יש לי בת היפרית בת 16

זורחת1

New member
יש לי בת היפרית בת 16

הבת בבית הספר לומדת ומנסה לפחות .מתנהגת בסדר בבית הספר הבעיה שלה היא איתי האמא כי אני חולה ומעל 10 שנים לא נתתי לה גבולות כי היה לי נוח.אז בעלי קיבל את זה . הוא שעמד על המילים כל הזמן . האמת כל השנים ריחמתי עלאה המון וכאשר ראיתי שהיתה בוכה כשהיתה קטנה .היה כואב לי .לכן ננתי לה. היא מקבלת כל מה שמבקשת ממני ואני מנסה לרצות אותה .כי אני ניפגעת ממנה שאומרת לי מילים בוטות ומתיחסת אליי כאילו לא אמא שלה היא אומרת לי מילים פוגעות שהיא לא אוהבת אותי , ושאני אמא לא טובה וליפעמים אומרת לבעלי האשה הזאת עשתה ככה וככה .בעלי בא עלאה בכעס ומסהיר לה שאין מה לעשות זאת אמא שלכם ואין מה לעשות .ואת לא יכולה להתיחס אל אמא שלך כמו אל חברה .הבת יודעת לסובב אותי ועם אני מנסה להיות חזקה או לעמוד על המילה.אז מתחילה להגיד לי אמא רגע תתני לי את הזמן.אני רגילה שאת היית כמו שהיית שמרטוט ואת היית חלשה .אז תתני לי את הזמן. מצד אחד זה עורר אותי ונתן לי כוח לנסות לתפקד.אבל לפעמים קשה לי מאד .כי אני עוברת כל מיני קשיים וקשה לי להתיחס אליה. מה עליי לעשות כדי להיות איתה חברה .כי היא כל הזמן אומרת לי אני לא מחשיבה אותך אמא רגילה. את לא אמא שילד בא הביתה ויש אוכל טרי .למרות שאני מנסה לרצות אותה. כל הזמן מדברת עליי שלילי ורק אני עונה לה וזה ממשיך . איך שהבת רואה אותי למשל שעת בוקר עם אני מתעוררת ישר מתחילה לבקש ממני אמא תכיני לי אוכל.תביא לי סלט תכיני לי עכשיו.לא מעניין אותה שאמא לא יכולה לחתוך סלט .לא מעניין אותה שאמא חולה . ליפעמים אני עומדת במצב לא נעים . כל הזמן אצלה זה אוכל היא קשב וריכוז ועכשיו חופש הגדול ממש קשה לכל בני הבית ולאחותה. כי עושה את המוות. אחותה רוצה ללמוד בחדר שלה בסיפריה שלה .אז הבת מתחילה לצעוק קומי קומי זה מקום שלי. מה עליי לעשות באותו רגע.

יחסים האתגר...

שלום רב, אני מבינה שאתם מתמודדים עם מציאות בלתי רצויה. מציאות שנכפתה על המשפחה. בתך מגלה בהתנהגותה קושי . קושי לקבל את המציאות, קושי להתאים את עצמה למציאות, קושי לראות את האחר, לגלות אמפאטי. בעצם יש לה חסך במיומנויות החברתיות וכישורים הרגשיים. היא למדה לדרוש, לקבל או לא, להתאכזב. היא אינה יודעת להתמודד מול תסכולים, ובעיקר אינה יודעת להביע בדרכים נאותות את תחושותיה. הילדה אינה פועלת נגדך/כם היא חושבת ומאמינה ( באופן לא מודע) שאלה הדרכים המתאימות והלגיטימיות במשפחה שלכם. משחר ילדותה היא רכשה והתאמנה בדרכים עקלקלות שבסופו של דבר הניבו לה את מבוקשה. משמעות הדבר ששתיכן זקוקות לעזרה כדי לפתח הבנה הדדית, קבלה, כבוד ואמפאטיה. דרך אחת היא לפנות לאיש מקצוע ולקיים איתו מספר שיחות סביב הנושא. אוסיף ואומר שתוכלי להתחיל לבנות איתה יחסים מאלף : יחסים שמושתתים על שיתוף, תיווך המציאוית, בקשת עזרה ועידוד. הרבה בריאות עינת

זורחת1

New member
תודה רבה לך .

מאוד היתי רוצה רק לא יודעת למה אני לא מאמינה בעצמי שאני יקלוט מה שאומרים לי. כי אני מסתכלת סופר נני ואני מנסה להיות קצת שונה. עכשיו כל פעם שהבת מתחילה להרים את הקול וצועקת או מדברת לא יפה. אני ממש ועומדת על זה שבעצם אני זאת שלא עמדתי על גבולות.היתי שותקת או מתעלמת ואז לא פלא שאנכנו נימצאים בחוץ .היא אחרים מהצד רואים איך היא מדברת אליי ככה. אז אומרים לה זאת אמא שלך לא יפה.ורק אז הילדה מתבישת ושותקת .ובאמת אני מתבישת בבת שלי שככה הגעתי .ולא היתי עיקבית פשוט מצב הבריאותי הביא אותי לווטר. למרות שמצד אחד אני מקנאה בחבר הקודם של הבת שלי .שאמא שלו נכה על כיסא גלגלים וצעירה .בגילי והבן שומע לה כל מילה .ולא רק זה יש לו מטלות בבית כל הזמן בכלל לדעתי אפילו הבחור היתיאש כי אימו כבר דורשת ממני מעל ומעבר. וכאן ממש יש הבדל בין הבחור שעוזר לאמא בניקיון הבית הבחור מפעיל את כל הבית. ואני לאומת זאת עם תעשה משהו בבית הירגלתי זה דבר אחד. והבת עומדת על זה שתעשה דבר אחד.למשל לרוקן מדיח.ולא רק זה היא חושבת שאני אמא שלה ואני חיבת לשרת אותה ולדאוג לה . אשמח לקבל ממך כל פעם טיפ קטן .תודה רבה לך

למעלה