יש לי בעייה במנוע???

yair raveh

New member
יש לי בעייה במנוע???../images/Emo4.gif

יש לי מנוע חדש GP 15 (אני יודע שהוא זבל של מנוע אבל...) בן שנה לא טס אבל עשה הרצה של שעה- שעה וחצי ולאחרונה ניסיתי להתניעה אותו ולא היצלחתי הוא כאילו ניתפס בשלב הכי גבוה של הבוכנהלא ממש ניתפס מפעילים קצת כוח והוא עובר את זה אז מה לעסות או מה הבעיה? כבר ניקיתי אותו בנפט ופתחתי אותו וזה לא בטלטל וניסיתי להתניעה עם כל אפשרויות הסיכה אז מה עוד יש לי לנסות לעסות או ליבדוק ?

noam weissman

New member
שלום יאיר

קודם כל אסור בתכלית האיסור לשפשף את הבוכנה עם ניר זכוכית או כל פטנט אחר על מנת למנוע את התפיסה !!!!!!!!!!!. מנוע בוכנה ללא רינג אמור להתפס במעט בסוף מהלך הבוכנה. כאשר המנוע מתחמם (עובד) השרוול מתפשט יותר מהבוכנה ואז המנוע לא תפוס. השמן סוגר את הרווח וככה המנוע צריך לעבוד. אם אין נזק אחר במנוע ויש קומפרסיה טובה המנוע צריך להניע. תבדוק פלג או אולי סתימת דלק בסיכה. תנסה לשים כמה טיפות דלק ישר לפתח הפליטה ותנסה להניע. עם המנוע מראה סימני חיים תבדוק מה מצב הסיכה וכו´. לפעמים מנוע חדש תפוס קצת יתר על המידה ופשוט צריך להריץ אותו קצת יותר. בהצלחה.

yair raveh

New member
תודב אבל...

ניר זכוכית ברור שלא (לא יודע עם היתכוונתה בצחוק או לא) ויכול להיות שבאמת התפיסה היא בגלל שהוא קר אבל עכשיו גיליתי שיכול להיות שהראש מנוע לא אטום לחלוטין אני לא בטוח מאיפה הרעש יוצא אני שומע בועות ויש לי רווח של חצי מילימטר בין ראש המנוע לגוף עצמו אבל ניראה לי שזה מכוון אולי בשביל הברגים אז רק תגיד לי עם זה הגיוני או שחסר לי אטם כל שהוא? או מישהוא אחר שמכיר את ההמנוע הזה תודה יאיר

hifly

New member
למה זבל? למה לבעס אותו? :)

אם הכל בסדר,בדוק בחלק העליון של הצילנדר אולי הוא החליד במקום שהבוכנה כניראה עמדה שנה שלמה והצטברו שם מיים.אם כן פתח את ראש הצילינדר נקה את החלודה ב ע ד י נ ו ת בעזרת נפט,בנזין,וכו,עם סמרטוט...אבל בעדינות שלא תיסרוט יותר מידי.וסגור בחזרה את הברגים בהצלבה וברגש!!! בדוק את אטם הקרבורטור,בחיבור שלו לגוף,אולי יתיבש וניסדק. בדוק שהפלג עובד,או שים חדש,סגור את הסיכה הראשית ופתח 2.5 סיבובים.,ונסה להניע. בזמן ההתנעה בדוק שיש דלק בצינור מהמיכל לקרבורטור,אולי הצינור מהמיכל סתום. אם כל הצנרת נקיה אז המנוע צריך להניע,אני מקווה שאתה עושה את זה עם סטרטר,כי התנעות ראשונות תמיד קשות,והרבה אצבע לא תישאר לך אחרי זה. בהצלחה. אמיר

hifly

New member
נועם אני ואתה מיתחרים על התשובות..:

אגב בן כמה הדלק שאיתו אתה מנסה להניע,יכול להיות שהוא צבר מיים בזמן שהוא עמד,נסה להשיג קצת דלק טרי,זה רק יעזור. ואם הצלחת בסוף להניע בצע הרצה של מיכל אחד בלבד עם מנוע עשיר מאד. אמיר

yair raveh

New member
עסיתי הכל חוץ מי הקרבורטור

אין חלודה וזורם דלק כי אחרי הרבה זמן אני מציף אותו ואת הקרבורטור אף פעם לא פתחתי אז אני מפחד שלא יצליח להרקיב אותו (לומרות שיש לי חוש תכני טוב ) זה החרכי ליפתוח אותו? גם עם האטם יבש הוא מכניס דלק והאיוור

hifly

New member
אל תידאג הקרבורטור לא ירקב...

בסך הכל בורג אחד או שנים מהצד,תפתח,במשיכה עם סיבוב והוא יוצא,נקה אותו טוב,יכול להיות שמעבר האויר או דלק בית הסיכה סתום,תנסה אם לחץ אויר,מקומפרסור.האטם יושב בבסיס הקרבורטור,ואם הוא סדוק ,יכנס אויר לבית גל הארכובה,ואו שלא יניע או שלא יעבוד כמו שצריך. אמיר

yair raveh

New member
לא ראיתי שום אטם

לא הי שום דבר ולא איבדתי אותו אבל פתחתי (עוד ליפני שניקיתי אותו עם נפט ) את החלל האחורי אני חושב שזה גלגל הארכובה מה צריך לעסות לו איזה ווקום עכשיו או שזה לא משנה? ושם כן ראיתי אטם עם זה משנה בכלל

hifly

New member
רגע נעשה סדר בכל הברדק של המנוע

פתחת את ראש המנוע ואין חלודה?נקי? יופי.אמור להיות אטם אלומיניום אני חושב מתחת לראש יכול להיות שאתה לא רואה אותו כי הוא צמוד לצילינדר או לראש וקשה להבדיל . אם לא נפל כלום והרכבת חזרה,ואני מקווה שהרכבת כמו שצריך ברגש!!! אז בינתים זה בסדר, אתה אומר שאתה רואה בועות יוצאות מהרווח בינהם כל פעם שאתה מסובב את המנוע?? אם כן אין אטימה מספיקה,אז משום מה האטם נעלם,או לא הסדר. אם אין בועות ורק רעש אז זה בסדר. קרבורטור פרק ממקומו(אין ברירה) פרק ממנו את הסיכה הראשית ונקה אותו,טוב טוב,עם נפט,או כהל,יש גם עוד חומרים שיהיו טובים לא זוכר כרגע,אחרי שניקית תכניס לחץ אויר מכל החורים של הקרבורטור,כולל מהחור של הסיכה. בבסיס הקרבורטור יש אטם טבעת שחור,מגומי,בדוק לשלמות וסדקים.אם גם זה בסדר הרכב חזרה. מיכסה גל ארכובה מאחורה,זה עם 4 ברגים,צריך להיות עליו אטם נייר דק ועדין,אם אין,אתה צריך לעשות או לקנות חדש.אבל אם אף אחד לא נגע במנוע לפניך הוא אמור להיות שם.ניקית בתוך חלל גל הארכובה?יופי סגור חזרה את ארבעת הברגים,אין צורך בואקום .... החלף פלג.סגור את הסיכה הראשית עד הסוף ופתח 2.5 סיבובים. חבר חשמל לפלג,תוודה שהוא עובד,זוהר יפה באור כתום בהיר!!! עם כן נסה להניע. אני מקוה שלא נגעת בסיכה הנגדית,אותו בורג זעיר שנימצא בבסיס הידית שמזיזה את ה"גז" של הקרבורטור,יותר נכון במרכזה עמוק בפנים. אם כן(אוי הברוך),אז סגור גם את הבורג הזה עד הסוף,קח צינורית דלק חבר לקרבורטור במקום הצינורית שמגיעה מהמיכל,ותתחיל לנשוף בתוכה,במקביל פתח את הבורג(הסיכה הנגדית) לאט לאט עד שתרגיש שאויר מתחיל לעבור בצינורית..כאן תעצור ,הסיכה מכוונת פחות או יותר. החזר את צינורית הדלק למקומה,סגור בעזרת האצבע את פתח הקרורטור וסובב ביד את המנוע מספר סיבובים כדי לשאוב דלק מהמיכל. ונסה להניע. ואני מקוה שתצליח כי כואבות לי האצבעות מההקלדה.:):) אמיר

yair raveh

New member
תודה רבה רבה על ההשקעה

אבל עוד כמה דברים קטנים 1 אין סיכה נגדית במנוע הזה 2 אין לי שום אטם במנוע חוץ מיזה של גלגל הארכובה ואני 99 אחוז בטוח שהוא תמיד היה כך אתה מכיר את המנוע הזה ספציפי זה ? GP 15? כי עם אתה מכיר אז אתה בטח יודע עם יש שם בטוח אטמים

noam weissman

New member
סליחה אני לא מרגיש שאנחנו מתחרים

ראיתי עניתי, וממש לא ניסיתי לבעס. בקשר לניר זכוכית ממש לא התלוצצתי, אני מכיר מקרה אמיתי שמישהו חשב שהמנוע תפוס וזה בדיוק מה שהוא עשה. מיותר לציין שהלכה בוכנה.

hifly

New member
התכוונתי לבעל המנוע שלו יבעס אותו

ז"א את המנוע כי הוא כתב שהוא זבל :) אמיר

yair raveh

New member
אני חושב שאני יודע מה הבעייה

עם אני סותם עם האצבע את הקרבורטור והאגזוז אז אמור להיות לי מעוד קשה לסובב את הפרופ נכון? ואני מצליח לסובב אותו די בקלות ואני שומע את הדחיסה שלו

yair raveh

New member
תוספת

אז זה אומר שיש לי חוסר אטימה במקום אחר (אולי חוש מנוע) ?

למעלה