יש לי בעיה...

יש לי בעיה...

אני מחפשת מקום וירטואלי לחלוק את הכאב... אני אדם די בודד, אני משקיעה את עצמי בלימודים, ובחבר. אין לי חברים. נפרדנו לפני שבועים וחזרנו לאחר שבוע, בהבנה שיש לנו אהבה ענקית, והבסיס טהור ומוצלח. אנחנו יחד קרוב לשנתיים(החודש..). אתמול רבנו, רבנו ריב טיפשי שהתחיל מתוך הניסיון לדבר, ולשקם את הקשיים שיש לנו. אני מאוד קנאית ואני אדם שדורש אמת. הוא לעומת זאת בוחר "לספר רק חלק" שבעיני זה שקר. הוא יוצא עם חברים שלו, עם חברים שלי לשעבר (אנשים שהוא יודע שאני ממש לא רוצה שיהיה בסביבתם.)... והוא יודע שבגדול אני מעדיפה שהוא לא יצא, אבל כל שאני דורשת הוא שהוא יספר לי.. והוא לא. לצעו היא טיפש מעט. וכל פעם אני מוצאת תמונות בפאלפון שלו... 4 פעמים שתפסתי על שקר מאז החזרה. ואתמול ניסתי לדבר איתו, וניפתחתי, ודיברתי, והוא הגדיר את השיחה כ"עוד זיון שכל", ועוד בילבולים, ושאני חוזרת על עצמי, ונטש לטובת ללכת אל חבריו. דברים כאלה לא קרו לנו אפעם. יש לנו קשר חזק, המשפחה שלו בחלקה בארץ, והו לא מסתדר איתם,לכן אני המש]חה, ותמיד אמר שאני הסיבה שהוא פה ולא שם. אתמול הוא אמר שזה מסיבות אחרות.. נעלבתי.. גם וא אר שהוא חבר רק 60% מהזמן... אני לא יודעת מה לעשות, אני מפחדת שניפרד, כי אני מפחדת להיות לבד... מאוד מפחדת.. אין לי חברים כמו שאמרתי. ואני לפני גיוס. ואני פשוט לא יודעת. והשאלה ה2, היא איך עובדים על קשר שצריך לתקן? כיצד עובדים על קשר? ביעוץ? אם יש עוד דברים? תרגילים יחד או דבר אחר..?

ShirShir

New member
חמודה - קבלי ../images/Emo24.gif

קודם כל, לפי הכרטיס שלך אני מניחה שאת בת 17. כל העולם עוד לפניך.... אל תפחדי להישאר לבד! אם הוא "הגדיר את השיחה כ"עוד זיון שכל", ועוד בילבולים, ושאני חוזרת על עצמי, ונטש לטובת ללכת אל חבריו. דברים כאלה לא קרו לנו לא פעם"
הוא כנראה לא ממש מעריך אותך, וזה חבל. לא מגיע לך יחס כזה מחבר, או מכל אדם אחר. אני מציעה לך לנסות לפנטז בראש איזו זוגיות היית רוצה שתהיה לך; מה תעשו, איך תרגישו, איך תבלו, מה תאמרו אחד לשני.... ועכשיו תעשי עם עצמך חשיבה כנה - האם תוכלי להגשים זאת עם החבר הנוכחי? אם לא, אל תפחדי לעזוב, עדיף עכשיו מאשר מאוחר יותר - כי ככל שהזמן יעבור רק תיפגעי יותר. כל החיים עוד לפניך ויש הרבה בחורים מקסימים בחוץ, רק צריך לצאת-להרים את הראש-לחייך ולהמשיך הלאה. בכל מה שתבחרי אני מאחלת לך המון הצלחה והרבה שמחה ואושר!! ובכל רגע שתרצי מקום וירטואלי לחלוק את הכאב - אנחנו כאן

maybesure

New member
גם ממני ../images/Emo24.gif

לפי מה שקראתי את מבטאת תלות מאוד עמוקה בבחור. מתוך התלות הזו הוא נראה לך כרגע היחידי בעולם. איך מטפלים: א. כמו ששירשיר אמרה: לבחון היטב אם אכן הוא האידיאל בשבילך, במיוחד לאור ההתבטאויות שלו. ב. לפתח לך חיי חברה מאיזה שהוא סוג: בחוגים, בפעילות נוער, בהתנדבות או סתם חברות של כייף-העיקר לא לתת לו תחושה שאת תמיד תמיד זמינה רק בשבילו ורק יושבת ומחכה לו שיואיל להתייחס.. ג. באותה המידה: לאפשר לו חופש-בלי ביקורת-לבלות עם מי שהוא רואה לנכון-גם אם את לא סובלת אותם או רוצה אותו רק לעצמך. ככל שתחנקי אותו-ככה הוא ירצה יותר להשתחרר. ד. הסיבה שהוא מסתיר ממך פשוט משום שאת מנסה להגביל. אין פתיחות כשיש כזו ביקורת. להרפות לחץ. להיות קנאית ולדרוש אמת-לא הולך יחד. זו אולי משאת נפש-אבל התוצאה היא הפוכה! ה. לא לפחד מפרידה. דלת נסגרת-חלון נפתח. אם תגיעו לפרידה תגלי שהעולם מזמן הזדמנויות נהדרות שלא חשופות בפניך כרגע-בגלל התלות. ואולי דווקא תגלו שהגעגועים לא מניחים לכם להפרד לתמיד. כעקרון אני לא מאמינה בפסקי זמן אבל יש כאלו שזה עוזר להם להגיע לתובנות. קבלי חיזוקים בהצלחה

Nataly A

New member
כשהייתי בת 18

היית גם אני בקשר דומה. הפרטים אולי קצת שונים, אבל העיקרון אותו עיקרון. בתחילת הקשר הוא חיזר אחרי בטירוף, ואחרי כחצי שנה התגלה פרצופו האמיתי. גם אני הייתי עם אותן התלבטויות כמו שלך. תאמיני לי, לא שווה לך. לא שווה לך להשקיע את הזמן שלך, האהבה שלך, הרצון הטוב שלך בבחור שיש לו דברים "יותר טובים" לעשות מאשר לדבר איתך. בבחור שמגדיר את המאמצים שלך כזיון שכל. אני בד"כ משתדלת לא להיות נחרצת כשאני מציעה שאולי מערכת יחסים מסויימת שווה פירוק, אבל במקרה הזה אני די מרגישה נחרצת. כתבת על אהבה, אבל בעיקר כתבת על "לא להיות לבד". אני מבינה אותך מכל הלב! אין לך מושג כמה. אבל אני גם יודעת לומר לך שזו הסיבה הכי מחורבנת להשאר עם מישהו, כי משם יכולים לקרות רק 2 דברים: 1. שתשארו ביחד, והוא ימשיך לקחת אותך כמובן מאליו. ההתנהגות שלו תלך ותחמיר, ואת תתחילי להעלם במערכת היחסים רק כדי לא להיות לבד. 2. אתם תפרדו בעוד X זמן, וזה יהיה הרבה יותר כואב וקשה. עדיף שאת זו שתבחרי, מאשר שהוא יבחר בשבילכם, לא? ורק בשביל לומר גם משהו חיובי, כי אני באמת לא רוצה לדכא אותך - תשמעי, את לפני גיוס. אני לא יודעת מה תעשי בשירות הצבאי שלך, אבל זו מסגרת נפלאה ליצור חברויות! להיפך! תנצלי אותה. זו התחלה נפלאה בשבילך, להכיר עוד אנשים, עוד בחורים ובחורות. להתחיל את חייך בתור בוגרת...תחשבי על זה. מאחלת לך בהצלחה!

תודה. עד שקראתי היו דברים...

אז פגשתי אותו, אחרי שהוא התעלם ממני היום, כי אני כזו. והיה נורא.. הוא אמרה שהוא אוהב, לא רוצה להפרד, ומצד שני שהוא שוקל אם כדי להיות יחד או לא, שהוא לא יודע אם הוא רוצה, וזה לא כן ולא לא... היה נורא.. ואמרתי לו שאני נפגעת, ושנתים... זה שנתיים... ושאחרי הפרידה הקודמת, הוא לא למד? ובעיני התחלנו להרים את הקשר. .ואיך הוא נתן לי ככה להיות, ולשחק בי, שחזרנו ופתאום.. אמרתי גם שאני משחררת כל רסן, רק שיגיד אמת, שזה בחירה שלו, אבל יזכור מה הרגש שלי בזה... אני כל כך פגועה ובוכיה, נדמה לי שזה הסוף, יצאתי ממנו בוכה, והוא לא היה אכפת לו... כואב לי, ואני תלויה, ועשיתי טעויות, כל כך, שמחר אני לאאגש לבחינת בגרות בגלל המצב שנוצר, כי לא למדתי... (ואני תלמידה מצטיינת.. בערך:)) בקיצור, תודה רבה לכם. שניסתם לעזור. כולם אומרים שצריך החוצה מהקשר, ואני פשוט פוחדת לא יותר ולא פחות...

למעלה