יש לי בעיה

יש לי בעיה

אני כמעט ולא מצליחה להעביר פעולות כמו שצריך.. החניכים לא נהנים אני לא נהנית והפעולות נהרסות קבוע.. חברה שלי דיברה עם אחת המדריכות במסעחוף ואמרה לי שהיא הציעה לה לעשות משו שחברה שלה עשתה - לא לדבר כל הפעולה. אני חושבת ברצינות לעשות את זה... להעביר להם איזה 45 דק' של משחקים בלי לדבר.. אני חושבת על לעשות להם משחקי כדור שזה לא בעיה להעביר בלי לדבר.. מסירות וכאלה.. מה שאני צריכה עכשיו זה משחקים לפעילות הזאת.. והצעות איך לעבור ממצב שאני שותקת כל הפעולה למצב שאני מדברת איתם עלזה.. את ממש חשוב לי כי עכשיו שבועיים לא יהיו פעולות ואני רוצה באמת לעשות להם משו משמעותי שיעשה להם משו.. אם יש לכם עוד רעיונות בסגנון משו לעשות להם שיעזור להם להבין שאני לא מורה. שאני רוצה לעשות להם פעולות כייפיות. שאני עושה הכל כדי שיהיה להם כייף ואם לפעמים צריך להיות רגע בשקט להסביר משחק אז זה לא כזה נורא וזה לא הופך אותי לרעה
יומטוב ו.. תודה למי שיעזור

s h e e p i t

New member
מה גורם לזה שאת לא מצליחה להעביר

פעולות ? כאילו החניכים מפוצצים את הפעולה ? את יכולה לעשות להם משהו כזה (עשו את זה אצלינו פעם) במידה והם הורסים את הפעולות שאת עושה תני להם במשך כל הפעולה לבנות איזושהי בובה תני להם לשבת כל הזמן של הפעולה ולהשקיע ולבנות את הבובה הזאת שתהיה מושלמת.... ובסוף הפעולה פשוט תבואי תדרכי להם על הבובה ותהרסי להם ותסבירי להם שזה לא נחמד שאתה בא ועושה משו והם באים ופשוט הורסים ברגע... זה לא הכי נחמד לעשות את זה אבל יש סיכוי שהם ילמדו מזה לקח... בהצלחה =\

אני לא רוצה לעשות להם משו כזה..

זה באמת באמת רשע.. ולא רוצה ללמד אותם לקח אומשו הם מדברים כל הפעולה ולא נותנים לי להסביר.. אני לא יודעת אם בכלל אני צריכה להשתיק אותם?

s h e e p i t

New member
אם הם מדברים זה משו אחר...

אין הרבה מה לעשות עם זה... פשוט דברי חלש אולי הם ישתקו וינסו להקשיב ואולי לא... לא יודעת איך לעזור =\

Hilaloosh

New member
להגיד לך מה אנחנו עשינו?!

לפני שתי פעולות או משו כזה... הייתה לנו פעולה שהלכה ממש רע...לא משנה כרגע למה... אז ילדה אחת בכתה ויצאתי איתה החוצה לדבר איתה ובנתיים הקבוצה התחילה עם המדריכה השניה משחק... כשחזרתי פנימה ראיתי את כולם ישובים ואיזה 3 בנות עם עיניים אדומות... סתומרת הן הרגע בכו..... אז שאלית את המדריכה השניה מה קרה... והיא אמרה לי שאחת בכתה והיא דברה איתי וכולם פתאום התחילו לריב... אז היא הושיבה אותם ואמרה להם שלא משחקים כלום עד שלא יפתרו את הבעיה שלהם... (הם כתה ד... והבעיה שלהם... בנים בנות!) אז הם שוב התחילו לצעוק והלתווכח... אז חיכינו בשקט... זה מה שבד"כ אנחנו עושות... וזה נוראי כי זה מזכיר לי את המורות... אבל זה מה שעובד... בדרך כלל!! פשוט מחכות בשקט ואז הם כזה לוחשים אחד לשני... אוי העלבנו אותן או משו כזה.. והם משתתקים... אבל באותה פעם משום מה זה לא עבד... אז פשוט קמנו ויצאנו... והלכנו לחדר מדצים... ישר אחרי שיצאנו רצו אחרינו שתי בנות... ואמרו סליחה וזה... אמרנו להן שזה לא רק הן ואנחנו רוצות שידברנו כל הקבוצה ויחליטו מה להגיד לנו... אז הם קראו לנו אחרי כמה דקות ואמרו לנו שהם מבטיחים לא לעשות בעיות ולשבת בנים ליד בנות ואם ממש חייבים הם גם ידעו אחד בשני וכל מיני כאלה... חחח ואז גם כבר נגמרה הפעולה.... אבל מאז אם הם עושים בעיות... אני פשוט אומרת להם... אבל הבטחתם לנו... ואז הם מסכימים בלי ויכוחים... תנסי את זה!

מה לעשות להם?

להיעלב להם?< דוגרי זה כבר קרה וזה וגם הלכתי לשבת בצד והם פשוט בנו מחדש את המעגל איתי וכל זה.. אבל עדיין.. אני רוצה משו משמעותי שיגרום להם להבין משו או לא יודעת מה.. כי מתחיל להמאס גם להם... וכשאני שואלת למה זה ככה "כי הם מדברים.." אני אומרת "זה לא הם! זה כולם.. ואם זה מפריע לכם תעשו עםזה משו.. תחליטו שלא מדברים וזהו." ואז בלה בלה בלה מדברים ופעולה הבאה שוב אותו דבר... כבר עשיתי להם אתזה.. אני גם מחכה בשקט בצד שיהיה שקט.. כבר לא תמיד עובד.. או מדברים פשוט בקול רגיל ולא צועקת.. אמנם אומרת אותו דבר 10 פעמים אבל זה משתיק אותם.. חוץ מזה.. לא יודעת.. כגמו שאמרתי קודם אני רוצה משו דיי משמעותי שישפיע עליהם ושייסמו.. אולי עצם זה שאני אשתוק הם יראו כמה זה עקרוני[?] שאני אדבר וכלזה וזה ישנה אצלם מחשבה או משו בסגנון לפחות...
תודה בכלזאת על ההקשבה והעזרה

fate spinner

New member
באמת כדאי משחקים פשוטים כמו

תופסת. מסירות אם את מצליחה אז גם אז "קוואה קוואה" בסוף תנסי לארגם להם בלי לדבר משחק מסובך יותר. עש שבסוף הם יגידו שדי והם לא מבינים מה את רוצה מהם. ואז תדברי איתם על זה

אני עשיתי פעולת שקט

שנה שעברה. והיא הלכה מעולה. פשוט במקום לדבר ולנסות להסביר על הפעולה את תחלקי להם דפים שבהם יהיה כתוב שהם צריכים להתחלק לשתי קבוצות ולעשות כל מיני משימות בשקט. אני חילקתי את המשימות לקטגוריות קל, בינוני, קשה, וכל משימה נתנה להם מספר סוכריות טופי. קל = 3, בינוני = 5, קשה = 10. אבל מה, שכדי לקבל ממני את המשימות זה יעלה להם טופי שהם יצטרכו להחזיר לי. קל = 2, בינוני = 4, קשה = 8. יש להם מספר סוכריות התחלתי, נגיד 2-3. המנצחים הם אלו שיש להם מספר יותר גבוה של סוכריות ויש גם פרס שהם יקבלו, אז כתבתי להם שכדאי להם להשתמש בסוכריות בחכמה. ו... אממ... אה, כן, כל הפעולה הם חייבים לעשות הכל בשקט ואת לא מדברת איתם בכלל. ומי שלא עושה את המשימה בשקט לא מקבל את הסוכריות. :) אפשר לעשות פעולת עצבים, פעולה שתוציא להם את העצבים. אין לי אותה כרגע, אבל בנינו אותה ותהיה לי אותה. ואחרי פעולת העצבים לעשות פעולת רוגע. שגם אותה אין לי, כי אותה עדיין לא בנינו... :) אין לי עוד רעיונות, אבל מקווה שעזרתי.. :)

הממ הרעיון שחשבתי עליו הוא בכלל לא

להגיד להם מה לעשות גם לא עם דפים פשוט להעביר להם משחקים בלי לדבר.. יש לי את משחקים הבאים כדורגל סיני - לא נראה לי אבל שהם יבינו ת'פואנטה כי הם לא מכירים את המשחק..
מסירות או משו כזה.. זאת ההזדמנות גם לעשות להם משחקים שהם אוהבים כמו הזה על הכיסאות שהולכים עליהם וכל פעם מוציאים כיסא.. איזה עוד משחקים עם כסאות יש? פשוטים כאלה.. אני אעשה להם פנטומימה! חחח :) יש לכם עוד רעיונות??

נ ו ם

New member
מסטיק

תופסת או תופסת זוגות. אם הם מכירים שבויים (חיי שרה) אבל רק אם זה משחק שהם משחקים בו הרבה אחרת לא תצליחי להסביר (אנחנו ביסודי שיחקנו את זה בכל ההפסקות). ויש פי-נו-קי-יו. שקופצים.

Nלך שבויים מה משחקים כל הזמן..

אבל אין לי את הכדור המתאים בשביל זה וצריך גם שטח בחוץ.. ויורד גשם אז לא
כנל תופסת..
ואני צריכה משחק יחסית קשה כדי שהם יתייאשו ויכריחו אותי לדבר ככה..

fate spinner

New member
משימה קשה

זאת משימה באמת קשה שמתאימה לקבוצות גדולות יותר אבל אתם יוכלה לנוסת שמים את הכיסאות במעגל. כל אחד יושב על הצד, כולם לאותו כיוון. אח"כ כל אחד מניח את הראש שלו על הברכיים של מי שלפניו. את עוברת ומוציאה את הכסאות. ואז הם נשארים ככה באוויר בלי הכיסאות

קוראים לזה חממות!!!

אל תשנו לזה את השם!! ויש גם עמודו. ולא צריך כדור מיוחד בשביל זה! וגם לא כ"כ יורד גשם, פשוט קר.. וזו דרך נחמדה להתחמם... את יכולה לעשות אולי משחק קופסה ענקי... אין לי כ"כ רעיונות...

kedeman

New member
את יודעת כמה שמות יש לזה???

חממות, אגוזי, חיי שרה ויד עוד - אני לא זוכר את כולם

fate spinner

New member
פעם עשיתי רשימה של כל המשות של זה

זה יוצא ממש הרבה אצלנו קוראים לזה כסאח

kedeman

New member
אהבתי חלק מהרעיונות שהציעו

אני חייב להגיד שאני לא אוהב את הפעולה שבה את נותנת להם לעשות משהו ואז הורסת להם כי בכל זאת הם חניכים וחלק מהמטרה בפעולות שהם יהנו, אם הם יצאו עם עגמת נפש לא משיגים הרבה.... אפשר שכל פעם שמפריעים אז את תיהיי בשקט חשבתי על עוד רעיון - לתפוס את אחד החניכים הדומיננטיים בקבוצה או שניים מהם ולתת להם להעביר פעולה. לקחת אותם ולהציע להם שהם יעשו את הפעולה הבאה - הם ירגישו טוב כי הם ירגישו בוגרים ואחראיים והפעולה (שאת מן הסתם תבני את רובה וגם בתכלס "תעזרי" להם להעביר) תעבור יותר טוב כי אף אחד לא יעיז להפריע לחניך שחזק חברתית בקבוצה

רעיון אחר, אבל דומה...

הוא לתפוס את החניכים המפריעים העיקריים, אלה שסוחבים אחריהם את כולם להפריע, אם יש כאלה, ושהם יעבירו את הפעולה הבאה, או לפחות משחק אחד... ואת לא תעזרי להם, ואחרי שהם יראו שהם לא מצליחים ויבקשו ממך עזרה (זה יקרה) תושיבי אותם ותשאלי את כל הקבוצה מה הם חושבים, מהי הסיבה שהחניכים לא הצליחו להעביר את המשחק. ואז תפני את אותה השאלה אל השניים, והם יגידו מה שהם חושבים. ואת תשאלי אותם מה הם הרגישו, ואז אחרי שהם יענו תגידי לקבוצה שככה בדיוק את מרגישה כשאת לא מצליחה להעביר פעולות. כמובן שזה בתנאי שהם עונים מה שמתאים למה שאת מרגישה, ולא "לא אכפת לנו כל כך" וכאלה...

כן.. אבל מה הפואנטה פה?

צריך להראות להם שזה קל להעביר פעולה ? ונגיד והקב' שקטה שהדומיננטי מעביר ת'פעולה.. אז מה ? אז כשהוא מעביר ת'פעולה הם יהיו בשקט ואם אני אז לא צריך? לא הבנתי מה הפואנטה והמטרה פה.. ?

אולי מין פעולת שיא!

כלומר פעולה מיוחדת נגיד אש לילה, מדורה, חפש את המטמון, 2 דגלים, משהו בחוץ שישבור שגרה משהו ממש כייף ובאותה פעולה תנסי הכי שבעולם לא להתווכח איתם על כלום לפרסם טוב את הפעולה... אולי לעזוב את הערכים לכמה פעולות ולעשות רצף של כמה פעולותמיוחדות של סתם כייף מוזיקה, שוקולד, אהבה...

למעלה