יש לי בעייה

יש לי בעייה

המורה לא מורשה לי יותר לצאת לסיבוב לפני כמה ימים יצאתי לסיבוב כי לא יכולתי יותר לשבת בכיתה ושחחתי לחוזר לכיתה אז המורה הלכה לחפז אותי אצלנו תמיד יש שכבה או חצי בחוץ כך שזה לא משנה תמיד יש עם לשבת ולדבר עכשיו היא לא מבאה לי יותר לצאת לסיבוב ואני חיבת לצאת לסיבוב לכמה דקות השעור הוא איזה שעה ו20 דקות ואני לא יכולה לשבת הרבה זמן בכיתה איך אני משחנת אותה שאני יכול לצאת לסיבוב לכמה דקות?

zivadina

New member
תסבירי לה

שבגלל הפרעת הקשב שלך קשה לך לשבת במקום אחד הרבה זמן. תסבירי לה שבישראל, אחת ההתאמות לנבחנים עם הפרעת קשב ורכוז זה הפסקה של 5 דקות כל חצי שעה. (זאת ההתאמה שבתי קיבלה לפסיכומטרי). אולי תוכלי לבקש מן הרופא שמאבחן אותך שיכתוב את זה בהמלצות הטיפול, ואז תוכלי להציג לה את ההמלצות. בבקשה תבואי לספר מה עשית.

שלחתי את המחנחת שדדבר איתה

וואלה המחנחת הלכה לדבר איתה בקשר לזה היא המרה לה שהיא מביאה לי תמיד לצאת לסובו אני לא שאולת אותה כול פעם מתי שאני צריך לצאת אני פשות יצאת לכמה דקות וחוזרת בשקת לכיתה היא המורה לה שתבא לי לצאת להפסקה של 5 דקות וואלה עכשיו המחנחת באמת עוזרת לי לא סתם הדפיסתי מספר מאמרים אז המרתי למחנחת שעכשיו מאוד עזרת לי אז היא המורה את זכרת שהבתחתי לך שאני הלמד על adhd אז המרתי נכון פעם לא יהיה לי קשר טוב עם המחנחת אבל עכשיו אנחנו בקשר טוב מאוד עוד לא איתי אצל הרופא ביום שני אני הולכת לפעם הרשנה שלי לבנתים המחמחת מהמלא את השאלון

טוב עשית. המחנכת היא בהחלט

אדם מתאים לכך. משמח לשמוע כי בזכות ששיתפת אותה, יש שיפור בתמיכתה בך. בהצלחה גם בהמשך וכל הכבוד

גם לבני אותה בעיה

בני בן ה9.5 לא היה מסוגל לשבת שעה שלמה פניתי למורה שתאשר לו לצאת ל5או10 דקות בזמן השיעור והמורה סרבה בטענה שהיא לא יכולה להיות אחראית עליו בזמן שהוא בחוץ לכן הלכתי למנהל ולתדהמתי מצאתי נכונות לעזור והמנהל אישר שהילד יצא בזמן השיעור ל5או 10 דקות.ועשינו הסכם בכתב עם הילד שהוא מתחייב לצאת רק עד 10 דקות ולהיות במסדרון ליד הכיתה וע"י הרמת יד בסימן וי המורות יבינו שהוא כבר לא יכול לשבת וחייב לצאת וכך יאפשרו לו לצאת.(כל זאת לפני שהתחלנו לתת לו ריטלין).

zivadina

New member
כל הכבוד לך על הנחישות!!!

עכשיו, שאת מתחילה בטיפול בהפרעת הקשב, כדאי גם לטפל בשגיאות הכתיב. האם עברת אבחון של ליקויי למידה? ואת יודעת שאני כל הזמן מחזיקה לך אצבעות, גם במסרים האישיים.

b a r b a i m a

New member
אבל מה עושים למשל כשהילד מסרב

לחזור לכתה? אני יודעת בודאות שהילד שלי גם זקוק לכ-5 דקות סיבוב כדי לחזור לעצמו ואכן מאשרים לו לצאת (בהסכמה שהסיבוב יהיה מס' דקות והוא חוזר) אך היו מספר פעמים שהוא פשוט לא חזר-ואז יוצא מצב שהמורה שולחת ילד אחר לחפש אותו וכו וכו וכו זה בהחלט מפריע למהלך השיעור. המורה מתרגזת, הילד שוב מתוסכל-הטלפונים בבית מצלצלים... איך לשכנע את הילד ולהסביר לו... בגלל מקרים כאלו המורה מסרבת לתת לו לצאת-היא פוחדת ובצדק! האחריות היא שלה .

zivadina

New member
לפי "שיטת דליה" צריך לעשות הסכם

שבו הילד מתחייב לחזור לכתה אחרי 10 דקות. ברגע שהוא לא חוזר לכתה, הוא לא יקבל את ה"פסק זמן" הזה במשך שבוע. אל תתפסי אותי במילה, אבל אני מתכוונת שצריך לעשות אם הילד הסכם שיחייב אותו. גם ילדים צריכים להתחייב, לא רק מורים.

לעשות הסכם עם הילד

אנחנו עשינו הסכם בכתב והילד חתם על ההסכם והבאנו לו אחריות על עצמו וכך הוא הרגיש בגרות ואחריות.

למעלה