יש לי בעיה

freearth10

New member
את זה אני צריכה להבין

כדי לאבחן לפי הרפואה הסינית מהי הבעיה אני צריכה את האבחון המערבי? אז מה עשו הסינים במאה ה-16?האם לא ניתן לאבחן אדם לפי 8 העקרונות המנחים או לפי מישוש?

מאיר72

New member
מאיה אבל קצת התקדמנו מאז המאה

ה 16, והיופי ברפואה שלנו (הלא קונבנציונלית) שניתן לנצל את הקונבנציונלית בכל מני דברים כגון בדיקות וכו'

freearth10

New member
אחלה../images/Emo3.gif

אבל האם זה אומר שאין בידינו אפשרות לבדוק את האדם ולטפל בו מבלי לקבל את התשובות על שלילת מחלה זו או מחלה אחרת. כי אם זה כך אז מה בעצם ההבדל בינינו לבין רופא משפחה שעובד במתכונת של שלילת מחלות ולא של ראייה כוללת של האדם ונסיון להבין את מה שגרם לסימפטום?

Orrza

New member
קודם כל ../images/Emo52.gif אם נשמעתי מתנשא

לא התכוונתי, ובסך הכל אני גם תלמיד ואשאר כזה עוד הרבה שנים... גם כשאהיה מאוד מנוסה אזהר מלהשמע מתנשא. פשוט היו פה מעט תשובות (כשהשירשור לא היה מלא כמו עכשיו) קצרצרות שנתנו חלקיקי מידע שנראה היה שהמידע שכן היה בהן נודע במקרה לכותבים, כמו שמועה שרווחת (כגון- "אחרי אבטיח לא שותים מים), והם פשוט שילשלו את המידע המועט הזה למסר. כשאני רושם מסר לאדם שמבקש עזרה, אני לא חוסך במקום ואפילו הולך לפתוח איזה ספר אם אני לא בטוח במשהו, כדי לנסות ולעזור. כולם מוזמנים לצפות בתשובות שלי ולוודא שאכן מושקעת שם מחשבה כדי לתת הסבר מספק לשואל, ובמיוחד אם השואל הוא לא מתחום הרפואה המשלימה. לתת למישהי שבקושי שמעה על דיקור, תשובה כמו "יש חום בקיבה" ולסגור ענין, זה ממש מצחיק, ואפילו מיותר כי ברור שהיא לא תבין מזה כלום ותסתכל עלינו כעל חבורת משוגעים. לכן כך הבעתי הסתייגות "מוסווית" מהתשובות הקצרצרות והחלקיות שלא עזרו לה וגם לא יוכלו לעזור לכל הדיוט (להבדיל מאידיוט) שמגיע הנה. הנה... גם פה לא חסכתי... העיקר שכולם יבינו. ושוב סליחה למי שנפגע, מקווה שהסברתי את עצמי.

Orrza

New member
ומאיה, מאיר התכוון לומר שאנחנו פה

בפורום, ולא באים במגע ישיר עם השואלת ולכן יש צורך לשלול פתולוגיות קיימות שאותן רק רופא מערבי יכול לבדוק (כי היא מעולם לא היתה בטיפול "אלטרנטיבי"), מפני שהיא היתה רק אצל רופאים... ולא, אנחנו לא יכולים לעשות אבחנת מישוש בפורום...
אז חייבים לשלול פתולוגיות מערביות.

freearth10

New member
מי שפונה לפורום שלנו

רוצה לקבל מידע על טיפולים אלטרנטיבים. מי שלא יכול לעשות אבחנת מישוש בפורום... יכול להפנות לטיפול אלטרנטיבי בו כן ניתן למשש. ומי שיעשה תמיד רק את מה שעשה - יגיע תמיד רק לאן שהגיע.

Orrza

New member
אבל העניין היה שלא כל מי שמגיע הנה

, פתוח ככל שיהיה, יצליח להבין מה זה "חום בקיבה". גם לסטודנטים בשנה א' לא ממש קל עם הקביעות האלו. וחוץ מזה, כל מה שכתבת נכון ויפה. אור

שמש א

New member
כל הכבוד על התשובות המפורטות

חשוב שתזרום אנרגיה צעירה ורעננה בפורום!

מוטימוט

New member
רפואה אינטגרטיבית

בשנים האחרונות החלה להתפתח מגמה של שילוב נכון יותר בין הרפואה הקונבנציונלית והמשלימה על כל גווניה. מוסד רפואי שידע לשלב בין 2 מגמות אלה יגיע להישגים טובים יותר. דוגמא: דם או חלבון בשתן באופן כרוני-מטופל מגיע לרופא סיני עם בדיקת שתן בעלת ערכים חריגים, מקבל טיפול מיידי של דיקור או צמחים (במצב של דלקת חריפה גם אנטיביוטיקה לבד או בשילוב). לאחר טיפול שימשך מספר שבועות מבצעים בדיקת שתן נוספת ע"מ לאשר שתן נקי. את הדוגמא הזאת ניתן להרחיב לכל תחומי הטיפול. בברכה מוטי

למעלה