יש לי בעיה.

גנגי

New member
כן, אם רק רוצים.

כמובן לא אותם ניצוצות של הסטארטר, אבל יש. הרבה פחות זוהרים ומרטיטים, הרבה יותר עמוקים וחמים. ואגב, עם כל הכבוד לניצוצות ולפרפרים, יש באהבה ארוכת-טווח דברים שמפצים בגדול על היעדרם של אלה. ~ניצוצות זה לא הכול~

אטיוד5

Active member
כן

אולי לא מאותו סוג, אבל, מנסיוני הדל (N=1), אחרי כמעט עשרים ושמונה שנים עם אותה אשה עדיין עפים הגיצים. מה שלא שולל, כמובן, אפשרות של ניצוצות עם בנות זוג אחרות, נוספות.

anabell1

New member
יש לי בעיה.

יש לי בעיה. יש לי חבר כבר 6 שנים שאני גרה איתו, ומאוד אוהבת אותו.... הבעיה היא שבזמן האחרון אני נמשכת מאוד למישהו מהעבודה (נשוי), אנחנו כל הזמן מפלרטטים אחד עם השניה, עושים מסג'ים אחד לשניה וכאלה, זה טבעי?? זה נורמלי להימשך ככה למישהו למרות שאני מאוהבת במישהו אחר?

גנגי

New member
כן.

את אדם, נכון? לא עשויה מפלסטיק או פיברגלס, נכון? אז זה נורמלי. אנשים לא מפסיקים להימשך לבני המין שמושך אותם כשהם קושרים קשרים רומנטיים ארוכי-טווח עם מישהו, ואפשר מאוד מאוד לאהוב את בן הזוג, ובכל זאת להימשך - בין אם פיזית ובין אם רגשית, למישהו אחר. עכשיו הכול תלוי בך, אם תחליטי לשלוט בזה או לתת לעצמך דרור ולהסתכן באיבוד מה שיש לך ושאת מעידה שטוב לך איתו. אם המאזניים אצלך מכויילים כהלכה, תשאירי את הפנטזיות לפנטזיות, ותתפני לחיות עם זה שאהבה נפשך.

והסברון ( + * התנצלות)

כמי שיצאה מבית שבו תפיסת העולם שהועברה אליי על-ידי אמא שלי --- איתה יש לי קשר סימביוטי במיוחד, ועם זאת, אני ידועה כדעתנית במיוחד וכבעלת אידאיות שעליהן קשה לי כקריעת ים סוף להתפשר --- היתה שאין צורך - ובמיוחד אין כל רצון - לשאוף להיראות טוב, להישמע חכמה, להיות מצחיקה וכו' וכו' עבור אף אחד למעט בן הזוג שלך, כלומר, אני בפירוש שמעתי הצהרות כגון "אין לי כל רצון להיראות יפה עבור אף אחד חוץ מאבא", "אין לי עניין ללכת לסרט עם אף אחד מלבד אבא" וכן הלאה הלאה.. כמי שצאה מבית שבו זו היתה תפיסת העולם, זה בנוסף ל"מה פתאום לריב?! אבא ואני מעולם לא רבנו" וכו' - קשה היה לי לבסס את עצמי עם ראיית העולם שלי, שהיא גם בריאה יותר לטעמי, ושאומרת, בבסיס, שפידבקים מהסביבה חיוניים לחיוּת של הבנאדם שמהווה יצור חברתי ביסודו. (חשוב גם לציין שחלק מזה גרם לזה שהייתי זאב בודד לחלוטין כל ימי הילדות והנערות שלי, לא, כמו שחשבתי, בגלל שהייתי טפשה, מכוערת ולא מצחיקה, אלא בגלל אותה תפיסת עולם.) ובנימה אישית-מוגזמת זו, זהו בינתיים. * ההתנצלות היא על המשפטים הארוכים והמלאים במשפטים מוסגרים...

גנגי

New member
נדמה לי שאמרת משהו מאוד חשוב:

זה שאנחנו נמשכים לאדם אחר, שנמצא מחוץ למערכת הזוגית הקבועה שאנחנו חיים בתוכה, וזה שנמשכים אלינו, נותן לנו איזו עצמאות. מפני שכל אחד, בכל גיל, זקוק לתחושה שהוא מושך ורצוי ע"י אחרים, כמו גם לתחושה שמעריכים אותו (ולא ממש חשובה הסיבה, זה עניין אינדיווידואלי). וגם הבחירה לא לממש את התשוקה הזאת נותנת לנו כוח, כי היא בשליטה שלנו. היא הבחירה שלנו. אגב, אם חושבים על זה - הפורומים האלה עושים לנו אותו דבר, רק לא פיזית: הם גורמים לנו להיפגש עם אנשים שאינם בני הזוג שלנו ולקבל פידבקים של הערכה, וכולנו - בלי יוצא מן הכלל - זקוקים לזה ונהנים מזה.

אטיוד5

Active member
אני לא בטוח בקשר לפלירטוטים ...

אבל בקשר ל"כאלה" - זה מאוד מאוד טבעי.

צימעס

New member
מה את שואלת -

האם זה נורמלי, או לאן ללכת עם זה? כי בעצם - מה זה משנה אם זה נורמלי או לא? תחליטי מה את רוצה בחיים שלך.

dana2909

New member
רווח והפסד

אכן בעיה. את מתארת מצב של פלירטוט הדדי עם גבר אחר. לשאלה האם נורמלי, אני לא יכולה להגיד לך שהמשיכה היא לא לחלוטין לא נורמלית, וזה נורא מחניף לדעת שעדיין יש לך את זה, ושהבחור נמשך אלייך. אבל המעבר לשלב הבא של מגע ממש זה כבר משהו שיכול לעשות לך נזק. 6 שנים זה הרבה זמן, והשגרה די משתלטת. אולי את צריכה לראות בזה סימן לשבירת שגרה. תחשבי ככה, איך היית מגיבה אם חבר שלך היה עושה את אותו הדבר לבחורה בעבודה שלו? אני רק יכולה להגיד לך שאם בעלי היה עושה דבר מסוג כזה לא הייתי מתלהבת מהענין בכלל.

למעלה