יש לי בעייה רצינית

אורא

New member
יש לי בעייה רצינית

אני נמצאת בבעיה רצינית מאוד. נפלתי קרבן להונאה כלכלית גדולה מאוד - סיפור ארוך. כרגע אני משלמת כ - 60 אלף ש"ח חובות בעקבות כך. (רוב הכסף הלוואות שקיבלתי מהמשפחה על מנת להחלץ מהמצב). כרגע קיבלתי בדואר תביעה מבית משפט באילת ע"ס 31 אלף ש"ח. התביעה הסתובבה הרבה זמן כנראה בדואר - אין לי את המסמך ביד הוא הגיע לכתובת של הורי. כיצד אני עוצרת את ההליכים?? וכיצד אני יכולה להוכיח שאני לא חייבת כלום

igalgolan

New member
פרטים בתור התחלה

1. על איזה עיסקה מדובר (קניה, מכירה, יחידת נופש, ערבות, כרטיס אשראי וכדומה). 2. על מה תובעים? אי קיום חוזה (לא שלמת, לא מסרת, לא הגעת, וכדומה), נזיקין? (גרמת נזק, הרסת נכס, היית מעורב בתאונה ... ). 3. מדוע לדעתך התביעה לא מוצדקת, פרוט עובדות (ואיך בכוונתך להוכיח אותן) כולל תאריכים, אירועים, מי נכח, איזה מסמכים ישנם בידך, על מה חתמת וכדומה. יגאל גולן

אורא

New member
יגאל תודה

תודה רבה על תשומת הלב, האם אני יכולה לשלוח לך את כל הפרטים באופן אישי באיימל אני לא רוצה לחשוף הכל בפורום

shaio

New member
בתביעה על סכום של 31 אלף ש"ח

כדאי מאוד להצטייד בעורך דין -- אם מצבך הכלכלי קשה, אפשר מטעם הלשכה לסיוע משפטי במשרד המשפטים, או מאחד מארגוני הסיוע.

אורא

New member
אני מחפשת עורך דין

תודה, מצבי הכלכלי לא עד כדי כך קשה, אני החלטתי אתמול בערב לחפש עורך דין, העניין הוא שאני לא יודעת איך כמה ולמה
זאת אומרת - אני לא יודעת איזה עורכי דין מתעסקים בזה, מה בערך עלות של דבר כזה. על פי דעתי זו תהיה רק חלופה של מכתבים בין עורכי הדין אני מאוד מעוניינת לסיים את העניין מחוץ לבית המשפט. מה עושים???

e-magine

New member
בהנחה שאת לא גרה באילת

אני מציע לך לפנות למשרד עו"ד שיש לו סניפים באזור המרכז ובאילת, כדי לחסוך בהוצאות הנסיעה ובשעות עבודה של עוה"ד. באילת אין הרבה עו"ד, תוכלי להתקשר לשם לכמה משרדים ולברר אם יש להם סניפים במרכז. יש כמה כאלה. יש כמובן מקום לבדוק האם לבית המשפט באילת יש סמכות מקומית לדון בתביעה, לא שמעתי מדברייך שיש איזושהיא זיקה לעיסקה עם אותו האיזור, ואם אכן אין זיקה, יהיה מקום להגיש בקשה להעברת הדיון ולדרוש לחייב את הצד השני בהוצאות הבקשה.

אורא

New member
אני בהחלט לא גרה באילת

אני לא מתגוררת באזור ואין שום קשר לאזור זה. כמו כן ידוע לי שהחברה התובעת נמצאת בתל אביב ולכן לא ברור לי מדוע התביעה בוצעה באילת. כנראה על מנת להקשות עלי ולגרום לי לשלם ללא מאבק משפטי (תחושת בטן) מכיוון שאין להם עילה לתביעה ובעלי החברה יודעים זאת. הם מנסים להקשות על מנת לייאש אותי. כרגע הכי חשוב לי זה לעכב את ההליכים על מנת לתת לי זמן לארגן את המסמכים וכן ליצור קשר עם בא כוחו של התובע ולנסות לסגור את הסיפור מחוץ לבית המשפט.

תשובה

יתכן שלביהמ"ש אין סמכות מקומית. רצוי לפנות לעו"ד שינהל התכתבות עם התובעת ובמקביל יגיש כתב הגנה. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בגלל תפיסה מיושנת ולא דמוקרטית. תצטרכי לבקש המלצות ממכרים.

אורא

New member
תודה רבה על העצה

בוקר טוב, יצרתי קשר עם עורך דין אתמול, הוא מנסה להשיג את התובע ולא כל כך מצליח. כמו כן הוא אמר לי שעל מנת לעכב הליכים צריך למלא תצהיר שלוקח זמן. האם אין שום אפשרות לשלוח מכתב קצר לבית המשפט שמסביר שרק עכשיו כדרך אגב קיבלתי את המכתב שלהם. ושאני מבקשת שבועיים להתארגנות יום נעים

המחוקק נתן לך מראש 30 יום

להתארגנות, מהיום שקיבלת בפועל את כתב התביעה ולא מהיום שהוגש, ככה שזה לחלוטין לא משנה כמה זמן המכתב הסתובב בדרך. היות ופנית לעו"ד הוא אמור להסביר לך את הדברים האלה. נכון, לפעמים הכנת תצהיר לוקחת זמן, כי על עוה"ד לקבל ממך ולאסוף מסמכים וללמוד את הנושא על כל היבטיו. אם את צריכה יותר את צריכה להגיש בקשה הנתמכת בתצהיר או להגיע להסכמה עם הצד שכנגד, הסכמה שמוטב שתקבלי אותה ממנו בכתב. בשום פנים ואופן אין לשלוח "מכתב הסבר" לבית המשפט ולקוות שיהיה בסדר, כי מה שיהיה הוא שינתן נגדך פסק דין ללא משפט. תקשיבי להמלצות שנתנו לך כאן, אל תחפשי כאן תשובות שירגיעו אותך ויגידו לך שיהיה בסדר. אם את רוצה שבית המשמע ישמע את דברייך את חייבת לכבד את סדרי הדין שלו ולפעול על פיהם ולא לקוות "שיבינו אותך ויתחשבו בך". סליחה על התשובה הבוטה שהיא רק לטובתך, אך עכשיו אחרי שכבר כמה עו"ד ענו לך והסבירו לך, יותר טוב שתתחילי לטפל בעניין במקום לבזבז זמן בהתכתבויות בפורומים. בהצלחה.

אורא

New member
תודה רבה לכולם

ברצוני להודות לכולכם, על העצות החכמות העידוד והסיוע שהענקתם לי. התיק נמצא כרגע בהליך גניזה - כך נמסר לי מההוצאה לפועל באילת. כך שאני חושבת שאשאירו שם להעלות אבק, כל דאגתי היתה לשווא. הגיע אלי מכתב שנשלח בשנת 2000 (דואר מהיר). כבר אין לו ערך אז שוב תודה לכולם ויום נפלא

shaio

New member
חשיבה מסוכנת

אינני מבין האם את מדברת על גניזתו של תיק הוצלפ או של תיק בית-משפט. הגניזה היא הליך מנהלי-פנימי של בית המשפט או לשכת ההוצאה לפועל. הוא אינו משליך על זכויותיך וחובותיך. אפילו בעוד מאה שנים יכול לבוא התובע, לבקש את התיק מהגניזה, לקבלו לידיו תוך ימים ספורים, להראות לרשם שאין בתיק כתב הגנה ולקבל פסק-דין נגדך על מלוא תביעתו. בחירה ב"אפשרות האבק" היא הימור מסוכן על מלוא סכום התביעה. ואם כבר ניתן פסק-דין בלי ידיעתך, מובן שככל שעובר הזמן סיכוייך לשכנע את בית המשפט לבטל את פסק הדין -- צונחים. (אינני עו"ד)

אורא

New member
ידוע אף ידוע לי../images/Emo42.gif

ובכל זאת לאחר שלושה לילות ללא שינה, ישנתי טוב פעם ראשונה מאז נודע לי על התביעה. אז ככה קצת יותר פרטים מדוייקים - התביעה היא פניה להוצאה לפועל בלבד, לא היתה מסירה חוקית של אזהרות, כמו כן לא היתה פניה או תכתובת בתיק משנת 2000 ( לי נודע על קיומו של התיק רק השבוע במקרה). התובע לא ביצע בתיק שום פעולה למעט פתיחתו. אי לכך ולאחר שניסיתי בעזרת עורך דין לפנות אל התובע ואל בא כוחו ללא מענה ותשובה אני שולחת מכתב להוצאה לפועל על כך שלא היתה מסירה חוקית ורשומה של המכתב ועל כן אני רואה בעניין סגור כמו כן אני לא אנוח על זרי הדפנה עד שלא אדע בוודאות שהתיק סגור ונעול ולא ייפתח שוב לעולם וכי אין עילא לפתוחו שנית. תודה ויום נעים אור

shaio

New member
אי אפשר לסגור את התיק

הבעיה שלך אינו התיק הפתוח, אלא פסק הדין או השטר שמכוחו נפתח התיק. מה אומר עורך דינך? ואם אינו פעיל בתיק -- בדקי במסמך ההוצלפ האם התיק הוא מכוח "שטר" או מכוח "פסק-דין", ואז כדאי לחזור לכאן לטיפול יותר מקיף. ודחוף מאוד מאוד מאוד, שכן מרגע שנודע לך על קיום התיק מתחילים לספור נגדך כל מיני זמנים לביצוע הפעולות השונות -- והם זמנים קצרים מאוד.

אורא

New member
בוקר טוב,

התיק הוא כנראה מכוח שטר, אך הם לא יודעים שנודע לי על התיק. כמו כן לא בוצעב שום פעולה בתיק על ידי התובע או גורם אחר משנת 2000 כך שעורך הדין אמר לי שעל מנת להתחיל טיפול בתיק הם צריכים להתחיל את כל התהליך מהתחלה. אני מנסה כבר שבוע להשיג את עורך הדין של התובע ללא הצלחה. אני רוצה לסגור את הסיפור מחוץ לבתי המשפט ויש לי הוכחה בכתב שאני לא חייבת כסף לתובע. כך שאני מקווה שעורך הדין של התובע יבטל את התביעה ברגע שאני אעביר לו את המסמך. יום נעים אור

shaio

New member
דרך הטיפול נכונה, אבל יש תוספת...

כדאי במקביל לפעול גם כדי להכין את הדרך לטיפול בהוצל"פ. עורכי דין של חייבים הם לפעמים אנשים בעייתיים, והוא עלול למשוך אותך זמן עד שתאבדי את זכויותיך בהוצאה לפועל. מרגע שנודע לך על ההליך יש לך 20 ימים להגיש התנגדות לביצוע שטר. השתהות בהליכים מול עורך הדין עלולה לגרום לך להחמיץ מועד זה. לכן כדאי מאוד לנצל את הזמן להכין במקביל גם התנגדות לביצוע שטר ולהגיש אותה; ולהגיש מייד, בתוך ימים ספורים, גם בקשה להארכת מועד. צריך להבין שחלק מעורכי הדין המטפלים בחייבים, גם אם תציגי להם הוכחות מוצקות, לא יבטלו את התיק, אלא יבקשו להעמיד את העניין לבחינה בהליך של התנגדות לביצוע שטר. נטיה כזו תתחזק, בוודאי, אם המועד להגשת ההתנגדות יחלוף. ההצעה שלי היא למצוא עורך דין או ייעוץ דומה בהקדם. באזורים רבים בארץ פועל פרויקט "לב המשפט", המספק סיוע מטעם סטודנטים למשפטים בהליכים כאלה, וגם בכך אפשר למצוא עזרה ראשונה (כגון בניסוח של בקשה להארכת מועד). יש גם גופים דומים. העקרון הוא לפעול בצורה מהירה לטובת עצמך, עם המערכת, לא לסמוך יותר מדי על מה שהעורכדין של הצד השני יעשה לטובתך, ולמנוע מצב שבו הענן של הצ´ק הזה נשאר תלוי מעל לראשך. כדאי גם להציג באופן מסודר את המקרה בפורום, מחדש, ולתת לעורכי הדין לייעץ. (אינני עו"ד, היעזרי גם בייעוץ מוסמך!)

אורא

New member
תודה רבה על העצה

בקר טוב ותודה רבה על העצה אשתמש בה. יום נעים אור

למעלה