יש לי בעיה...

shuala

New member
יש לי בעיה...

אני סובלת מהפרעות חרדה והולכת לטיפול פסיכולוגי (הייתי 4 פעמים אצל פסיכולוג). כבר הצלחנו להבין שבעקבות אירועים טראומטיים שעברתי אני מפחדת משיגעון וטירוף וחוסר שליטה, אבל עדיין אני לא מצליחה להתנתק מהפחד של אובדן שליטה וטירוף ואני מפחדת משגעון של רגע, אני מפחדת שאאבד את נפשי לדעת ואחתוך לעצמי את הורידים או משהו כזה, למרות שזה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות, אני פשוט מפחדת להשתגע וריבוי המחשבות על זה רק מעצימות את העניין!! הפסיכולוג שלי מטפל בי יותר בצורה דינאמית וקצת קוגנטיבית ולכן חשבתי להעלות את הבעיה כאן בפורום בתקווה שמישהו יוכל לייעץ לי איך להתמודד עם המחשבה הזו. תודה

שריד

New member
לא הבנתי עם מה את רוצה להתמודד

עם המחשבה שאת הולכת להשתגע ? או המחשבה שאת יכולה לפגוע בעצמך ? את מבינה את ההבדל בין שתיהן ?

shuala

New member
הן תלויות אחת בשניה

אני לא רוצה לפגוע בעצמי אני פשוט מפחדת (=חרדה) מטירוף ומאפשרות כזאת של "אי שפיות זמנית" ומייאוש בעקבות המצב שעשוי להביא לזה למרות שאני אוהבת את החיים ורוצה לחזור לשגרה נורמלית בלי מחשבות טורדניות

שריד

New member
תראי, האמת היא

שכולנו לעיתים ב"אי שפיות זמנית", את צריכה לראות אותי לפעמים בערב בזמן השכבת הילדים... אני מניח שאני לא היחידי יש עוד הורים וכו'... מצב של אי שפיות כזה הוא מצב שבו הרגשות מציפים ואין בקרה...אין מטרות ראליות שאפשר למשש (מה זה בדיוק טירוף ?) אין איסוף מידע שיטתי, אין עיבוד למידע וכמובן התגובה (להיות בפחד וחרדה) לא מקדמת לשום מקום ונשארים איתה... מה לעשות ? לעשות... תקבעי עם הפסיכולוג מטרות (קונקרטיות) ותפעלי להשגתן...

למעלה