יש לי בעיה!

DyingToLiVe

New member
יש לי בעיה!

ככה, קשה לי מאוד אם נשים ואם חברים, בגלל שרמת המשכל שלי גבוהה, וכל פעם אני צודק, אנשים מאוד לא אוהבים את זה, ואני לא יודע איך להסתדר עם זה, לפעמים אני שותק, אבל כמה אפשר לשתוק?

nutmeg

New member
באמת אתה צודק

מנת משכל גבוהה אינה ערובה לחברים. כדי להסתדר עם אנשים צריך עוד אי אילו תכונות שלא בהכרח קשורות למנת המשכל. אתה יודע מהן?

freearth10

New member
אולי תתן את תפקיד השופט למישהו אחר?

ואז תוכל להתייחס לכל אדם, כך איכשהו ותוכל לתרום לו את המקסימום שאתה יכול. כי לצדק יש פנים רבות. מה שנראה לך צודק יכול להראות בעיני אדם אחר כל כך לא פייר! לעומת זאת אם תפתח את הלב שלך ותתחיל לא רק לחשוב על האנשים אלא גם להרגיש אותם אתה פתאום תגלה את האחר בשיא יופיו ואולי אז תבין שמנת משכל לא תמיד שווה מנת השכלה. ולהבא במקום לשתוק ולהתנשות אולי תנסה חיבוק או מילה של תמיכה. זה יעשה טוב, לא רק למי שמקבל אותה. גם למי שנותן אותה. מאיה

גרא.

New member
DT,מהיכן שאבת את המידע, או הגעת

למסקנה, שיש לך רמת משכל גבוהה,ודווקא בגלל זה קשה לך עם נשים ועם חברים? יכול להיות שישנן סבות נוספות שאינך מודע להן? היה דווקא נורא מעניין לשמוע ממך דוגמית אחת,למה אתה מתכוון. ואם כבר אנחנו עוסקים באינטליגנציה , שמשמעותה בין היתר היא מנת משכל..כדאי שתדע שכבר ב-1983 , גארדנר, בנה את המושג "אינטליגנציות מרובות",לפי דבריו, שבע:אינטליגנציה לשונית-מילולית,לוגית-מטימטית,גופנית-מרחבית,מוזיקאלית,בין ותוך אישית (היום נמצאו עוד כמה אינטליגנציהות).ומשמעות העניין היא,שאנשים שונים יכולים להיות מאד אינטליגנטיים בתחום מאד ספציפי,וכנראה פחות באחרים..יתכן שאתה נתקל באנשים כאלה מדי יום, שאינך יודע שהם מאד אינטליגנטים, אולי גם יותר ממך, בתחומים ספציפיים..האם לדעתך הם חושבים עליך, בדיוק כפי שאתה חושב עליהם? מה דעתך?

למעלה