס.או.אס) ובדרך כלל ההורים מתאהבים בבע"ח ומוכנים לאמץ אותו! מאד אהבתי לשמוע את הסיפורים על החיות שלך ,אני מחכה בקוצר רוח לראות את התמונות שלהם!

בדרך כלל השיטה הזאת עובדת

אמא שלי ראתה שזה לא כל כך נורא, ושטינה לא מפריעה, גם ארנבים היא לא רצתה ואח שלי הביא אותה כשההורים של היו בחוץ לארץ ואמא שלי ראתה שלא קורה כלום. (למרות שלא מומלץ להביא בעלי חיים בלי ידיעת ההורים

KOMA2

New member
בבקשה תתני נשיקה ענקית לבאני!

יש לך מזל שהיא לא שלי! את "בוני" שלי אני מועכת מנשיקות, אבל לא נראה שהיא מתנגדת! דווקא יש לה אופי עצבני! בקשר לאכילת הבשר- נ-ו-ר-א התפלאתי??? איך?? אני בטוחה שארנבות שונאות בשר! כבר ה-מ-ו-ן פעמים ניסיתי לתת בשר ל"בוני" והתגובה שלה לא הייתה רק אי אכילה אלא גועל מוחלט שגרם לה לסובב את הראש ברתיעה ולברוח לצד השני של הכלוב! מה שכן היא גם מתנהגת כמו כלב! ושהיא מתעצבנת או מפחדת היא נוחרת! גם הארנבת שלך עושה את זה?? יש לי משהו לספר: קטע מצחיק או עצוב (להחלטתכם):כשהייתי אצל ד"ר ד´ הוטרינר הידוע לשמצה היה לו הרגל לשים את ה"שפנית" שלי על מיטת ברזל. בוני שנאה את זה! היא הייתה מחליקה ולא יכולה לעמוד על הדבר החלקלק הזה! אז היא ניצלה את ההזדמנות שד´ הלך לענות לטלפון ותפסה זינוק אדיר מהמיטה שהיא בגובה המותניים שלי לכתף שלי. זה היה מפחיד! אפילו לא הייתי צריכה לתפוס אותה! היא פשוט נתלתה שם בין החולצה ללחי שלי עם הציפורניים.אני לא יודעת מי היה יותר מפוחד, היא או אני! ולאדווה- סליחה שלא התייחסתי לשאר החיות שלך - אבל יש לי רגש חם לארנבות!

באני קיבלה את הנשיקה

גם אני מתה על ארנבות, ואני בעד לגדל ארנבים כל עוד יש להם תנאים טובים. באני- ארנבת מיוחדת, היא באמת אוהבת בשר! בהתחלה שמנו לב שהאוכל של טינה נעלם, ואז גילינו את הפושעת!!! מאזמנו את האוכל של טינה במקום שהיא לא מגיעה אליו, ויש לי תמונה של באני וטינה אוכלות עוף! היא גם אוהבת מוצרי חלב אבל לא נראה לי שזה בריא לה אז גם את זה היא לא מקבלת. פעם, כשלבאני היו גורים אז רצינו לראות אם הם יאהבו בשר כמו האמא שלהם, אבל הם שנאו את זה! פורית וקצפת (הגורות שלה) גם כן היו מיוחדות: הן לא היו מאותה המלטה (פורית הייתה קטנה מקצפת בכמה חודשים), והן היו החברות הכי טובות! קצפת הייתה אלופת העולם באכילת קקטוסים ואבא שלי התעצבן... באני ממש שנאה אותן ונאלצנו להפריד ביניהן, ובאני לא נוחרת אבל פעם אחת עצבנתי אותה והיא עשתה עלי גגררררררררר מזה מפחיד. בקיצור- אני מתה על ארנבים!

champ

New member
גם הצבים רעבים קצת לפעמים ../images/Emo76.gif

אני יודע שהתמונה נוראה אבל ככה זה בטבע ומי אני שאשנה זאת..... Champ

**לילך**

New member
אני רוצה להבין משהו

אתה מגדל אקווריום עם דגים ,כדי שיהוו מאכל לצבים?

champ

New member
ממש ממש לא!!!!

פשוט כמו שכתבתי קודם לא ידעתי מה הם אוכלים ועד שמצאתי תשובה...... בכל אופן את האקווריום אני מתחזק כבר קרוב לשנתיים ובשום אופן לא כמאכל של מישהו או משהו...

למעלה