יש לי בעיה......

MoviSTAR

New member
יש לי בעיה......

ביום רביעי נסעתי בשטח עם חבר ואיכשהו הכבל של הברקס הקדמי נתפס בין הדיסק לגלגל ונקרע, התחיל להשפריץ ממנו שמן שחור ואין יותר תחושה בידית ברקס השאלה שלי היא: מישהו יכול להגיד לי כמה יעלה לי לתקן כזה דבר? וגם, מה זה השמן השחור שהיה בכבל?

Alfa156 GTA

New member
לא קריטי ...

נראה לך ?!?!? זה כל נוזל הבלם שלך, כמה יעלה - אין לי מושג. אבל בינתיים הוא אמור להיות מושבת... האלפא

MoviSTAR

New member
זאת אומרת ש...

הכבל ברקס הקדמי מחובר באיזשהו אופן לאחורי???? אני מתכוון, אם יצא הנוזל ברקס מהכבל של הקדמי אז יש נזק גם לאחורי? אני שואל כי פשוט אני עדיין נוסע עליו ובולם רק עם האחורי, לא הרגשתי שקרה לו משהו....

C O L T

New member
בלם קדמי מושבת

דבר ראשון - מה נתפס במה, ולמה, חייבים לברר, זה יכול לקרות פעם נוספת, ואולי לגרום לתאונה. ה"שמן" שהתחיל להשפריץ משם אינו שמן כלל, זהו נוזל בלמים, או נוזל הידראולי בשמו האחר. מקווה ששטפת את החלקים אליהם הוא הגיע, הנוזל הזה גורם לקורוזיה, מפרק מתכת. אז מים וסבון, בנדיבות. דרך אגב, זה שהנוזל היה שחור, מעיד על כך שמזמן כבר היה צריך להחליפו. אין תחושה בידית, זה הגיוני, יש להחליף את הצינור, ולהכניס נוזל בלמים חדש, עניין של כמה מאות שקלים לכל היותר, מחיר מדוייק תקבל במוסך, תלוי אם בוחרים בצינורית זולה או איכותית יותר, עטופה בפלדה שזורה. ניכוז האוויר מהמערכת חובה. רצוי מאוד, ואפילו חובה, לבצע את ההחלפה במוסך רציני, לא לנסות לבד, אם אין נסיון מוקדם, הבלמים זה עניין מסוכן. אין השפעה על האחורי, שימשיך לתפקד, אבל לנסוע ככה לא מומלץ, במפורש, אם צריך לבלום חזק בלימת חירום - האחורי לא מסוגל לבדו, אפשר להתרסק בצורה לא נעימה.

MoviSTAR

New member
תודה, ישר רצתי לשטוף אותו, אבל

האופנוע עוד בקושי עשה 3000 ק"מ, האם הנוזל נשחק כל כך מהר? בטיפול אחרי הרצה היו צריכים להחליף אותו?

tygger

New member
יש נוזלי בלמים בגוון כהה.

לא שחור ממש. בדרך כלל נוזל בלמים עתיק יומין יהיה בגוון של דבש. את נוזל הבלמים החליפו לי ב V-MAX והוא בצבע אפור כהה למדי. מה שלא ממש ברור לי זה איך כבל הבלם נתפס בגלגל? נוזל בלמים לא מחליפים כל כך מהר (אחרי הרצה ממש אין צורך). אבל אם נקרע הכבל אז זוהי סכנה בטיחותית היות ואת מירב העבודה בבלימה עושה הבלם הקידמי. וכמובן שלשטוף טוב טוב את כל מה שנגע הנוזל.

C O L T

New member
נוזל הידראולי

הבעיה שלו זה לא השחיקה, הבעיה היא שהוא סופח מים, בגלל הרכב כימי. נגיד, נקנה בקבוקון נוזל בלמים חדש לחלוטין, צבע הנוזל שקוף צהבהב, נפתח אותו ונשאיר כך, לאחר כמה ימים, ואפילו יום אחד לפעמים, הנוזל הפך כהה, ספח מים מהלחות שבאוויר, והוא כבר לא מתפקד טוב. זה אומר שגם באופנוע חדש לחלוטין, יש סיכוי לנוזל בלמים גמור, במיוחד אם המערכת לא אטומה כראוי ובתנאי לחות גבוהה. תוכל לקרוא עוד על עניין נוזל הבלמים בכתבה בלינק המצורף, יצירתו של dlx1100f.

למעלה