יש לי בעייה קטנה

יש לי בעייה קטנה

התחלתי לקרוא את הספר השישי של הארי פוטר למעלה משנתיים אחרי שקראתי את קודמו (אותו השאלתי מהספריה). בספר (או בתחילתו) מדובר על המון המון דברים שקרו בספר החמישי ואני זוכר אותם רק במעורפל ("התקרית במשרד הקסמים" לדוגמה). כדי להבין את הספר יותר טוב אני רוצה להזכר במה שקרה לכן אני אשמח אם מישהו יוכל להביא לי תקציר (אבל תקציר טוב, לא כזה של כמה שורות) שמסביר את הספר כמו שצריך? וכדאי שהוא יהיה בעברית

קודם כל בפעם האחרונה שבדקתי

אני בן. אני סייד נודד ולא סיידת נודדת.. למה לא לקרוא את הספר? בעיקר כי הוא לא שלי אלא מהספריה וגם אין לי כח לקרוא אותו ואני מעדיף לקרוא איזה תקציר איכותי בעברית שיסכם לי את מה שקרה בספר (ובעיקר בסופו)

אני דווקא הייתי קורא אותו עוד פעם..

לדעתי, שום תקציר לא יוכל להסביר לך את מה שקרב בספר כי לדעתי זה ממש לא מעניין ככה..

ס א י

New member
../images/Emo115.gif אם אתה עד כדי כך לא רוצה לש

לשבת ולקרוא את הספר שוב אז פשוט תקרא את ה200-300 עמודים האחרונים וזהו.

אמממ אני יכולה לנסות לעשות מיני

תמצות, קראתי את הספר דיי מזמן... קודם כל המורה להתגוננות בשנה ה 5 זאת דולורס אמברידג' ואני מקווה שאתה זוכר כמה רעה היא... היא העיפה את דמבלדור מההנהלה. כל הספר הארי חולם על איזה דלת מסתורית והוא לא מבין מה זה.. באמצע הבגרות בתולדות הקסם נראה לי הארי נרדם והוא רואה את וולדמורט מענה את סיריוס במשרד הקסמים, אז הוא הולך ביחד עם כמה מהחברים שלו למשרד הקסמים ושמה הוא מגלה שהכל היתה עבודה בעיניים, יש שם דו קרב בין המסדר לאוכלי המוות, ושמה בלטריקס הרגה את סיריוס.. מאוד קצר... סורי אין לי כוח לפרט מידי..

L i O r K u S h

New member
עוד...../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

אחרי שהארי חלם על סיריוס הוא הלך לבדוק אם הוא בבית(דרך האח בחדר של דולורס) שם הוא ראה את קריצ'ר. הזבל אמר לו שסיריוס לא נמצא והוא יצא. מכאן הארי חשב שסיריוס באמת מעונה והלך להציל אותו. הוא יצא עם רון, הרמיוני,לונה לאבגוד ונוויל. הם הגיעו לשם, הלכו לאותו מקום שהארי חלם עליו-מחלקת המסתורין, אך לא ראו שם את סיריוס. פתאום על המדף הם ראו מעין כדור בדולח שכתוב עליו הארי פוטר וולדמורט(משו כזה). הארי ראה את זה ולקח את זה מן המדף ובאותו רגע הופיע מאחוריו לוציוס מאלפוי וביקש את הכדור. בכדור הייתה שמורה הנבואה על הארי וולדמורט. וולדמורט רצה לקחת אותה אך רק זה/אלה שהנבואה עליהם יכולים לגעת בכדור ומכיוון שוולדמורט לא יכול להופיע פתאום במשרד הקסמים(שעדיין לא מאמין שוולדמורט באמת חי) ולהרוס את הכיסוי שלו. מכאן הוא המציא את התחבולה הזאת והביא את הארי לשם. הארי והחבורה החלו להילחם באוכלי המוות ביניהם לוציוס ובלטריקס. הדברים לא הלכו משו טוב והכדור התנפץ, אפחד לא שמע מה אמרו בגלל הרעש והנבואה הלכה קפוט. פתאום הגיעו חברי המסדר והחלו להילחם באוכלי המוות. בזמן שסיריוס נלחם בבלטריקס היא שלחה לחש משתק לעברו וההדף העיף אותו מעבר לפרגוד ששם כנראה עולם המתים או משו כזה. סיריוס מת והארי משתגע. דמבלדור הגיע ותפס את אוכלי המוות(חוץ מבלטריקס). הוא נילחם בוולדמורט אך אפחד לא ניצח. בזמן הקרב פתאום נעלם וולדמורט וכנראה הוא נכנס בהארי, הארי הרגיש אותו אך לא יכל להילחם. הוא השתמש בזה כדי לגרום לדמבלדור להרוג את הארי אך לא הצליח, הוא לא יכל לסבול את רגש האהבה של הארי ויצא ממנו. הקרב נגמר, משרד הקסמים האמין שוולדמורט חזר ודמבלדור חזר לבית הספר. בבית הספר דמבלדור הודה בפני הארי שזו הייתה אשמתו שסיריוס מת, שהוא היה צריך לספר להארי את הנבואה מזמן ולהסביר לו למה למד הלטת הכרה(ועוד עם סנייפ כששניהם לא סובלים אחד את השני). הוא סיפר להארי מהי הנבואה-אין לי ציטוט מדויק,תבקש אם באלך. בנבואה נאמר- בשלהי החודש השביעי יוולד זה שיוכל להפיל את אדון האופל. הילד יוולד לאלו שחמקו שלושה פעמים מן אדון האופל(או מן המוות לא זוכרת). הילד יסומן כשווה לו. האחד לא יוכל לחיות כשהשני בחיים. אני לא זוכרת ממש...ואין לי פה ת'ספר. לנבואה התאים גם נוויל וזה הציק להארי. וולדמורט לא ידע שרק אחרי שהוא ילך נגד הילד, הילד יסומן כשווה לו כי הוא לא שמע את כל הנבואה. וזהו..הארי היה מבואס בגלל סיריוס וככה נגמר. כמה כתבתי
מקווה שעזרתי

L i O r K u S h

New member
מממ...../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

גם אצלי היה אותו מצב אז פשוט קראתי מפרק בחינת בגרות(משו כזה) עד הסוף וזה דיי מסביר מה שצריך..

למעלה